چطور پنکیک ساده درست کنیم؟

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

طرز تهیه پنکیک ساده

پنکیک ساده یک کیک نازک و تخت است که بسیار معروف و مجبوب می‌باشد. همانظور که از نام این کیک پیداست این کیک در تابه طبخ می‌شود. معمولا این کیک را برای صبحانه سرو می‌کنند و امکان دارد برای عصرانه و به عنوان دسر نیز استفاده شود. پنکیک با شیوه‌های مختلف و مواد مختلفی طبخ و سرو می‌شود و در جهان بسیار محبوب است.

به طور عمومی مواد اولیه پنکیک‌ها شیر، تخم مرغ و آرد است. اما در خیلی از نقاط و کشورهای مختلف مواد گوناگون دیگری نیز به آن اضافه می‌کنند که طعم آن را از یک پنکیک ساده و عمومی متمایز می‌کند.

انگلیسی زبان‌ها روزی را به نام روز پنکیک نامگذاری کرده‌اند که ۴۰ روز قبل از عید پاک است. در این روز حتما پنکیک سرو می‌کنند و می‌خورند. تاریخچه پنکیک ساده به یونان باستان برمی‌گردد که در آن دوره برای تهیه پنکیک از روغن زیتون و آرد گندم و عسل برای تهیه پنکیک استفاده می‌کردند.

پنکیک را با انواع مربا، عسل، خامه، گردو و یا شکلات صبحانه سرو می‌کنند. پنکیک‌ها انواع مختلفی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به :

  • پنکیک باقلوا
  • پنکیک شکلاتی
  • پنکیک توری
  • پنکیک سبزیجات
  • پنکیک نخودچی
  • پنکیک نوتلا
  • پنکیک موز
  • پنکیک مراکشی
  • پنکیک دارچینی و غیره اشاره کرد.

این دسر خوشمزه خیلی سریع آماده می‌شود و در پخت آن مواد ساده و ابتدایی به کار می‌رود که در هر خانه‌ای قابل دسترس است. امروزه در بسیاری از کافی شاپ‌های دنیا پنکیک جزء اصلی منو به جساب می‌آید و به صورت متنوع طبخ می‌شود.

در این مقاله سعی داریم تا طرز درست کردن پنکیک ساده را با شما به اشتراک بگذاریم و امیدوار هستیم از این خواندن این مقاله لذت ببرید.

چطور پنکیک ساده درست کنیم

مواد مورد نیاز برای ۴ عدد پنکیک ساده:

  • آرد ۱۰۰ گرم یا ۱۰ قاشق غذاخوری
  • شیر ۲۲۵ میلی لیتر یا ۱۵ قاشق غذاخوری
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • پودر دارچین ۱ پینچ
  • نمک ۱ پینچ
  • وانیل در صورت تمابل ۱ پینچ
  • روغن یا کره به میزان لازم
  • مربای آلبالو یا هر مربای دلخواه دیگر به میزان لازم
  • خامه به میزان لازم
  • گردو برای تزیین به میزان دلخواه

مروری بر خواص مواد ذکر شده:

شیر:

شیر به بهبود علائم سندرم پیش از قاعدگی کمک به سزایی می‌کند. برای ناخن، دندان و مو مفید است و یک غذای کامل محسوب می‌شود. حاوی آهن، نیاسین، ویتامین K، چربی و غیره است. از وقوع دیابت نوع ۲ جلوگیری می‌کند و همچنین به سلامت قلب هم کمک می‌کند.خطر شکستگی استخوان را نیز کاهش می‌دهد.

تخم مرغ:

تخم مرغ که یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده پنکیک ساده است، همانند شیر یک غذای کامل محسوب می‌شود. به دلیل بالا بودن پروتئین و انواع مواد معدنی بسیار برای بدن مفید است. زرده و سفیده تخم مرغ هر دو دارای پروتئین بالایی هستند به همین دلیل بسیار سیر کننده می‌باشد و همچنین به دلیل پایین بودن کالری به کاهش وزن نیز کمک می‌کند.

دارچین:

دارچین یک ماده خوش طعم و خوشبو است که در بین ایرانیان بسیار محبوب است. دارچین هم به صورت پودر و هم به صورت چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد و در انواع غذاها و نوشیدنی ها و دمنوش‌ها از آن استفاده می‌کنند. دارچین دارای خواص بی‌نظیری است و طبع گرمی هم دارد.

همچنین افراد زیادی از ترکیب دارچین و عسل برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌کنند. دارچین برای جلوگیری از بیماری آلزایمر بسیار مفید است و به کاهش قند خون نیز کمک می‌کند. از بیماری‌های قلبی و سرطان نیز جلوگیری می‌کند.

آلبالو:

آلبالو میوه‌ای بهاری است که خواص زیادی برای بدن دارد و می تواند برای خوش طعم کردن پنکیک شما مورد استفاده قرار بگیرد. آلبالو به جوان سازی پوست کمک می‌کند و روشن کننده پوست است. طبع آلبالو سرد و خشک می‌باشد و به همین دلیل مصرف آن برای افراد گرم مزاج بسیار مفید است. حاوی آنتی اکسیدان است و خطر سکته قلبی را کاهش می‌دهد. به دلیل وجود سلولز در آلبالو که دیر هضم می‌شود، آلبالو برای کسانی که ورم معده دارند مفید نیست.

طرز تهیه یک پنکیک ساده و خوشمزه

پنکیک ساده

ابتدا آرد، بکینگ پودر، وانیل و دارچین را درون ظرف الک می‌کنیم. در صورت تمایل می‌توانید از دارچین استفاده نکنید. در مرحله بعد شکر و نمک را اضافه می‌کنیم و با همزن دستی مواد خشک را هم می‌زنیم تا کاملا مخلوط شوند. حال نوبت اضافه کردن تخم مرغ است. تخم مرغ را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم و بعد شیر را آرام آرام اضافه می‌کنیم و مجدد هم می‌زنیم.

کف تابه مقداری روغن می‌ریزیم و اگر تمایل داشتید می‌توانید از کره نیز استفاده کنید. مقداری از مواد را با ملاقه برمی‌داریم و کف تابه می‌ریزیم و تابه را به اطراف و به صورت دورانی تکان می‌دهیم تا مواد به خوبی کف تابه پهن شوند. در این صورت پنکیک ساده شما نازک می‌شود اما اگر تمایل دارید که پنکیک شما قطورتر باشد می‌توانید فقط مواد را داخل تابه بریزید و آن را پهن نکنید.

به این نکته توجه داشته باشید که مواد پنکیک بسیار حساس است و اگر مورد غفلت قرار گیرد امکان سوختن آن وجود دارد. بعد از مدتی که یک طرف آن به پخت کافی رسید با کفگیر برمی‌گردانیم تا طرف دیگر بپزد.

در نهایت با این مقدار مواد ۴ پنکیک با قطر متوسط خواهیم داشت. در مرحله آخر پنکیک‌ها را روی هم می‌چینیم و لا به لای آن‌ها خامه و مربای آلبالو می‌ریزیم. می‌توانیم در صورت تمایل از شکلات صبحانه و یا انواع مربای دیگر نیز استفاده کنیم.

ارزش غذایی

  • کالری ۹۲۹
  • نت کرب ۱۰۹ گرم
  • کربوهیدرات کل ۱۱۲ گرم
  • فیبر ۲ گرم
  • چربی ۴۳ گرم
  • پروتئین ۲۵ گرم

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.