پیش از آشنایی با دستور پخت کتلت هویج کتوژنیک لازم است بدانید که کتلت یا شامی یکی از وعدههای غذایی لذیذ است که پایه آن تخم مرغ و گوشت چرخ کرده است. ریشه این غذا از فرانسه گرفته شده و به عنوان یک غذای اصلی در نظر گرفته میشود. در ایران در مناطق مختلف کتلتهای محلی زیادی طبخ میشود که هر کدام از آنها طعمهای متفاوتی دارند. معروفترین کتلت یا شامی همان مخلوط سیب زمینی و گوشت چرخ کرده با پیاز آب گرفته شده است که بعضی افراد آن را با برنج و بعضی با نان سرو میکنند.
کتلت جزو غذاهای ساده محسوب میشود در صورتی که زحمت فراوانی دارد و طبخ آن مهارت خاصی میخواهد. در این مقاله سعی داریم تا طرز تهیه کتلت هویج کتوژنیک را با شما به اشتراک بگذاریم امیدواریم از خواندن این مقاله لذت ببرید.
مواد مورد نیاز کتلت هویج کتوژنیک
- هویج متوسط ۱ عدد
- گوشت چرخ کرده ۸۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- پیاز کوچک ۱ عدد
- ادویهها: نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- کره به میزان لازم
مروری بر خواص مواد مذکور
هویج:
هویج به عنوان ماده اصلی کتلت هویج کتوژنیک یک ریشه خوراکی است که سرشار از مواد مغذی میباشد. هویج تأثیر زیادی روی کاهش وزن دارد. هویج منبع خوبی از ویتامین A و K و همچنین پتاسیم میباشد. رنگ نارنجی هویج به دلیل وجود بتاکاروتن است. هویج در کنترل فشار خون نقش به سزایی دارد و منبع غنی از فیبر است و آب فراوانی دارد. فیبر موجود در هویج از یبوست جلوگیری میکند.
گوشت قرمز:
گوشت قرمز یکی از مواد مورد نیاز برای بقای انسان است که در بسیاری از غذاها از آن استفاده میشود. غنی از پروتئین است و جزو مواد ضروری برای تأمین مواد معدنی بدن انسان است. مناسب برای کاهش وزن و همچنین برای عضلات مفید میباشد. جاوی آب، چربی و کربوهیدرات نیز است. برای دوران بارداری بسیار مفید میباشد و همچنین از کم خونی جلوگیری میکند.
مطلب مرتبط: طرز تهیه بستنی یخی کتوژنیک
تخم مرغ:
تخم مرغ مصرفی در کتلت هویج کتوژنیک منبع غنی از امگا ۳ است. کلسترول زیادی دارد اما کلسترول آن از نوع خوب بوده و روی خون تأثیر نمیگذارد. دارای مقدار زیادی آهن و مس است و همچنین منبع غنی از ویتامین A و E میباشد. تخم مرغ کلسترول خوب خون یعنی HDL را افزایش و کلسترول بد خون یعنی LDL را کاهش میدهد.
پیاز:
پیاز یک خوراکی مفید برای بدن است و میتوان از آن در طبخ بسیاری از غذاها استفاده کرد. پیاز به حفظ سلامت استخوانها کمک میکند. تأثیر زیادی در مبارزه با سلولهای سرطانی به خصوص سرطان سینه دارد. همچنین غنی از آنتی اکسیدان میباشد به همین دلیل در مبارزه با سرطان بسیار موثر است. آنتی اکسیدان با پختن پیاز کمی کاهش پیدا میکند و مسلما آنتی اکسیدان پیاز خام بیشتر است.
طرز تهیه کتلت هویج کتوژنیک
تهیه کتلت هویج کتوژنیک بسیار آسان است همچنین زمان کمی برای طبخ آن نیاز است. ابتدا پیاز را با رنده ریز رنده میکنیم و هویج را نیز با رنده درشت رنده میکنیم و آب هویج رنده شده و پیاز رنده شده را کاملا میگیریم. آب اضافی باعث شل شدن کتلت میشود به همین دلیل باید آب آن کاملا گرفته شود. گوشت چرخ کرده را نیز اضافه میکنیم و ادویهها را به مواد اضافه میکنیم و کاملا ورز میدهیم تا مواد با هم خوب مخلوط شوند و ادویهها به خورد مواد بروند. در نهایت تخم مرغ را اضافه میکنیم و با بقیه مواد مخلوط میکنیم.
تخم مرغ در کتلت هویج کتوژنیک باعث منسجم شدن و چسبندگی مواد میشود. تابه را روی حرارت گذاشته و کمی که گرم شد کره را اضافه میکنیم و بعد از آب شدن کره مقداری از مواد را برمیداریم و به شکل دلخواه در تابه میریزیم در صورت تمایل میتوانیم از قالبهای مخصوص برای شکل دادن به کتلت استفاده کنیم فقط باید به این نکته توجه داشته باشیم که لبههای قالب را چرب کنیم تا مواد به آن نچسبد. بعد از اینکه یک طرف کتلت کاملا سرخ شد طرف دیگر را سرخ میکنیم. زمان لازم برای طبخ این غذا ۲۰ دقیقه است.
ارزش غذایی:
- کالری ۶۰۰
- نت کرب ۱۰ گرم
- کربوهیدرات کل ۱۳ گرم
- فیبر ۳ گرم
- چربی ۴۸ گرم
- پروتئین ۲۹ گرم
دوستان دارای لایف استایل کتوژنیک باید به این نکته توجه داشته باشند که طبق ماکروها و کالری روزانه خود از این غذا استفاده کنند.