با رایج ترین مشکلات دندان و علل آن آشنا شوید.

زمان مطالعه: 5 دقیقه

مشکلات دندان هرگز شوخی بردار نیستند، اما خبر خوب این است که بسیاری از آن‌ها به راحتی قابل پیشگیری هستند. مسواک زدن دو بار در روز، نخ دندان زدن به صورت روزانه، رژیم غذایی مناسب و معاینات منظم دندان از اقدامات اساسی در جلوگیری از خرابی دندان‌هاست. آموزش راهکارهای مفید در مورد مشکلات شایع دندان و علل آن‌ها همچنین می‌تواند در پیشگیری بسیار تاثیر گذار باشد. در این مقاله لیستی از مشکلات رایج دندان و دندان پزشکی آورده شده است.

بوی بد دهان

بوی بد دهان، که به آن halitosis نیز گفته می‌شود، به عنوان یکی از مشکلات دندان می‌تواند خجالت‌آور باشد. طبق مطالعات دندانپزشکی، حدود ۸۵ درصد از افرادی که دچار بوی بد دهان به صورت مداوم هستند، یک بیماری در دندان‌های خود دارند که با حل کردن مشکل، بوی بد دهان نیز از بین می‌رود. استفاده از دهانشویه برای رفع بوی بد دهان هنگام بروز مشکل دندان، فقط بو را موقتا از بین می‌برد و آن را درمان نمی‌کند. اگر بوی بد دهانی مزمن دارید، برای برطرف کردن هر یک از این مشکلات باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

پوسیدگی دندان

علت درد دندان

یکی از مشکلات شایع دندان ، پوسیدگی آن است که به عنوان حفره و سوراخ شدن آن نیز شناخته می‌شود و در میان افراد بسیار دیده می‌شود. در بسیاری از موارد، غذایی که می‌خورید ترکیبات مضر دارد و این ترکیب اسیدهایی را ایجاد می‌کند که به مینای دندان حمله می‌کنند. می‌توانید این حفره‌ها را در هر سنی تجربه کنید و این مشکل فقط برای کودکان نیست.

خشکی دهان به دلیل افزایش سن یا داروها نیز می‌تواند منجربه حفره شود. بهترین راه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها، مسواک زدن دو بار در روز، نخ دندان زدن روزانه و مراجعه به معاینات منظم دندانپزشکی است. خوردن غذاهای سالم و دوری از تنقلات و نوشیدنی‌هایی که قند زیادی دارند نیز راه‌هایی برای جلوگیری از پوسیدگی است.

دندانپزشک شما می‌تواند روش‌های درمانی دیگری را توصیه کند که ممکن است به کاهش خطر ابتلای شما به بیماری‌های دندان و مشکلات دندان پزشکی کمک کند.

بیماری لثه (پریودنتال)

یکی دیگر از مشکلات دندان که می تواند لثه شما را درگیر کند، بیماری لثه است، که به عنوان بیماری پریودنتال هم شناخته می شود. در این مشکل، عفونت لثه‌های اطراف دندان را فرا می گیرد. همچنین یکی از اصلی‌ترین دلایل ریزش دندان در بین بزرگسالان است. برخی مطالعات نشان داده‌اند که ممکن است بین بیماری‌های قلبی و بیماری پریودنتال ارتباطی وجود داشته باشد.

علت قرمز شدن لثه

در میان مشکلات دندان ، همه در معرض بیماری لثه هستند، اما این مشکل معمولاً بعد از ۳۰ سالگی رخ می‌دهد. سیگار کشیدن یکی از مهم‌ترین عوامل خطرناک است که شما را مستعد این مشکل می‌کند. دیابت و خشکی دهان نیز خطر ابتلای شما را افزایش می‌دهد. علائم آن شامل بوی بد دهان، قرمزی، متورم شدن، لثه یا خونریزی لثه‌ها، دندان های حساس و درد هنگام جویدن است.

در صورت وجود علائم بیماری لثه باید به دندان پزشک خود مراجعه کنید تا بتوانید برای جلوگیری از عوارض بیشتر مانند از بین رفتن دندان، اقدامات لازم انجام شود. بررسی های منظم دندانپزشکی به همراه مسواک زدن حداقل دو بار در روز و نخوردن مواد مضر روزانه نقش مهمی در پیشگیری از بیماری لثه دارد.

سرطان دهان

از میان دیگر مشکلات دندان پزشکی، سرطان دهان یک بیماری جدی و کشنده است که میلیون‌ها نفر را از پا درآورده است. بنیاد سرطان دهان و دندان تخمین می‌زند که در ایالات متحده هر ساعت یک نفر بر اثر سرطان دهان می‌میرد، اما در صورت تشخیص و درمان در مراحل اولیه قابل درمان و کنترل است.

این بیماری اغلب در افراد بالای ۴۰ سال مشاهده می‌شود. بزرگ‌ترین عوامل خطرزا، دخانیات و الکل از جمله جویدن تنباکو است. HPV، زگیل تناسلی از راه روابط جنسی نیز خطر این را افزایش می‌دهد. علائم سرطان دهان یا گلو شامل زخم‌، برآمدگی‌ها یا ناهمواری‌های دهان است. همچنین ممکن است در جویدن یا جابجایی زبان یا فک خود تغییری حس کنید.

ویزیت‌های منظم دندانپزشکی می‌تواند به ابتلا به سرطان دهان در مراحل اولیه کمک کند. اگر متوجه هر یک از علائم سرطان دهان شدید یا در جویدن، بلع یا حرکت دادن زبان یا فک خود مشکل دارید، به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

زخم‌های دهان

دلایل درد دندان

انواع مختلف زخم دهان وجود دارد که می‌توانند بسیار آزار دهنده باشند. گاهی این زخم‌ها اینکه بیش از دو هفته طول بکشد، معمولاً چیزی برای نگرانی وجود ندارد و به خودی خود ناپدید می‌شود. زخم‌های دهان، زخم‌های پوستی (زخم‌های چشمی) هستند که در داخل دهان وجود دارد و نه روی لب‌ها. آن‌ها مسری نیستند و به علل مختلفی ایجاد می‌شوند.

تاول‌های تب یا زخم‌های سرد ناشی از ویروس هستند و در لبه لب‌های خارجی ظاهر می‌شوند. آن‌ها مسری هستند و خود به خود ظاهر و محو می‌شوند اما کاملاً قابل درمان نیستند.

فرسایش دندان

فرسایش دندان از بین رفتن ساختار دندان است و در اثر حمله اسید به مینای دندان ایجاد می‌شود. علائم و نشانه‌های فرسایش دندان‌ها از حساسیت‌های ساده تا مشکلات شدیدتر مانند ترک خوردگی را شامل می‌شوند. فرسایش دندان‌ها از آنچه مردم فکر می‌کنند در میان مشکلات دندان متداول‌تر است، اما می‌توان به راحتی از آن جلوگیری کرد.

حساسیت دندان

حساسیت دندان

حساسیت دندان یک مشکل شایع است که میلیون‌ها نفر را مبتلا می‌کند. اصولاً حساسیت یکی از مشکلات دندان است که شامل احساس درد یا ناراحتی دندان از شیرینی، هوای سرد، نوشیدنی‌های گرم، نوشیدنی‌های سرد یا بستنی است. برخی از افراد با دندان‌های حساس حتی هنگام مسواک زدن و نخ دندان حساس می‌شوند. خبر خوب این است که دندان‌های حساس قابل درمان هستند.

دندان‌های حساس همچنین می‌توانند نشانه دندان ترک خورده یا آبسه دندان باشد که برای جلوگیری از دست دادن دندان یا ایجاد عفونت در استخوان فک شما باید توسط دندانپزشک شما معالجه شود. اگر به طور ناگهانی دچار حساسیت دندان شدید، با دندانپزشک خود ملاقات کنید تا ببینید نیاز به درمان دارید یا خیر.

دندانپزشکی و فوریت‌های پزشکی

در حالی که بسیاری از مشکلات دندان و فوریت‌های دندان فقط با مراجعه منظم به دندانپزشک قابل جلوگیری هستند اما ممکن است درد شدیدی را هنگام چنین درمان‌هایی تجربه کنید. مشکلات رایجی که نیاز به مراجعه فوری به دندانپزشک شما دارد شامل دندان شکسته یا ترک خورده، دندان آبسه شده یا دندان زخمی شده در حادثه است.

اگر فک شکستگی یا دررفتگی یا بریدگی شدید در زبان، لب و دهان دارید، برای مراقبت به بیمارستان بروید. اگر به آبسه دندان مبتلا هستید که در بلع مشکل ایجاد می‌کند یا تب یا ورم صورت دارید، در این صورت به اورژانس نیز مراجعه کنید.

ظاهر نامتناسب دندان‌ها

در حالی که یک لبخند غیر جذاب از نظر فنی یک “مشکل دندانپزشکی” نیست، دلیل اصلی مراجعه بسیاری از بیماران به دنبال معالجه دندان‌هایشان همین است. یک لبخند غیر جذاب می‌تواند اعتماد به نفس یک فرد را پایین بیاورد. خوشبختانه با پیشرفت فناوری‌ها و تحولات امروز، هر کس می‌تواند لبخندی زیبا داشته باشد. سفید کردن دندان‌ها، کاشت دندان، ارتودنسی و یا سایر کارهای زیباسازی در دندانپزشکی با صلاح دید پزشک معالج انجام می‌شوند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.