بستنی یخی کتوژنیک
بستنی یخی یکی از انواع بستنی است که پایه آن آب و مایعاتی همچون شیر و یا آب میوههای متفاوت است. بستنی یخی بسیار محبوب میباشد و طرفداران زیادی دارد و در کشورهای مختلف نام متفاوتی دارد نام معروف آن ice lolly است. این بستنی در طعمهای مختلف و اشکال متنوع درست میشود. حتی می توان انواع رژیمی آن را مانند بستنی یخی کتوژنیک برای افراد دارای رژیم، به عنوان دسر تهیه کرد. علاوه بر اینکه در کارخانههای بستنی سازی به وفور تولید میشود نوع خانگی آن نیز در اکثر خانهها تهیه میشود زیرا درست کردن آن راحت و آسان و مواد اولیه آن بسیار ارزان است.
بستنی یخی را میتوان در قالبهای گوناگون درست کرد و قالبهای خانگی آن بسیار متنوع هستند. همچنین بستنی یخی به آلاسکا نیز معروف است. گفته شده که بستنی یخی توسط فردی ۱۱ ساله به نام فرانک اپرسون اختراع شده است. بنابراین تاریخچه بستنی یخی به ۱۰۰ سال پیش بازمیگردد زمانی که یک کودک فراموش میکند سودای خود را به خانه ببر و آن را در حیاط جا میگذارد و چوبی درون سودا میفتد و فردای آن روز فرانک طعم سودای یخ زده خود را میچشد و از طعم آن لذت میبرد و این اتفاق پایه ساخت بستنی یخی میشود.
بستنی یخی به دلیل پایه یخی که دارد در فصل تابستان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و در رفع عطش و گرما بسیار تأثیرگذار است. با پیشرفت دستگاهها و مواد خوراکی امروزه بستنی یخی به انواع گوناگون و در طعم های متنوع تولید میشود.
بستنی یخی را میتوان با آب و یا شیر و یا آب میوههای مختلف درست کرد و حتی میتوان از تکههای میوه نیز در تهیه آن استفاده کرد.
در این مقاله سعی داریم طرز تهیه بستنی یخی کتوژنیک را با شما به اشتراک بگذاریم امیدواریم از خواندن آن لذت ببرید.
مواد مورد نیاز بستنی یخی کتوژنیک
- توت فرنگی فریز شده ۱ پیمانه
- شیرنارگیل ۱۰ قاشق غذاخوری
- اریتریتول ۳۰ گرم یا ۲ قاشق غذاخوری
- آب نصف پیمانه
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
مروری بر خواص مواد ذکر شده
توت فرنگی:
توت فرنگی که یکی از مواد مصرفی در این بستنی یخی کتوژنیک است، یکی از میوههای خانواده توتهاست که طعمی بینظیر دارد و دارای خواص فراوانی است. این میوه مقوی و در عین حال خوشمزه سرشار از آنتی اکسیدان میباشد و قند خیلی کمی دارد. این میوه به کاهش وزن کمک زیادی میکند و دارای ویتامین c فراوانی است. به دلیل داشتن پتاسیم اثر سدیم در بدن را کاهش میدهد به همین دلیل برای افراد دارای فشارخون بسیار مناسب است.
شیر نارگیل:
شیر نارگیل به دلیل اینکه قند و کربوهیدرات پایینی دارد جایگزین مناسبی برای شیر میباشد و همچنین طعم بینظیر و دلنشینی دارد. به کاهش وزن کمک میکند و همچنین تأثیر بسزایی روی کنترل قند خون دارد. شیر نارگیل ناراحتیهای معده و گوارشی را رفع و درمان میکند و در تهیه انواع دسر و کیک میتوان از آن به جای شیر استفاده کرد.
اریتریتول:
اریتریتول یک نوع شیرین کننده طبیعی و جایگزین شکر است و بسیار برای بدن مفید میباشد. از این شیرین کننده میتوان برای تهیه انواع کیک و شیرینی و حتی دسر استفاده کرد. اریتریتول قند الکل است و فاقد کربوهیدرات و قند است از این رو برای افراد دارای لایف استایل کتوژنیک و لوکرب و همچنین افراد دارای دیابت بسیار مفید میباشد. بنابراین یکی از مواد ضروری برای تهیه بستنی یخی کتوژنیک است.
گلاب:
گلاب مایعی روان تهیه شده از گل محمدی است که به دلیل طعم و عطر بینظیر آن در انواع نوشیدنیهای سنتی و دسرها و کیکها از آن استفاده میشود. گلاب برای رفع استرس و همچنین آرام کردن اعصاب بسیار مفید است و همچنین سرشار از ویتامین C و E میباشد. بسیار برای بدن مفید است و در طب سنتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
طرز تهیه بستنی یخی کتوژنیک
برای تهیه بستنی یخی کتوژنیک ابتدا توت فرنگی و شیر نارگیل را درون مخلوط کن میریزیم و اجازه میدهیم با دور تند مخلوط کن به مدت ۱۰ دقیقه کاملا مخلوط و پورهای شوند. در مرحله بعد اریتریتول را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم مجددا با دور تند مخلوط کن مخلوط شوند. در مرحله نهایی آب و گلاب را اضافه میکنیم و با بقیه مواد مخلوط میکنیم.
قالب مخصوص بستنی را آماده میکنیم و مقداری از از مواد بستنی را در قالبهای مورد نظر میریزیم و میگذاریم به مدت چند ساعت در فریزر بماند تا کاملا ببندد. بهتر است ۱ روز کامل در فریزر بماند تا بهتر یخ بزند. از این مقدار مواد میتوان برای درست کردن ۵ عدد بستنی استفاده کرد و شما میتوانید از قالبهای کوچکتر نیز استفاده کنید.
ارزش غذایی کل:
- کالری ۱۵۱
- نت کرب ۲۰ گرم
- کربوهیدرات کل ۴۳ گرم
- فیبر ۵ گرم
- چربی ۳ گرم
- پروتئین ۱ گرم