نحوه پخت آش ساک کتوژنیک
در لایف استایل کتوژنیک که امروزه توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است خوردن کربوهیدرات به خصوص کربوهیدراتهای پیچیده ممنوع است. از این رو خوردن خیلی از مواد غذایی دارای کربوهیدرات بالا مجاز نیست.
در این لایف استایل خوردن حبوبات نیز ممنوع است بنابراین نمی توان انواع آش و یا سوپهای دارای حبوبات را مورد استفاده قرار داد زیرا اکثر حبوبات دارای کربوهیدرات بالایی هستند. اما میتوان با جایگزین کردن مواد سوپ و یا آش مورد نظر را به بهترین نحو درست کرد. آش ساک کتوژنیک یکی از این دسته آش هاست.
آش ساک را که در آن از لپه استفاده میشود، نمیتوان در لایف استایل کتوژنیک استفاده کرد اما میتوان با مواد جایگزینی یا حذف آن با بقیه مواد آشی فوق العاده طبخ کرد و به آش ساک کتوژنیک تبدیل کرد.
مواد مورد نیاز آش ساک کتوژنیک
- اسفناج ۱۵۰ گرم
- گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
- سیر ۱ حبه
- پیاز ۱ عدد کوچک
- ادویه ها: نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- کره یا روغن زیتون به میزان لازم
- آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق غذاخوری
مروری بر خواص مواد مذکور:
اسفناج:
اسفناج حاوی ویتامینهای C، ویتامین A و K است. همچنین دارای پتاسیم، منیزیم میباشد. مسئول حفظ تراکم معدنی استخوان و همچنین حفظ توده عضلانی هم میباشد.
گوشت قرمز:
گوشت قرمز منبع غنی از روی و آهن است.دارای پروتئین فراوان است. سرشار از ویتامینهای گروه B است.
سیر:
سیر ضد عفونی کننده بسیار قوی است برای همین برای درمان بسیاری از بیماریها از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا کاربرد دارد. باعث رفع التهاب لثه و کاهش درد دندان میشود.
لیمو ترش:
لیمو ترش منبع غنی از ویتامین C است و در بسیاری از غذاها از آن استفاده میشود. به دلیل وجود ویتامین C برای درمان سرماخوردگی و حساسیتها مفید میباشد.
طرز تهیه آش ساک کتوژنیک
اسفناج را درون ظرفی میپزیم و بعد از آن ساطوری میکنیم.
پیاز را نگینی خرد میکنیم و در روغن زیتون یا کره تفت میدهیم و ادویهها را اضافه میکنیم و اسفناج را اضافه میکنیم و آن را نیز تفت میدهیم ۲ لیوان آب جوش اضافه میکنیم و درب آن را میگذاریم تا کمی مواد بپزند.
گوشت چرخ کرده را با کمی سیر و پیاز رنده شده و ادویههای مورد نظر مخلوط میکنیم و ورز میدهیم و به قلقلیهای کوچک در میآوریم و در روغن تفت میدهیم و در آخر به آش اضافه میکنیم تا کمی با مواد بپزد و در نهایت آب لیمو ترش را اضافه میکنیم و سرو میکنیم.
ارزش غذایی:
- کالری ۴۹۰
- نت کرب ۹ گرم
- کربوهیدرات کل ۱۴ گرم
- فیبر ۴ گرم
- چربی ۳۹ گرم
- پروتئین ۲۴ گرم