کوکوی اسفناج کتوژنیک و طرز پخت آن
کوکو یک غذای سبک و خوشمزه است که به راحتی و با مواد مقرون به صرفه تهیه میشود. کوکو یک غذای بسیار قدیمی هم میباشد که از دیرباز ایرانیان به انواع گوناگون آن را طبخ میکردند و استفاده میکردند. این غذا بسیار گوناگون است و به انواع مختلفی پخته میشود که یکی از آن ها کوکوی اسفناج است.
مواد پایهای این غذا از تخم مرغ و انواع گوناگون سبزیجات و صیفیجات تشکیل میشود و امروزه نیز انواع مختلفی از کوکو تهیه میگردد که بسیار خوشمزه و متنوع هستند. این غذا خیلی راحت و سریع آماده میشود و به همین دلیل غذای بسیار محبوبی است.
انواع گوناگونی از کوکو عبارت است از:
- کوکوی بادمجان
- کوکوی کدو سبز
- کوکوی کدو حلوایی
- کوکوی کلم
- کوکوس دال عدس
- کوکوی سبزی
- کوکوی مرغ
- کوکوی اسفناج
در لایف استایل کتوژنیک میتوانیم انواع کوکو را با متنوعترین مواد درست کنیم و استفاده کنیم. در این مقاله سعی داریم طرز تهیه یک نوع کوکوی کتویی تحت عنوان کوکوی اسفناج کتوژنیک را با شما به اشتراک بگذاریم.
مواد مورد نیاز برای تهیه کوکوی اسفناج:
- گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
- اسفناج ۱۱۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد کوچک
- سیر رنده شده یا پودر سیر ۱ قاشق چای خوری
- روغن زیتون یا کره به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
مروری بر خواص مواد:
گوشت قرمز:
گوشت قرمز که در کوکوی اسفناج کتوژنیک استفاده می شود، پروتئین بالایی دارد و به بدن برای تأمین پروتئین کمک میکند. همان طور که میدانیم اگر بدن به اندازه کافی پروتئین دریافت نکند با افت عضلات مواجه میشود و سرگیجه مداوم را به همراه دارد. همچنین گوشت به تأمین آهن بدن نیز کمک شایانی میکند. غنی از ویتامین B است که از مبتلا شدن به انواع سرطان و بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند.
اسفناج:
اسفناج، غنی از ویتامین B3 و آهن و پتاسیم میباشد. این سبزی که از جمله مواد غذایی کتوژنیک به شمار می رود، بدن را قلیایی میکند و به رفع تب نیز کمک میکند. اسفناج خطر ابتلا به سرطان را به خصوص در افرادی که سیگار و الکل مصرف میکنند کاهش میدهد.
تخم مرغ:
یکی از مواد اصلی انواع کوکوها و کوکوی اسفناج کتوژنیک تخم مرغ است. تخم مرغ به حفظ عملکرد مغز کمک میکند. همچنین به بینایی و تری گلیسیرید خون نیز کمک میکند. خوردن تخم مرغ کلسترول خوب خون را نیز افزایش میدهد و غنی از آهن و فسفر است که برای سلامت بدن ضروری میباشد.
پیاز:
پیاز باکتریکش است. پیاز پخته ملین است و پیاز خام محرک قلب. برای رفع سمومات بدن خوردن پیاز توصیه میشود.
سیر:
سیر بسیار کم کالری است و برای لاغری مفید میباشد. حاوی فیبر و سلنیوم و مقدار مناسب کلسیم و دیگر مواد است. به همین جهت مناسب استفاده در کوکوی اسفناج کتوژنیک است.
طرز تهیه کوکو اسفناج کتوژنیک
ابتدا سیر و پیاز را به صورت ریز رنده میکنیم و گوشت چرخ کرده و اسفناج پخته شده و ساطوری شده را به آن اضافه میکنیم و به آنها نمک و فلفل را اضافه کرده و خوب هم میزنیم و ورز میدهیم. بعد از مدت کوتاهی تخم مرغ را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
مواد را حدود ۳۰ دقیقه در یخچال میگذاریم و بعد از ۳۰ دقیقه مقداری از مواد را به صورت گرد در میآوریم و در روغن سرخ میکنیم.
ارزش غذایی:
- کالری ۵۷۵
- نت کرب ۸ گرم
- کربوهیدرات کل ۱۲ گرم
- فیبر ۴ گرم
- چربی ۴۳ گرم
- پروتئین ۳۶ گرم