بستنی کاکائویی کتوژنیک
بیشک بستنی یکی از خوشمزهترین و لذیذترین خوراکیهای جهان است که در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. بستنی یک دسر منجمد با ترکیب شیر و لبنیاتی مانند خامه است. امروزه بستنیهای سر تا سر جهان به اشکال و طعمهای مختلفی تهیه میشوند و تنوع فراوانی پیدا کردهاند.
حتی افراد علاقه مند به لایف استایل و رژیم کتوژنیک می توانند از خوردن انواع بستنی های کتوژنیکی مانند بستنی کاکائویی کتوژنیک ، بستنی توت فرنگی کتوژنیک و … بدون نگرانی لذت ببرند.
بستنی امروزه در طعمهای مختلف انواع میوهها و انواع رنگها تهیه میشود. همچنین افراد زیادی از بستنی برای مراسمهای خود استفاده میکنند. در فصل تابستان خوردن بستنی به دلیل گرمای هوا بسیار دلچسب است. البته هستند کسانی که در فصل زمستان هم از بستنی استفاده میکنند.
گفته شده اولین بستنی به دوره هخامنشی برمیگردد اما نخستین بستنی فروشی در ایران متعلق به شخصی ملایری به نام اکبر مشتی بود. بعدها به مرور زمان و پیشرفت تکنولوژی دستگاههای بستنی ساز وارد صنعت شدند و جایگاه ویژهای در تولید بستنی به خود اختصاص دادند.
البته دستگاههای بستنی ساز خانگی نیز وجود دارند که افراد میتوانند در خانه بستنی دلخواه خود را درست کنند. امروزه برای تولید بستنی از موادی مانند شیر،خامه، ثعلب، شکلات و کاکائو، انواع سسها، انواع اسانسهای خوراکی، انواع میوه ها و… استفاده میکنند.
در این مقاله سعی داریم طرز تهیه بستنی کاکائویی کتوژنیک را با شما به اشتراک بگذاریم امیدواریم که از درست کردن آن لذت ببرید.
مواد مورد نیاز
- خامه صبحانه ۱ بسته
- پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
- اریتریتول ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل نصف قاشق چای خوری
- صمغ زانتان نصف قاشق چای خوری
- کاکائو ۹۵ درصد خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
مروری بر خواص مواد ذکر شده
خامه:
خامه دارای چربی سالم است و همچنین خوراکی سیر کننده خوبی برای افراد دارای لایف استایل کتوژنیک و استفاده در بستنی کاکائویی کتوژنیک میباشد. دارای پروتئین بالایی بوده و طعم دهنده عالی برای انواع غذاها و سسهاست. برای پوست و مو بسیار مفید است و نرم کننده گلو و به درمان سرفه کمک میکند.
پودر کاکائو:
کاکائو و پودر کاکائو استفاده شده در بستنی کاکائویی کتوژنیک دارای آنتی اکسیدان هستند. به جریان بهتر خون کمک میکند و همچنین فشار خون را کاهش میدهد. سطوح قند خون را بهبود میبخشد. به کاهش حمله قلبی کمک میکند و کلسترول بد خون را کاهش میدهد.
صمغ زانتان:
صمغ زانتان از طریق تخمیر ایجاد میشود و ترکیب پیچیده اگزو پلی ساکارید است. این خوراکی بیماری سلیاک را بهبود میبخشد و برای افراد حساس به گلوتن بسیار مفید است. باعث کاهش ابتلا به سرطان میشود و یبوست را درمان میکند.
اریتریتول:
اریتریتول یک شیرینکننده جایگزین شکر برای بستنی کاکائویی کتوژنیک است که برای افراد دارای رژیمهای کم کربوهیدرات بسیار مفید میباشد. کالری کمی دارد و همچنین بسیار خوش طعم است. افراد دارای دیابت نیز میتوانند از آن استفاده کنند.
شکلات تلخ:
شکلات تلخ دارای انواع مواد معدنی است و دارای خواص بینظیری میباشد. ضدافسردگی بوده و به تقویت روحیه کمک میکند. از بیماریهای قلبی جلوگیری و فشار خون را تنظیم میکند. بسیار انرژی زاست و باعث سلامت دندانها میشود.
طرز تهیه بستنی کاکائویی کتوژنیک
برای تهیه بستنی کاکائویی کتوژنیک ابتدا خامه را داخل ظرف مورد نظر میریزیم و به مدت ۱۵ دقیقه با دور تند همزن هم میزنیم تا کمی قوام بیاید و غلیظ شود. در مرحله بعد وانیل و پودر کاکائو و اریتریتول را اضافه میکنیم و مجددا به دور تند همزن هم میزنیم تا کاملا مخلوط شوند. در مرحله آخر صمغ زانتان را اضافه میکنیم و با لیسک هم میزنیم. شکلات چیپسی یا شکلات خرد شده را به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم تا با مواد مخلوط شود.
ظرف مخصوص فریزر را برمیداریم و بستنی را داخل آن میریزیم و داخل فریزر میگذاریم و هر ۱ ساعت یک بار آن را خارج میکنیم و هم میزنیم و دوباره داخل فریزر میگذاریم. بعد از تقریبا ۷ الی ۸ بار هم زدن میتوانیم از آن استفاده کنیم.
در صورتی که آن را به مدت چند روز داخل فریزر نگه داشتید قبل از هر بار استفاده کردن آن را ۱۵ دقیقه قبل از فریزر خارج کنید تا کمی با محیط هم دما شود و بعد میل کنید.
ارزش غذایی بستنی کاکائویی کتوژنیک
- کالری ۵۱۶
- نت کرب ۹ گرم
- کربوهیدرات کل ۳۱۱ گرم
- فیبر ۲ گرم
- چربی ۵۲ گرم
- پروتئین ۶ گرم