سوفله اسفناج کتوژنیک؛ غذایی مفید برای علاقمندان به رژیم کتوژنیک
سوفله یک کلمه فرانسوی است که معمولا فرانسویها در ظروف سوفله که یک کاسه گرد سرامیکی کوچک است دسر سرو میکنند. این دسر میتواند یک کیک شکلاتی و یا یک دسر که معمولا پایه اصلی آن تخم مرغ است باشد. بعضی مواقع نیز از انواع گوشت و سبزیجات نیز استفاده میشود و با تخم مرغ ترکیب میشود و در ظرف سوفله یک غذای جذاب را میتوان سرو کرد.
در انواع کافهها کیکهای جذاب و دسرهای خوشمزهای در این ظروف سوفله سرو میشوند و این ظروف معمولا تک نفره هستند.
ظروفی که به سوفله خوری معروف هستند و انواع گوناگون خوراکیهای خوشمزه را میتوان در آن طبخ کرد، سرامیکی و کوچک هستند و رنگ سفید آن نیز بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. این ظروف میتوانند دمای حرارت بالایی را تحمل کنند و در برابر حرارت بالا مقاوم بوده و برای همین به راحتی میتوان انواع کیکهای تک نفره را در آن طبخ و سرو کرد.
در این مقاله سعی داریم طرز تهیه سوفله اسفناج کتوژنیک را با شما به اشتراک بگذاریم و امیدواریم از خواندن آن، تهیه و صرف این سوفله لذت ببرید.
مواد مورد نیاز سوفله اسفناج کتوژنیک
- اسفناج ۱۰۰ گرم
- گوشت چرخ کرده ۷۰ گرم
- قارچ ۱ عدد بزرگ
- پیاز ۱ عدد کوچک
- سس سفید به میزان لازم
- پنیر پیتزا به میزان لازم
- کره یا روغن زیتون به میزان لازم
- ادویهها: نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس سفید:
- پنیر چدار ۱ ورق
- پنیر موزارلا ۱ ورق
- خامه ۱ قاشق غذا خوری
مروری بر خواص مواد ذکر شده
خواص اسفناج:
اسفناج که اصلی ترین ماده غذایی سوفله اسفناج کتوژنیک است، از آکنه جلوگیری میکند. اسفناج به دلیل دارا بودن خاصیت قلیایی و دارا بودن مقادیر زیادی کلروفیل با باکتری مبارزه میکند و آکنه را از بین میبرد. اسفناج همچنین دارای مقادیر زیادی فیبر است که به رفع یبوست کمک میکند.
خواص گوشت قرمز:
گوشت قرمز یکی از مواد غذایی پرخاصیت است که اکثر افراد از آن استفاده میکنند. سرشار از پروتئین است و برای هر فرد مصرف گوشت قرمز واجب میباشد. چرا که کمبود پروتئین ضعف در بدن ایجاد میکند. همچنین سرشار از آهن است که آهن به خودی خود به ساخت هموگلوبین خون کمک میکند.
خواص قارچ:
قارچ از جمله مواد مصرفی در سوفله اسفناج کتوژنیک است که از بروز کلسترول بالا جلوگیری میکند و همچنین دارای پروتئین بالایی است. قارچ همچنین به کاهش وزن کمک میکند. دارای آمینواسید و مواد معدنی فراوانی است و بسیار به تأمین مواد معدنی بدن کمک میکند.
طرز تهیه سوفله اسفناج کتوژنیک
برای تهیه سوفله اسفناج کتوژنیک ابتدا پیاز را نگینی خرد میکنیم و با کره تفت میدهیم و بعد از مدت کمی که پیاز نرم شد ادویهها را اضافه میکنیم و تفت میدهیم. گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم و بعد از اینکه گوشت چرخ کرده سرخ شد در نهایت اسفناج را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا به خوبی با هم مخلوط شوند. قارچ را حلقهای خرد میکنیم و در تابه با حرارت بالا تفت میدهیم که آب آن گرفته شود. حرارت بالا کمک میکند که رنگ قارچ تیره نشود.
برای تهیه سس سفید:
ابتدا پنیر چدار و پنیر موزارلا را درون ظرف روی حرارت کم میگذاریم تا آب شوند و به مایعی غلیظ تبدیل شوند و وقتی کامل به مایع غلیظ تبدیل شد از روی حرارت برمیداریم و خامه را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کاملا با هم مخلوط شوند.
در مرحله نهایی:
کف ظرف سوفله را با کمی کره چرب میکنیم. قارچهای حلقه شده را کف ظرف میچینیم و مقداری پنیر پیتزا روی آن را میریزیم و کمی مواد را در لایه بعدی اضافه میکنیم و روی مواد سس سفید میریزیم و مجددا همین مراحل را برای لایه بعدی انجام میدهیم و در لایه آخر پنیر پیتزا میریزیم. فر را از ۱۰ دقیقه قبل در دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد روشن میکنیم تا گرم شود و بعد سوفله را در طبقه وسط فر به مدت ۱۵ دقیقه میگذاریم. اگر تمایل داشتیم میتوانیم به مدت ۵ دقیقه شعله بالایی فر را روشن کنیم تا پنیر طلایی شود.
ارزش غذایی
- کالری ۵۸۶
- نت کرب ۹ گرم
- کربوهیدرات کل ۱۳ گرم
- فیبر ۴ گرم
- چربی ۴۸ گرم
- پروتئین ۲۹ گرم
دوستان دارای لایف استایل کتوژنیک باید به این نکته توجه داشته باشند که طبق ماکروها و کالری روزانه خود از این غذا استفاده نمایند.