طرز تهیه کیک خیس شکلاتی

زمان مطالعه: 4 دقیقه

چطور کیک خیس شکلاتی درست کنیم؟

کیک خیس یا کیک براونی یکی از کیک‌های مدرن محسوب می‌شود و طرفداران زیادی دارد. این کیک همان طور که از نامش پیداست بافتی نرم و خیس دارد. از این کیک بیشتر در کافی شاپ‌ها استفاده می‌شود. پایه اصلی کیک خیس شکلاتی تخم مرغ و شکلات تلخ و آرد است. در اکثر مهمانی‌ها و مراسم عصرانه نیز این کیک سرو می‌شود. آماده کردن این کیک سریع و آسان است و همچنین در مدت زمان کوتاهی نیز پخته می‌شود.

زمان پخت آن نباید از مدت زمان تعیین شده بیشتر باشد زیرا باعث می‌شود سطح کیک خشک شود. در زمان سرو این کیک می‌توان از شکلات آب شده برای روی کیک استفاده کرد که طعم شکلاتی آن را چندین برابر می‌کند. همچنین در اکثر موارد این کیک را به محض بیرون آوردن از فر به صورت گرم با بستنی سرو می‌کنند که طعم آن بسیار دلنشین می‌شود. در این کیک از هیچ نوع مغزی، مثل گردو استفاده نمی‌شود اما می‌توان در صورت تمایل مقداری گردو به آن اضافه کرد. همچنین به دلیل بافت خیسی که دارد باید در حمام آب گرم درست شود که در ادامه نحوه درست کردن حمام آب گرم را با شما عزیزان به اشتراک خواهیم گذاشت.

در این مقاله سعی داریم طرز تهیه کیک خیس شکلاتی را با شما به اشتراک بگذاریم و امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت ببرید.

طرز تهیه کیک خیس

مواد مورد نیاز کیک خیس شکلاتی

  • آرد سفید ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر ۳ قاسق غذاخوری
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • شکلات تلخ خرد شده ۹۰ گرم
  • کره ۷۰ گرم
  • پودر کاکائو ۳ قاشق غذاخوری
  • وانیل ۱/۸ قاشق چای خوری
  • نمک ۱ پینچ
  • کره برای چرب کردن قالب مقداری
مطلب مرتبط: طرز تهیه کیک آناناس

مروری بر خواص مواد مذکور

تخم مرغ:

تخم مرغ به دلیل دارا بودن مواد مغذی و معدنی فراوان و همچنین سطح بالای پروتئین یک غذای کامل محسوب می‌شود. معمولا از تخم مرغ برای صبحانه استفاده می‌کنند و البته گفته می‌شود که هر فرد باید روزانه بین ۱ تا ۳ عدد تخم مرغ مصرف کند. تخم مرغ دارای سطح بالای امگا ۳ است و نقش امگا ۳ برای بدن حیاتی و ضروری است. همچنین تخم مرغ دارای کلسیم نیز می‌باشد که این کلسیم به سلامت استخوان‌های بدن کمک می‌کند.

شکلات تلخ:

شکلات یا کاکائوی تلخ به عنوان یکی از طعم دهنده‎های مهم کیک خیس شکلاتی ، فرآورده‌ای فوق العاده خوش طعم و خوشمزه است که از دانه‌های کاکائو به دست می‌آید. کاکائو در دنیا طرفداران زیادی دارد به خصوص افراد کثیری هستند که دلباخته شدید شکلات تلخ هستند و هر روزه از آن استفاده می‌کنند. شکلات تلخ دارای آنتی اکسیدان‌های زیادی است و همین مسئله باعث می‌شود که از رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری شود. از طرفی اگر استرس دارید و می‌خواهید برای همیشه این استرس را کنار بگذارید حتما شکلات تلخ مصرف کنید. شکلات تلخ از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند و همچنین به کاهش وزن نیز کمک می‌کند.

کره:

کره یکی از لبنیات مهم و لذیذ است که در اکثر غذاها و در وعده صبحانه به وفور از آن استفاده می‌شود. کره دارای ویتامین‌های فراوانی همچون ویتامین D، ویتامین A، ویتامین K و ویتامین E است. کره یکی از چربی‌های مفید و سالم است که به کاهش وزن نیز کمک می‌کند. کره همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می‌کند.

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی

کیک خیس

ابتدا تخم مرغ و شکر را با دور تند همزن هم می‌زنیم تا سفید و کش دار شود. شکلات تلخ را روی بخار مستقیم بن ماری می‌کنیم تا کاملا آب شود. بعد از اینکه شکلات از دما افتاد و سرد شد، آرد و وانیل و پودر کاکائو را الک می‌کنیم و به شکلات آب شده اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.

در نظر داشته باشید که شکلات باید حتما از دما بیفتد، در غیر اینصورت بافت کیک خراب می‌شود. در مرحله بعد نمک را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا به خورد مواد برود. در نهایت مواد شکلاتی را به مخلوط شکر و تخم مرغ اضافه می‌کنیم و کاملا مخلوط می‌کنیم. این کیک نیز مانند کاپ کیک و ماگ کیک در ماگ و یا ظروف رمکین سرو می‌شود.

فر را از از قبل در دمای ۱۸۰ روشن می‌کنیم تا گرم شود. درون سینی فر مقداری آب جوش می‌ریزیم تا بخار حاصله باعث خیس و تر ماندن بافت کیک شود. کف ظرف مورد نظر را با کره چرب می‌کنیم و کیک را درون ظرف می‌ریزیم و داخل سینی فر می‌گذاریم و سینی را در طبقه وسط فر قرار می‌دهیم و می‌گذاریم به مدت ۱۰ دقیقه بماند و بعد از آن از فر خارج می‌کنیم. حال کیک خیس شکلاتی ما آماده است و در صورت تمایل می‎توانیم آن را با بستنی وانیلی تزئین و سرو ‌کنیم. توجه داشته باشید که با این مقدار مواد ۳ عدد کیک براونی می‌توان سرو کرد.

ارزش غذایی کل:

  • کالری ۱۴۴۵
  • نت کرب ۹۱ گرم
  • کربوهیدرات کل ۱۰۷ گرم
  • فیبر ۱۶ گرم
  • چربی ۱۰۷ گرم
  • پروتئین ۲۴ گرم

میانگین امتیازات ۵ از ۵
1 نظر
  1. آزاده می گوید

    عالی

دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.