تاریخچه بستنی یخی
در سال ۱۹۰۴ پسری ۱۱ ساله به نام فرانک اپرسون با اتفاقی ساده و ناگهانی باعث اختراع بستنی یخی شد. یک روز سرد زمستانی وقتی او به طور اتفاقی مقداری آب گازدار را بیرون از محیط خانه رها کرد و وقتی برگشت از یخ زدگی آن به شدت شوکه شد. مثل همه کودکان کنجکاو تصمیم گرفت آن را تست کند. او متوجه شد که علیرغم سرمای کالیفرنیا این خوراکی بسیار خوشمزه است. بنابراین در سال ۱۹۲۳ او مقوله یخ منجمد روی چوب را که اپسیکول نامیده شد به ثبت رساند و در واقع حق اختراع این نوع خوراکی را به نام خودش به ثبت رساند. چند سال بعد او این حق را فروخت و پاپسیکل در نیویورک متولد شد. از آن سال به بعد طرز تهیه بستنی یخی (طرز تهیه بستنی یخی پرتقالی و کیوی) در کشورهای مختلف به اشتراک گذاشته شد و با طعم های متنوع تهیه شد.
در زبان انگلیسی به بستنی یخی ice lolly و در زبان ایتالیایی به آن ghiacciolo گفته می شود. بستنی یخی را به راحتی میتوان در خانه با میوه های مناسب فصل درست کرد و به خصوص در فصل تابستان بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
در این مقاله سعی داریم تا طرز تهیه بستنی یخی پرتقالی و بستنی یخی کیوی را با شما به اشتراک بگذاریم. به خاطر داشته باشید که برای درست کردن بستنی یخی در خانه بهتر است که قالب های مخصوص بستنی یخی داشته باشید.
مطلب مرتبط: طرز تهیه بستنی سنتی کتوژنیک
مواد مورد نیاز در طرز تهیه بستنی یخی پرتقالی و کیوی
- پرتقال آبدار متوسط ۱ عدد
- کیوی 2 عدد متوسط
- آب ۴۸۰ میلی لیتر
- شکر ۶ قاشق غذاخوری یا ۹۰ گرم
- آب لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
مروری بر خواص مواد ذکر شده:
کیوی:
- کمک کننده به جوانسازی پوست
- دارای ویتامین c
- دارای آنتی اکسیدان
- سرشار از فیبر
- کمک کننده به دفع سموم
- دارای اسیدهای چرب امگا ۳
پرتقال:
- تمیز کننده خون
- دارای ویتامین c
- دارای اسید فولیک
- برطرف کننده ی چین و چروک
- برطرف کننده ی سنگ صفرا
- کمک به کاهش وزن
طرز تهیه بستنی یخی میوه ای
ابتدا آب را درون ظرفی مناسب میریزیم و روی شعله میگذاریم تا جوش بیاید. وقتی که آب جوش آمد شعله را به حداقل میرسانیم. شکر و آب لیمو ترش را به آن اضافه می کنیم و مدام هم میزنیم تا شکر در آب حل شود و کمی مایع غلیظ شود و حالت شربت پیدا کند. شربت را کنار میگذاریم تا از دما بیفتد. عصاره پرتقال و کیوی را توسط آب میوه گیری دستی می گیریم و اگر کمی هم گوشت میوه همراه آن باشد طعم آن را بهتر میکند. شربت از دما افتاده را نصف می کنیم و عصاره های میوه ها را به آن اضافه می کنیم. حال یک شربت با عصاره کیوی و یک شربت با عصاره پرتقال داریم.
حال شربت را در قالب مخصوص بستنی یخی میریزیم و به مدت ۵ ساعت در فریزر میگذاریم و بعد میتوانیم آن را سرو کنیم.