طرز تهیه آش ساک

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

درباره آش ساک بیشتر بدانیم!

آش ساک یکی از آش‌های معروف استان گرگان که بسیار لذیذ است و در بسیاری از مراسم‌ها هم استفاده می‌شود. این آش از مواد ساده و در عین حال خوشمزه مثل اسفناج درست شده است.

البته بعضی افراد از آن به عنوان خورش و بعضی به صورت آش استفاده می‌کنند. در صورتی که مواد قوام بیشتری داشته باشند و کمی غلیظ‌تر باشند می‌توان به عنوان خورش از آن استفاده کرد.

در هر صورت ایرانیان به شدت به انواع آش علاقه دارند و در طبخ آن بسیار مهارت دارند و در مراسم‌های مختلف انواع آش‌های محلی را سرو می‌کنند.

مواد مورد نیاز

  • اسفناج ۶۰۰ گرم
  • لپه ۱ لیوان سرخالی
  • گوشت چرخ کرده ۲۰۰ یا ۳۰ گرم
  • آبغوره ۲ لیوان
  • آرد برنج ۲ قاشق پر
  • پیاز ۲ عدد بزرگ
  • سیر ۲ حبه
  • نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

مروری بر خواص مواد مورد نیاز

اسفناج:

خواص اسفناج

اسفناج که ماده اصلی پخت آش ساک است، برای سلامت قلب بسیار مفید است. باعث از بین رفتن سوزش سر دل می‌شود و همچنین باعث جلوگیری از آکنه می‌شود. برای درمان یبوست و ریزش مو هم به کار می‌رود.

لپه:

لپه به کاهش وزن کمک می‌کند و باعث افزایش انرژی می‌شود. سطح کلسترول را کاهش می‌دهد. سطح قند خون را کاهش می‌دهد و برای سلامت قلب و عروق مفید می‌باشد.

آبغوره:

آبغوره برای رفع زردی استفاده می‌شود. به دلیل داشتن اسیدهای آلی پتاسیم دار برای درمان پا درد، سیاتیک و روماتیسم مفید است. همچنین طعم دهنده خوبی برای آش ساک به شمار می رود.

پیاز:

پیاز به بهبود هضم غذا و تقویت معده، سلامت استخوان‌ها، بهبود تنفس و خواب راحت کمک می‌کند.

سیر:

خواص سیر

سیر له شده برای از بین رفتن زگیل به کار می‌رود. سیر برای درمان آسم و برونشیت مفید است و سنگ کلیه را خرد می‌کند و همچنین برای ضد عفونی کردن دستگاه‌های ادراری مفید می‌باشد.

آرد برنج:

غنی از فیبر سودمند است و به یبوست کمک شایانی می‌کند. علاوه بر این به حفظ عملکرد کبد نیز کمک می‌کند.

گوشت قرمز:

گوشت قرمز یکی از منابع آنتی اکسیدان است و رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد. گوشت قرمز فرآیند تخمک گذاری را کنترل می‌کند و از کم خونی جلوگیری می‌کند.

طرز تهیه آش ساک

آش ساک

اسفناج خرد شده را در روغن سرخ می‌کنیم. پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و در روغن سرخ می‌کنیم. پیاز سرخ شده را به اسفناج اضافه می‌کنیم و زردچوبه می‌زنیم و کمی تفت می‌دهیم. لپه را می‌پزیم در حدی که نیم پز شود و به مواد دیگر اضافه می‌کنیم. ۳ الی ۴ لیوان آب اضافه می‌کنیم و آرد برنج را در ۱ لیوان آب سرد حل می‌کنیم و به مواد اضافه می‌کنیم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا همه مواد با یکدیگر بپزند.

گوشت چرخ کرده را به توپک‌های کوچک در حد نخود در می‌آوریم و به اصطلاح قلقلی می‌کنیم و داخل روغن سرخ می‌کنیم و بعد از نیم ساعت که مواد پخته شد همراه با نمک و فلفل به بقیه مواد اضافه می‌کنیم. حال آش ساک خوشمزه ما آماده است.

برای درست کردن قلقلی:

برای درست کردن قلقلی آش ساک ، گوشت چرخ کرده را با سیر و پیاز رنده شده مخلوط می‌کنیم و کمی نمک و فلفل و زردچوبه می‌زنیم و به گوله‌های کوچک در می‌آوریم و در روغن تفت می‌دهیم.

ارزش غذایی:

  • کالری: ۱۶۴۳
  • نت کرب: ۱۶۰ گرم
  • کربوهیدرات کل: ۱۷۰ گرم
  • فیبر: ۱۰۸ گرم
  • چربی: ۹۳ گرم
  • پروتئین: ۹۳ گرم

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.