طرز تهیه غنی خوراک کتوژنیک

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

غنی خوراک کتوژنیک

کتوژنیک همان طور که از نامش پیداست رژیم غذایی بر پایه سوخت کتون به جای گلوکز است. در این رژیم فرد نباید از کربوهیدرات ساده و محصولات قندی و پر از کربوهیدرات استفاده کند تا بدن بتواند کتون تولید کند و برای سوخت و ساز از کتون به جای کربوهیدرات استفاده کند. استفاده بدن از کتون برای سوخت و ساز مزیت‌هایی نسبت به گلوکز دارد. یکی از این مزیت‌ها سیر ماندن برای مدت طولانیست و بدن دیرتر دچار گرسنگی می‌شود در صورتی که با استفاده از گلوکز بدن بیشتر و زودتر دچار گرسنگی می‌شود و دوباره احتیاج به مصرف گلوکز در بدن بالا می‌رود.

همچنین بدن در حالت استفاده از گلوکز انرژی بیشتری از دست می‌دهد و بدن حالت خستگی و بیحالی بیشتری دارد اما در حالت سوزاندن کتون دارای انرژی بیشتری است و بدن دیرتر به حالت خستگی و کم انرژی بودن می‌رسد. در رژیم کتوژنیک از مواد دارای نشاسته نمیتوان استفاده کرد به همین دلیل مصرف سیب زمینی در آن ممنوع است اما میتوان با جایگزین کردن مواد، غذاهای متنوعی را طبخ و سرو کرد.

در فرهنگ غذایی ایران غذایی به نام یتیمچه وجود دارد که مواد اصلی آن از بادمجان و گوجه و سیب زمینی تشکیل شده است. این غذا به دلیل اینکه گوشت ندارد به این نام معروف است. در این مقاله طرز تهیه غذای کتوژنیکی به نام غنی خوراک کتوژنیک وجود دارد که از جهاتی شبیه به یتیمچه است با این تفاوت که دارای گوشت است و بسیار لذیذ بوده و حاوی موادی مغذی است.

غنی خوراک کتوژنیک

مواد مورد نیاز غنی خوراک کتوژنیک

  • بادمجان متوسط ۱ عدد
  • کدو سبز ۱ عدد
  • گوجه ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد کوچک
  • گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
  • کره به میزان لازم
  • ادویه‌ها: نمک و فلفل و زردچوبه
مطلب مرتبط: چطور یک بشقاب رژیمی کتوژنیک داشته باشیم؟

مروری بر خواص مواد مذکور:

خواص بادمجان:

بادمجان به عنوان ماده اصلی غنی خوراک کتوژنیک یکی از صیفیجات مغذی است که دارای فیبر بسیار بالایی می‌باشد. بادمجان دارای آنتی اکسیدان فراوانی است به همین دلیل از تولید رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند. همچنین قند خون را کنترل می‌کند و وجود همین آنتی اکسیدان‌ها در بادمجان خطر ابتلا به بیماری قلبی را نیز کاهش می‌دهد. یکی از خواصی که بادمجان دارد خاصیت ضد سرطانی آن است و همچنین به کاهش وزن نیز کمک می‌کند.

خواص کدو سبز:

خواص کدو سبز

کدو سبز دارای ویتامین C فراوانی است به همین دلیل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. کدو سبز همچنین دارای کلاژن است و برای کلاژن سازی پوست بسیار مفید می‌باشد. قند خون را تنظیم می‌کند و به کاهش ورن بسیار کمک می‌کند. التهابات پوستی را کاهش می‌دهد و دارای فیبر محلول است که از تجمع گلوکز در خون جلوگیری می‌کند.

خواص گوجه فرنگی:

گوجه مصرفی در غنی خوراک کتوژنیک دارای مواد معدنی فراوانی است و از آن در طبخ انواع غذاها و همچنین درست کردن انواع چاشنی‌ها از جمله: سس و رب استفاده می‌کنند. گوجه دارای ویتامین‌های فراوانی از جمله ویتامین  A ،B و C  است و دارای آهن و کلسیم نیز می‌باشد. گوجه فرنگی خواص ضدسرطانی دارد و به جلوگیری از تولید رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

خواص پیاز:

پیاز دارای گوگرد است که به رشد موها و سلامت مو کمک می‌کند. پیاز دارای ویتامین C است و همچنین خاصیت عفونت زدایی دارد. به همین دلیل برای درمان آنفولانزا بسیار مناسب می‌باشد. خاصیت آنتی اکسیدانی پیاز باعث شده تا بدن را در برابر سرطان به خصوص سرطان‌های دستگاه گوارش حفظ کند. پیاز باعث حفظ سلامت استخوان‌ها می‌شود و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

خواص گوشت قرمز:

گوشت قرمز یکی از خوراکی‌های ضروری برای انسان است. گوشت قرمز دارای پروتئین فراوانی است که افراد با خوردن آن می‌توانند کمبود پروتئین خود را جبران کنند. گوشت قرمز دارای آهن فراوانی است که کمبود آهن بدن را جبران می‌کند. حاوی زینک است و زینک مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. همچنین به بهبود عملکرد قلب بسیار کمک می‌کند.

خواص کره:

کره مصرفی در غنی خوراک کتوژنیک از شیر یا خامه تشکیل می‌شود که دلمه شده باشد. کره دارای ویتامین‌های زیادی همچون ویتامین E، K، A، و D است.

کره یک چربی سالم می‌باشد که برای طبخ غذاها می‌توان از آن استفاده کرد. دارای آنتی اکسیدان است و به خوبی با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کند. همچنین کلسیم فراوانی دارد که به سلامت دندان و استخوان‌ها کمک خواهد کرد. کره دارای کلسترول خوب است و چربی خون را نیز کاهش می‌دهد.

طرزتهیه غنی خوراک کتوژنیک

طرز تهیه غنی خوراک کتوژنیک

برای تهیه غنی خوراک کتوژنیک ابتدا کره را داخل تابه میریزیم و پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و درون کره تفت می‌دهیم و کمی بعد که پیاز نرم شد ادویه‌ها را اضافه می‌کنیم. بعد از مدتی گوشت چرخ کرده را اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا کاملا سرخ شود. در مرحله بعد بادمجان را با پوست نگینی خرد می‌کنیم. کدو و گوجه پوست گرفته شده را نیز نگینی خرد می‌کنیم و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می‌کنیم. مدتی تفت می‌دهیم تا همه مواد کمی سرخ شوند و با هم مخلوط گردند. در نهایت ۱ لیوان آب را به غذا اضافه می‌کنیم و درب ظرف را می‌گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه  غذا با بخار آب بپزد. بعد از این اینکه آب غذا کاملا کشیده شد آماده طبخ است.

ارزش غذایی:

  • کالری ۶۱۲
  • نت کرب ۱۵ گرم
  • کربوهیدرات کل ۲۱ گرم
  • فیبر ۵ گرم
  • چربی ۴۷ گرم
  • پروتئین ۳۱ گرم

دوستان دارای رژیم کتوژنیک باید به این نکته توجه داشته باشند که طبق ماکرو و کالری روزانه خود از این غذا استفاده کنند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.