طرز تهیه مرغ چیلی کتوژنیک

زمان مطالعه: ۶ دقیقه

مرغ چیلی کتوژنیک؛ طعمی شگفت‌انگیز برای علاقمندان به رژیم کتوژنیک

پیش از آشنایی با طرز تهیه مرغ چیلی کتوژنیک قصد داریم شما را با مفهوم کتوژنیک آشنا کنیم. کتوژنیک یک رژیم یا بهتر است بگوییم یک سبک غذایی بر پایه خوردن چربی سالم است. در این سبک بر خلاف تصورات عموم که فکر می‌کنند با خوردن چربی کالری زیادی دریافت می‌کنند و چاق می‌شوند با خوردن چربی سالم می‌توان به راحتی وزن را کاهش داد و همچنین انرژی زیادی را برای بدن تأمین کرد. در این لایف استایل مغز به جای استفاده از گلوکز برای تأمین انرژی از کتون استفاده می‌کند.

بنابراین با نخوردن مواد پر از قند و کربوهیدرات بدن کتون را تولید می‌کند تا بتواند انرژی تولید کند. این انرژی پایدارتر است و فرد دیرتر احساس گرسنگی می‌کند در صورتی که با مصرف قند و فرآورده‌های قندی و در نتیجه تولید گلوکز این منبع به زودی تموم می‌شود و می‌سوزد و فرد احساس گرسنگی می‌کند و به اصطلاح احساس افت قند می‌کند. در نتیجه استفاده بیشتر از قند و مواد دارای کربوهیدرات باعث تجمع بیشتر چربی‌ها می‌شود و مغز برای تأمین انرژی از چربی‌های ذخیره شده استفاده نمی‌کند به جای آن از قندها و گلوکز استفاده می‌کند.

بسیاری که رژیم کالری شمار دارند مخالف این سبک هستند زیرا افزایش وزن را در نتیجه استفاده از چربی‌ها می‌دانند و این تصور جا افتاده است که خوردن چربی باعث افزایش کالری و در نتیجه افزایش وزن می‌شود در صورتی که رژیم کتوژنیک برعکس این قضیه را ثابت کرده است. در رژیم کتوژنیک فرد باید از چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، روغن نارگیل، کره، کره حیوانی و روغن حیوانی استفاده کند و همچنین فرد باید بکوشد پروتئین کافی را به بدن خود برساند و بدن احساس قحطی نکند. همچنین خوردن فیبر و سبزیجات کافی یکی از اصول مهم این لایف استایل است. در هر حال این لایف استایل به دلیل نبود قند و کربوهیدرات و فرآورده‌های قندی، بسیار برای افراد به خصوص افراد دارای دیابت مفید است.

امروزه این لایف استایل طرفداران زیادی پیدا کرده است و اکثر افراد سعی دارند که سبک زندگی خود را تغییر داده و زندگی سالمی را برای خود بسازند.

مرغ کتوژنیک

خوردن پروتئین در این لایف استایل بسیار مهم است و فرد برای تأمین پروتئین برای عضلات خود و تأمین انرژی باید به قدر کافی پروتئین دریافت کند. در این مقاله سعی داریم طرز تهیه یک غذای کتوژنیک یعنی مرغ چیلی کتوژنیک که دارای پروتئین است و بسیار دلچسب است را با شما به اشتراک بگذاریم و امیدواریم از خواندن این مقاله لذت ببرید.

مواد مورد نیاز برای تهیه مرغ چیلی کتوژنیک

  • بال مرغ ۶ عدد متوسط
  • فلفل دلمه خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • گوجه رنده شده ۱ عدد
  • پیاز کوچک ۱ عدد
  • سس تند ۱ قاشق چای خوری
  • پنیر چدار ۱ ورق
  • پنیر موزارلا ۱ ورق
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل ۱ قاشق چای خوری
  • کره ۱۰ گرم
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • آب لیمو تازه ۱ قاشق غذاخوری

مروری بر خواص مواد مذکور

بال مرغ:

بال مرغ به عنوان ماده اصلی در مرغ چیلی کتوژنیک یکی از قسمت‌های چرب مرغ است که خوردن آن در رژیم کتوژنیک نه تنها مجاز است بلکه بسیار مفید است و دارای چربی بالایی است که انرژی زیادی برای بدن تأمین می‌کند. همچنین دارای پروتئین بالایی است و به تأمین پروتئین بدن بسیار کمک می‌کند.

فلفل دلمه:

فلفل دلمه منبع غنی از ویتامین C، ویتامین A و ویتامین E است که این ویتامین‌ها از تولید رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند. فلفل دلمه غنی از کلسیم است و همچنین به بهبود زخم بسیار کمک می‌کند. به رشد مو نیز کمک می‌کند و همچنین دارای مقدار زیادی مس است.

گوجه فرنگی:

خواص گوجه فرنگی

گوجه مصرفی در مرغ چیلی کتوژنیک یکی از مواد لذیذ خوراکی است که بسیار پر کاربرد می‌باشد و در تهیه بسیاری از غذاها و چاشنی‌ها از آن استفاده می‌کنند. گوجه دارای بتاکاروتن کافی است که در مبارزه با آنتی اکسیدان‌ها بسیار لازم و ضروری است. گوجه دارای مقدار زیادی ویتامین A می‌باشد. همچنین گوجه دارای فولیک اسید زیادی است که در مقابله با استرس بسیار مفید می‌باشد. به دلیل وجود ویتامین A گوجه برای بهبود بینایی نیز موثر است.

پیاز:

پیاز دارای خواص شگفت انگیزی است. پیاز از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند. پیاز بسیار خلط آور است و به همین دلیل برای رفع و بهبود سرماخوردگی بسیار مفید می‌باشد. آب و شیره پیاز برای پوست بسیار مفید است و به پوست شفافیت و لطافت می‌بخشد. میزان کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد به همین دلیل برای قلب و سلامت قلب بسیار مفید است.

پنیر چدار:

پنیر چدار که در مرغ چیلی کتوژنیک استفاده می شود، یکی از پنیرهای چرب و با خاصیت است که در سالادها و انواع غذاها از آن استفاده می‌شود و طعم بی‌نظیری به غذا می‌بخشد. این پنیر در لایف استایل کتوژنیک زیاد استفاده می‌شود. دارای پروتئین بالایی است و همچنین دارای ویتامین‌های E ،A و K است. همچنین غنی از کلسیم و فسفر می‌باشد.

پنیر موزارلا:

انواع غذا با مرغ

پنیر موزارلا یا همان پنیر پیتزا یک پنیر معروف و محبوب است که در اکثر غذاهای فست فودی از آن استفاده می‌کنند. این پنیر را از شیر گاو تهیه می‌کنند. موزارلا برای اولین بار در ایتالیا تولید شد. این پنیر دارای مقدار زیادی کلسیم است و همچنین دارای فسفر نیز است. خوردن این پنیر از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. این پنیر دارای ویتامین‌هایی همچون E ،K ،A ،D و B12 است.

پودر فلفل:

پودر فلفل یکی از ادویه‌های محبوب است که در اکثر غذاها به ویژه در مرغ چیلی کتوژنیک از آن استفاده می‌شود و طعم به نظیری را به غذا می‌بخشد و همچنین این ادویه دارای خواص زیادی است. پودر فلفل قرمز دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است که اثر مواد شیمیایی که به بدن می‌رساند را خنثی می‌کند. دارای ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. پودر قرمز برای سلامتی دهان و لثه‌ها بسیار مفید است. پودر فلفل برای سلامت و عملکرد بهتر قلب نیز بسیار مفید است.

روغن زیتون:

روغن زیتون را می‌توان در طبخ انواع غذاها و همچنین انواع سالادها استفاده کرد. روغن زیتون یک چربی سالم است و برای عملکرد قلب بسیار مفید است و همچنین انرژی زیادی را به بدن می‌بخشد. روغن زیتون مصرفی در مرغ چیلی کتوژنیک باعث شفافیت و شادابی پوست می‌شود و همچنین از بروز افسردگی جلوگیری می‌کند. این روغن برای درمان یبوست و نرمی روده‌ها نیز بسیار مفید است.

کره:

کره از شیر تهیه می‌شود و یکی از مواد لبنی پرطرفدار است. کره دارای مواد مغذی و ویتامین‌های فراوانی است. از کره می‌توان هم به صورت خام و هم برای طبخ مواد غذایی استفاده کرد. کره دارای ویتامین A است و به سلامت چشم کمک می‌کند. حاوی چربی اشباع است که در کاهش وزن بسیار موثر است. همچنین دارای مواد معدنی مهمی همچون مس و منگنز است.

طرز تهیه مرغ چیلی کتوژنیک

مرغ چیلی کتوژنیک

ابتدا پیاز را خلالی خرد می‌کنیم و همچنین فلفل دلمه را نگینی خرد می‌کنیم و با هم ترکیب می‌کنیم و بال‌های مرغ را به مخلوط پیاز و فلفل دلمه آغشته می‌کنیم. مقداری روغن زیتون و ادویه‌ها را به مواد اضافه می‌کنیم و با هم مخلوط می‌کنیم و در نهایت آب لیموی تازه را به آن اضافه می‌کنیم و به مدت ۱ ساعت داخل یخچال می‌گذاریم.

برای تهیه سس چیلی، گوجه فرنگی را با رنده ریز رنده می‌کنیم تا به صورت پوره در بیاید و روی حرارت کم می‌گذاریم تا آب آن گرفته شود و بعد از اینکه آب آن گرفته شد مقداری ادویه از جمله نمک و فلفل اضافه می‌کنیم و سس چیلی و مقداری کره را نیز اضافه می‌کنیم و مواد را کمی تفت می‌دهیم.

بعد از اینکه مخلوط مرغ را از یخچال بیرون آوردیم سس چیلی را روی مرغ‌ها می‌ریزیم و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه در فر قرار می‌دهیم. بعد از ۳۰ دقیقه یک ورق پنیر چدار و پنیر موزارلا را روی مرغ‌ها می‌گذاریم و به مدت ۵ دقیقه شعله بالای فر را روشن می‌کنیم و در فر قرار می‌دهیم تا پنیرها کاملا آب شوند و بعد از فر خارج کرده و می‌توانیم مرغ چیلی کتوژنیک پخته شده را مصرف کنیم.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.