ویروس کرونا (COVID-19) چیست؟

زمان مطالعه: ۶ دقیقه

درباره کووید ۱۹ و انواع آن بیشتر بدانید…

COVID-19 نوع جدیدی از ویروس کرونا است، یک نوع رایج از ویروس‌ها، که در اواخر سال ۲۰۱۹ در ووهان چین ظاهر شد. این نوع خاص توسط ویروسی به نام SARS-CoV-2.1 ایجاد می‌شود. در پاسخ به سوال مردم سراسر جهان به این که ویروس کرونا چیست یافته ها نشان دهنده این است که کرونا مشابه MERS و SARS است، این ویروس احتمالاً از طریق یک حیوان (احتمالاً خفاش، اگرچه دانشمندان کاملاً مطمئن نیستند) به یک انسان و شاید از طریق برخی از گونه‌های دیگر، انتقال یافته است. علائم COVID-19 دو تا چهارده روز پس از مواجهه ظاهر می‌شود که ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • تب
  • سرفه
  • مشکل تنفس
  • لرز
  • درد عضلانی
  • سردرد
  • گلو درد
  • از دست دادن حس بویایی یا چشایی

به نظر می‌رسد در حالی که عفونت در برخی افراد خفیف است اما در موارد بسیاری نیز، می‌تواند باعث یک بیماری تنفسی (ریوی) شدید شبیه SARS باشد و منجربه مرگ شود. همچنین ممکن است عوارضی مانند ذات الریه یا برونشیت ایجاد کند. این عوارض بیشتر در نوزادان و افراد مسن و همچنین افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف بوده یا دچار بیماری قلبی و ریوی هستند، بیشتر دیده می‌شود.

طبق تحقیقات سازمان بهداشت جهانی در رابطه با این که ماهیت ویروس کرونا چیست ، کووید ۱۹ به طور گسترده‌ای در سطح جهانی گسترده شده است و بیماری همه گیر در نظر گرفته می‌شود. این ویروس جدید است، بنابراین سیستم ایمنی بدن آمادگی لازم برای مبارزه با آن را ندارد، پس اجازه می‌دهد ویروس به سرعت از شخصی به فرد دیگر گسترش یابد. این ویروس می‌تواند به سرعت پخش شود و همین، تعداد موارد تأیید شده و مرگ و میر در کشورهای آسیب دیده  را بیشتر می‌کند.

 اطلاعاتی درباره کرونا ویروس

کووید 19 چیست

از آنجا که کووید ۱۹ هنوز یک ویروس جدید است، منابع دقیق آن به طور کامل شناسایی نشده‌اند. طبق گفته‌های پزشکان، تصور می‌شود COVID-19 عمدتا از شخص به فرد دیگر گسترش یابد. خطر ابتلا بیشتر ویروس کرونا چیست ؟ پاسخ این سوال به این شرح است:

  • با یک فرد آلوده از نزدیک یعنی کمتر از ۲ متر تماس داشته باشید.
  • در هنگام سرفه یا عطسه فرد آلوده در معرض قطرات تنفسی قرار بگیرید.
  • سطح یا جسمی را که ویروس روی آن است لمس کنید و سپس دهان، بینی و احتمالاً چشم خود را لمس کنید.

به نظر می‌رسد در صورت ابتلا به ویروس، گروه‌های زیر بیشتر در معرض خطر جدی بیماری قرار دارند:

  • افراد سن بالا
  • افراد مبتلا به بیماری ریه
  • مبتلایان به آسم
  • افراد مبتلا به بیماری قلبی
  • افراد دیابتی
  • افرادی که دچار نقص ایمنی هستند.
  • کسانی که تحت درمان سرطان هستند.
  • افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه
  • افراد مبتلا به بیماری کبد
  • افرادی که به شدت چاق هستند.

هر کسی که بیماری مزمن داشته باشد، باید اقدامات احتیاطی اضافی برای جلوگیری از مریض بودن، جلوگیری از سفر غیر ضروری و جلوگیری از شلوغی را انجام دهد. اگر منطقه شما در حال گسترش شیوع ویروس است، در حد امکان در خانه بمانید و در صورت داشتن علائم سریعا مراقبت پزشکی و اقدامات لازم را انجام دهید.

تست کرونا

تشخیص یک تست آزمایشگاهی تولید شده توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در حال حاضر برای آزمایش COVID-19 در برخی نقاط مورد استفاده قرار می‌گیرد و شرکت‌های خصوصی در حال دریافت مجوز استفاده اضطراری از سازمان غذا و دارو (FDA) برای تولید آزمایشات اضافی هستند. این آزمایش نیاز به تست و نمونه از بینی یا گلوی بیمار دارد. درباره تشخیص ویروس کرونا (COVID-19) برای دستیابی به نتیجه صحیح، آزمایش سواب بینی به تنهایی انجام نمی‌شود.

تشخیص این بیماری شامل به دست آوردن سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی نیز است. علاوه بر این، تصویربرداری از جمله اشعه ایکس یا سی تی اسکن ممکن است به شناخت سایر دلایل بیماری یا به جلوگیری از پیشرفت بیماری کمک کند.

درمان ویروس کرونا چیست ؟

هنوز واکسن یا داروی خاصی برای درمان ویروس کرونا وجود ندارد. بسیاری از داروهایی که در مطالعات اولیه امیدوارکننده برای COVID-19 به نظر می‌رسند، در انسان موثر نبوده‌اند. افرادی که استفاده از کلروکین یا هیدروکسی کلروکین را به عنوان درمان COVID-19 در نظر می‌گیرند، باید بدانند که در صورت عدم استفاده صحیح از این داروها، خطر قابل توجهی از مسمومیت و حتی مرگ وجود دارد.

ایجاد تداخلات با سایر داروها امکان پذیر است. SARS ،MERS  و بیماری‌های ناشی از کووید ۱۹ نیز نیاز به مراقبت‌های حمایتی دارند. بستری شدن در بیمارستان، اکسیژن، مایعات و سایر درمان‌ها ممکن است برای حمایت از بیمار لازم باشد.

راه‌های جلوگیری از بیماری کرونا چیست ؟

شستشوی دست

با انجام کارهایی که برای محافظت در برابر آنفولانزا یا سرماخوردگی انجام می‌دهید می‌توانید خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش دهید:

  • دستان خود را حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید.
  • زمانی که بیرون هستید از دست زدن به چشم، بینی و دهان خودداری کنید.
  • از قرار گرفتن در کنار افراد بیمار خودداری کنید.

با استفاده از مواد شوینده خانگی و آب، سطوح و اشیای خانه و محل کار را مرتباً تمیز کنید، مخصوصاً مواردی که زیاد لمس می‌شوند، مانند دستگیره در، کنترل از راه دور و میز و غیره را ضدعفونی کنید.

اگر بیمار هستید، با ماندن در خانه، هم از خود و هم از دیگران محافظت کنید. اگر با افراد دیگری زندگی می‌کنید، یک اتاق و سرویس بهداشتی را انتخاب کنید و تمیز کنید و فقط شما از آن استفاده کنید. اگر سرفه یا عطسه می‌کنید، حتما دهان و بینی خود را با دستمال بپوشانید و پس از دور انداختن دستمال، شستشوی دست‌ها را فراموش نکنید. اگر دستمال کاغذی در دسترس ندارید، داخل آرنج خود عطسه یا سرفه کنید.

ویروس کرونا چیست ؟

کرونا ویروس

ویروس کرونا ویروسی رایج است که به دلیل شباهتی که به تاج دارد به این نام هم شناخته شده است. این ویروس از پروتئینی تشکیل شده که به آن پروتئین سنبله می‌گویند و از سطح ویروس خارج می‌شود.

کرونا درجه‌های مختلفی دارد، گرچه معمولاً علائم خفیف سرماخوردگی را ایجاد می‌کند (به عنوان مثال آبریزش بینی یا گلو درد)، اما انواع خطرناک‌تری مانند ویروس‌های کرونا که باعث سندرم تنفسی (MERS) یا سندرم تنفسی حاد شدید (SARS) می‌شوند، ممکن است باعث بیماری شدیدتر، از جمله ذات الریه و حتی مرگ شود.

ویروس‌های کرونا می‌توانند از طریق اشکال زیر از فردی به فرد دیگر منتقل شوند:

  • قطره (از کسی که سرفه یا عطسه می‌کند)
  • اگر جای مشکوکی را لمس کردید سریعا آن‌ها را بشویید (به عنوان مثال، لمس دست با فرد آلوده یا لمس یک شیء حاوی ویروس و سپس لمس دهان، چشم‌ها یا بینی)
  • مدفوع (انتشار ویروس از طریق مدفوع)

علائم ویروس کرونا

تشخیص تفاوت بین عفونت‌های ویروس کرونا و سایر بیماری‌ها فقط براساس علائم غیرممکن است. در حالی که پزشکان باید شرح حال دقیق و معاینه فیزیکی را انجام دهند، برای تشخیص دقیق عفونت‌های ویروس کرونا به آزمایش‌های به خصوصی نیاز است. در حال حاضر، دارویی که فرد بتواند برای جلوگیری یا درمان کرونا مصرف کند، وجود ندارد. درمان عفونت‌های ویروس کرونا در حا حاضر مراقبت مداوم است به این معنی که از بیمار به صورت ۲۴ ساعته رسیدگی شود و سیستم ایمنی او تقویت شود.

انواع ویروس کرونا چیست ؟

ویروس‌های کرونا از خانواده Coronaviridae هستند و شامل هفت نوع می‌باشند که می‌توانند انسان را آلوده کنند.

چهار نوع رایج از کرونا ویروس‌ها باعث علائم سرماخوردگی می‌شوند. این چهار نوع از کرونا ویروس (۲۲۹E، NL63، OC43، HKU1 ) معمولاً به عنوان ویروسهای اکتسابی در جامعه شناخته می‌شوند، زیرا آن‌ها در سراسر جهان شایع و آلوده هستند.

سه نوع از این ویروس‌ها از سایر ویروس‌ها نگران کننده‌تر هستند زیرا با عوارض شدید ذات‌الریه و حتی مرگ مرتبط می‌باشند.

این سه ویروس عبارتند از:

  • کووید ۱۹ (نام اصلی آن ۲۰۱۹-nCOV است)
  • ویروس سندرم حاد تنفسی شدید (SARS-CoV)
  • ویروس سندرم تنفسی (MERS-CoV)

MERS-CoV  و SARS-CoV

درمان کرونا

این دو نوع جدید از ویروس‌های کرونا از حیوانات به انسان منتقل شده و به طور بالقوه تهدید کننده زندگی هستند. MERS-CoV  معمولاً باعث تب، سرفه و مشکل تنفسی می‌شود که اغلب منجربه ذات الریه می‌گردد.

SARS – Cov باعث تب، لرز، بدن درد و عفونت تنفسی می‌شود که می‌تواند کشنده باشد. هنوز مواردی از MERS دیده می‌شود، اما از سال ۲۰۰۴ تاکنون هیچ موردی از SARS در جهان مشاهده نشده است.

ویروس کرونا ویروس رایجی است که ممکن است حداقل یک بار در طول زندگی، افراد را آلوده کند. خبر خوب این است که در اکثر موارد، سرماخوردگی خفیف و گذراست. اگر علائم شما شدید یا مداوم است یا بیماری خاصی دارید، حتما به پزشک خود مراجعه کنید.

ویروس کرونا به دلیل پتانسیل شیوع در سطح جهان و به دلیل اینکه می‌تواند باعث علائم شدید شود، نگران‌کننده است. با جمع آوری اطلاعات بیشتر در مورد این عفونت، امیدواریم توانسته باشید اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.

 اگر نگران هستید که ممکن است در معرض این ویروس تازه قرار گرفته باشید، به عنوان مثال اگر از نزدیک با فردی مبتلا به COVID-19 تماس دارید یا در جامعه‌ای زندگی می‌کنید که شیوع فرد به فرد دیگر توسعه یافته است، لطفاً برای راهنمایی بیشتر سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید. احساس ترس، اضطراب و عدم اطمینان در طول بیماری همه گیر COVID-19 کاملا طبیعی است.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
2 نظرات
  1. بهاره دارائی می گوید

    چقد جالب و مفید بود ممنونم

    1. زهرا صفاری می گوید

      خوشحالیم که مفید بود دوست عزیز

دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.