۵ ماده غذایی سرشار از ویتامین C که با کرونا مبارزه می‌کنند

زمان مطالعه: 3 دقیقه

آیا ویتامین C موجود در مواد غذایی می‌تواند به پیشگیری از ویروس کرونا کمک کند؟

حتما تاکنون شنیده‌اید که ویتامین D در محافظت از سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از تشدید ویروس کرونا (coronavirus) نقش مهمی دارد. اما ویتامین C نیز ترکیب مغذی دیگری است که به همان اندازه مفید است. ویتامین C برای مقابله با التهاب که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود بسیار عالی است. همچنین مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) توصیه می‌کند که بهترین راه دریافت این ویتامین‌ از طریق مواد غذایی است. ویتامین C به دلیل نقش اساسی که دارد از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. به همین دلیل باید به میزان کافی از آن دریافت کنیم تا سطوح سلامتی در بدنمان حفظ شوند.

علاوه بر این ویتامین C یکی از مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن است. آنتی‌اکسیدان‌ها وظیفه تعادل میزان رادیکال‌های آزاد و کاهش اثر آن‌ها بر بدن را دارند که در اثر سبک زندگی غلط و یا عوامل محیطی ایجاد می‌شوند.

وقتی‌که میزان رادیکال‌های آزاد از تعادل خارج شود، سیستم ایمنی بدن نیز ضعیف‌تر خواهد شد. داشتن یک رژیم غذایی کامل که حاوی میوه و سبزیجات و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C است، بهترین راه برای حفظ تعادل در میزان رادیکال‌های آزاد است.

علاوه بر پرتقال میوه‌ها و سبزیجات دیگری هستند که ویتامین C بالایی دارند و با مصرف روزانه آن‌ها می‌توانید مطمئن باشید که میزان مورد نیاز بدن به این ویتامین تأمین خواهد شد. نیاز روزانه بدن به ویتامین سی در خانم‌ها ۷۵ میلی‌گرم و در مرد‌ها ۹۰ میلی‌گرم است.

در ادامه ۵ ماده غذایی را معرفی خواهیم کرد که مصرف آن‌ها می‌تواند نیاز روزانه ما به ویتامین C را تأمین کرده و سیستم ایمنی بدن را در برابر ویروس کووید ۱۹ تقویت کند:

۱) توت‌فرنگی

خواص توت فرنگی

تنها یک فنجان توت‌فرنگی می‌تواند بیش از نیاز روزانه ما به ویتامین C را تأمین کند. به علاوه این میوه سرشار از ترکیبات مغذی بسیار دیگری از جمله منگنز است که برای سلامت استخوان‌ها بسیار مفید می‌باشد. همچنین به دلیل داشتن فیبر بالا به سلامت دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست نیز کمک می‌کند. به علاوه مصرف روزانه توت‌فرنگی می‌تواند به پیشگیری از سرطان کمک کرده و حتی مانع گسترش آن شود.

۲) فلفل دلمه قرمز

فلفل دلمه قرمز یکی از غنی‌ترین منابع ویتامین C است. تقریبا نصف فنجان فلفل دلمه قرمز خام بیش از ۱۰۰ میلی‌گرم ویتامین C به بدن می‌رساند. یک فلفل دلمه قرمز متوسط تقریبا معادل یک و یک چهارم فنجان است. بنابراین اضافه کردن یک عدد از آن به وعده غذایی می‌تواند یک راه آسان برای دریافت ترکیبات مغذی آن باشد. همچنین فلفل دلمه قرمز سرشار از بتاکاروتن (beta-carotene) است که در سلامت چشم‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند.

۳) بروکلی پخته

خواص کلم بروکلی

بروکلی پخته علاوه بر این‌که سرشار از ویتامین C است (۵۷ درصد از نیاز روزانه ما) حاوی پتاسیم و آهن نیز می‌باشد. کلم بروکلی همچنین حاوی ترکیبی به نام سولفورافان (Sulforaphane) است که از رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی به میزان چشم‌گیری جلوگیری می‌کند. بخارپز یا کبابی کردن آن یک روش عالی برای دریافت فواید بیشتر آن است.

۴) جوانه بروکسل

این سبزی مفید می‌تواند ۵۳ درصد از نیاز روزانه ما به ویتامین C را تأمین کند. به این معنی که یک وعده از آن به همراه کلم بروکلی می‌تواند به طور کامل شما را در برابر کووید ۱۹ مقاوم کند. این نوع کلم همچنین منبع خوبی از ترکیبات معدنی مهم از جمله پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، روی و منیزیم است.

۵) کلم برگ پخته

مصرف این کلم نه تنها  سیستم ایمنی بدن شما را در برابر ویروس کرونا مقاوم می‌کند بلکه برای سایر نواحی بدن نیز مفید است. همچنین دارای ترکیبات ضد سرطانی می‌باشد که از رشد تومور جلوگیری می‌کنند. جوانه بروکسل، بروکلی و کلم برگ با عنوان سبزیجات صلیبی شناخته می‌شوند که حاوی ماده مغذی به نام ایندول-۳-کاربینول (indole-3-carbinol) هستند و به تعادل سطح هورمون‌های بدن کمک می‌کنند.

توصیه نهایی

مصرف مکمل‌های ویتامین C در دوزهای بالا می‌تواند خطر ابتلا به اسهال، حالت تهوع و سوزش سر دل را افزایش دهد. بنابراین بهتر است آن را از طریق مواد غذایی دریافت کنید.

منبع: Eatthis.com

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.