طرز تهیه بستنی سنتی کتوژنیک

زمان مطالعه: ۵ دقیقه

بستنی یکی از خوراکی‌های محبوب جهان است. مردم در سراسر دنیا بسیار به این خوراکی خوشمزه علاقمند هستند. خوردن بستنی در فصل تابستان بسیار لذت بخش است و به خصوص که امروزه انواع گوناگونی از آن‌ها وجود دارد که مردم به راحتی می‌توانند بستنی دلخواه و باب طبع خود را بخورند. حتی افراد دارای رژیم کتوژنیک هم می توانند با تهیه بستنی های کتوژنیکی از خوردن این دسر خوشمزه مانند بستنی شکلاتی کتوژنیک و بستنی سنتی کتوژنیک لذت ببرند.

بستنی بیشتر در فصل گرما طرفدار زیادی دارد اما هستند کسانی که در فصل سرما نیز راغب به خوردن بستنی هستند و حتی بستنی زمستانی نیز برای افرادی ساخته شده که دوست دارند در زمستان بستنی بخورند اما نمی‌توانند سرمای آن را تحمل کنند به همین دلیل افراد زیادی نیز وجود دارند که به بستنی زمستانی علاقه دارند.

اینطور که گفته شده تاریخچه بستنی سنتی در ایران به شخصی به نام اکبر مشدی برمی‌گردد که در آن زمان از بشکه و مخزن‌های پر از یخ برای نگهداری بستنی استفاده می‌کرده است. بستنی زعفرانی در سراسر ایران در شهرهای مختلف درست می‌شود و همواره در خیلی از نقاط آن را با فالوده سرو می‌کنند.

در این مقاله سعی داریم طرز تهیه بستنی سنتی کتوژنیک را با شما به اشتراک بگذاریم و امیدواریم از خواندن آن لذت ببرید.

مواد مورد نیاز بستنی سنتی کتوژنیک

بستنی زعفرانی کتوژنیک

  • خامه صبحانه ۱ بسته (خامه صورتی)
  • شیر نارگیل ۱۵ قاشق غذاخوری
  • اریتریتول ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران نصف قاشق چای خوری
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر پسته ۲ قاشق چای خوری

مروری بر خواص مواد ذکر شده

خامه:

خامه انواع مختلفی دارد از جمله: خامه قنادی، خامه صبحانه،خامه کم چرب، خامه زده شده، خامه سنگین و خامه پرچرب. خامه یکی از محصولات لبنی محبوب است و بسیار پرخاصیت. خامه دارای ویتامین B2 است که به بهبود سیستم ایمنی و عصبی و بافت‌هایی مانند: چشم و پوست کمک می‌کند. خامه به کاهش استرس و افسردگی کمک می‌کند و بر استرس به خوبی غلبه می‌کند. پس برای غلبه بر استرس حتما خامه میل کنید. خامه همچنین علائم سندرم پیش از قاعدگی را نیز کاهش می‌دهد. به همین جهت یک ماده مناسب برای تهیه بستنی سنتی کتوژنیک است.

شیر نارگیل:

خواص شیر نارگیل

شیر نارگیل مایع روان درون نارگیل است که طعمی شیرین و ملایم دارد اما امروزه شیر نارگیل را به صورت کارخانه‌ای با تولید انبوه و به صورت بسته بندی با قوطی به فروش می‌رسانند که بسیار خوش طعم و مقوی است. این مایع خوش طعم بسیار مقوی است و دارای مواد معدنی و ویتامین‌های زیادی است و میتوان به جای شیر از آن استفاده کرد.

نارگیل به کاهش وزن کمک می‌کند و دارای ویتامین B کمپلکس است. آمینواسیدها و آنزیم‌های زیادی دارد و علاوه بر بستنی سنتی کتوژنیک می‌توان در درست کردن انواع شیرینی‌ها و کیک‌ها و حتی اسموتی‌ها از آن استفاده کرد. بسیار برای رفع سنگ کلیه مفید است زیرا دارای مواد معدنی از جمله پتاسیم می‌باشد که به رفع سنگ کلیه کمک می‌کند.

اریتریتول:

قند و شکر جزو شیرین کننده‌های پر خطر هستند که آسیب جدی به بدن وارد می‌کنند و همچنین برای افراد دارای دیابت بسیار خطرناک هستند از این رو استفاده از شکرها و شیرین کننده‌های جایگزین همچون اریتریتول و استویا بسیار مناسب است و به کاهش قند بدن کمک می‌کنند و طعمی شیرین و دلنشین دارند. اریتریتول قند الکل است طعمی روان و سبک دارد و با اینکه شیرین است اما شبیه شکر نیست و طعم خنکی دارد و در انواع دسرها و شیرینی‌ها و کیک‌های رژیمی می‌توان از آن استفاده کرد بدون آنکه قند خون را بالا ببرد.

زعفران:

خواص زعفران

زعفران یک گیاه باارزش و خوش طعم و در عین حال گرانبها و قیمتی در ایران است که برداشت آن بسیار سخت و پر زحمت است. زعفران در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. از زعفران در انواع غذاها و نوشیدنی‌ها و دسرها استفاده می‌شود که بسیار طعم دلنشینی را ایجاد می‌کند و بسیار مقوی است. بنابراین استفاده از آن در تهیه بستنی سنتی کتوژنیک کامل مناسب است.

نام دیگر زعفران زرپران است که طلای سرخ نیز نامیده می‌شود. به کاهش علاائم سندرم پیش از قاعدگی کمک می‌کند و میل جنسی را نیز تقویت می‌کند. باعث بهبود حافظه می‌شود. خوردن زعفران برای خانم‌های باردار به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و باعث سقط جنین می‌شود.

گلاب:

گلاب مایعی بسیار خوش عطر و روان است که از گل محمدی تهیه می‌شود و طعم دهنده بسیار محبوبی است. از گلاب در تهیه انواع دسرها و نوشیدنی‌ها و همچنین در برخی از غذاها استفاده می‌کنند. همچنین گلاب یکی از سوغاتی‌های معروف ایرانی است که در شهر کاشان تهیه می‌شود. گلاب به بهبود و آرامش اعصاب کمک می‌کند و استرس را نیز کاهش می‌دهد. سردرد را کاهش می‌دهد و همچنین به رفع آفت دهان نیز کمک می‌کند.

پسته:

پسته یکی از مواد مغذی است که جزو آجیل‌ها و مغزها محسوب می‌شود. پسته دارای مواد معدنی زیادی است و بسیار محبوب است. منبع آن کرمان است و بسیار قیمتی و گرانبها است. از این رو به صورت فراوان به خارج از کشور صادر می‌شود. دارای پتاسیم فراوانی است و ویتامین‌های ضروری از جمله تیامین و فولات و B6 را به همراه دارد و کاملا مناسب بستنی سنتی کتوژنیک است.

طرز تهیه بستنی زعفرانی و سنتی کتوژنیک

طرز تهیه بستنی سنتی کتوژنیک

ابتدا شیر نارگیل را روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا گرم شود و کناره‌های ظرف حباب‌های ریز تشکیل شود. اریتریتول را به شیر نارگیل اضافه کرده و مدام هم می‌زنیم تا اریتریتول به خوبی در شیر نارگیل حل شود. زعفران را می‌سابیم و به شیر نارگیل اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا کاملا رنگ شیر نارگیل تغییر کند.

گلاب را اضافه می‌کنیم و از روی حرارت برمی‌داریم. خامه را درون ظرفی جداگانه هم می‌زنیم تا کمی نرم و هم دما با محیط شود این کار از بریده بریده شدن خامه جلوگیری می‌کند. بعد در مرحله بعد که کمی شیر نارگیل از دما افتاد خامه را اضافه می‌کنیم و خیلی خوب هم می‌زنیم تا کاملا با هم مخلوط شوند.

در نهایت پودر پسته را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم. بستنی سنتی کتوژنیک را درون ظرف مخصوص فریزر می‌ریزیم و درون فریزر می‌گذاریم. هر ۲ ساعت یک بار از فریزر بیرون می‌آوریم و کل بستنی را با قاشق هم می‌زنیم و دوباره در فریزر می‌گذاریم، این کار را تا ۳ بار تکرار می‌کنیم و بعد از آن بستنی آماده است. برای درست کردن تکه‌های خامه نیز می‌توانیم مقداری از خامه صبحانه را به صورت لایه‌ای نازک روی کاغذ روغنی پهن کنیم و در فریزر بگذاریم و هنگام سرو بستنی از فریزر خارج کنیم و آن را به تکه‌های کوچک برش بزنیم و روی بستنی بگذاریم.

ارزش غذایی:

  • کالری ۸۰۱
  • نت کرب ۱۸ گرم
  • کربوهیدرات کل ۳۳ گرم
  • فیبر ۱ گرم
  • چربی ۷۸ گرم
  • پروتئین ۷ گرم

افراد دارای لایف استایل کتوژنیک باید به این نکته توجه داشته باشند که طبق ماکروها و کالری روزانه خود از این بستنی استفاده کنند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.