طرز تهیه ماکارونی استراگانوف

زمان مطالعه: ۵ دقیقه

ماکارونی استراگانوف

ماکارونی یکی از غذاهای محبوب جهانی است که افراد زیادی در سراسر دنیا آن را دوست دارند و از خوردن آن بسیار لذت می‌برند. غذای موردعلاقه بسیار از افراد ماکارونی می‌باشد. بسیاری تصور می‌کنند که تاریخچه ماکارونی به کشور ایتالیا برمی‌گردد اما تحقیقات نشان داده است که ماکارونی توسط یک خانم جوان چینی اختراع شده است.

ماکارونی اشکال متنوعی دارد و اسپاگتی و ماکارونی هر دو از شاخه‌های پاستا محسوب می‌شوند که هر دو بسیار محبوب هستند و از آرد سمولینا تهیه می‌شوند.

اولین کارگاه ماکارونی سازی در ایران به سال ۱۳۱۳ برمی‌گردد که بسیار مورد توجه قرار گرفت و محبوب بسیاری از ایرانیان واقع شد و رفته رفته گسترده تر شد و مردم زیادی از آن استقبال کردند.

امروزه انواع مختلفی از ماکارونی وجود دارد که غذاهای متنوعی با آن طبخ می‌کنند. انواع سالاد ماکارونی و پیش غذاهایی به وجود آمدند که با ماکارونی درست می‌شوند و طعم بی‌نظیری دارند. امروزه ماکارونی به شکل‌های مختلفی هم ساخته می‌شود مانند رشته‌ای، لوله‌ای، آشیانه‌ای، پیچی، صدفی و…

در این مقاله سعی بر این داریم که طرز تهیه ماکارونی استراگانوف را با شما به اشتراک بگذاریم و امیدواریم که از خواندن این مقاله بهره کافی ببرید.

طرز تهیه ماکارونی استراگانوف

مواد مورد نیاز ماکارونی استراگانوف

  • ماکارونی صدفی سایز بزرگ ۵۰۰ گرم
  • قارچ ۶ عدد بزرگ
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • فلفل دلمه نصف یک عدد
  • سینه ی مرغ نصف یک عدد
  • خامه ۳ قاشق غذاخوری
  • کره ۲۵ گرم
  • شیر ۱ پیمانه
  • آرد ۳ قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا نصف پیمانه
  • ادویه‌ها: نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

مروری بر خواص مواد مذکور

ماکارونی:

اولین و مهم ترین ماده لازم برای تهیه ماکارونی استراگانوف است. ماکارونی دارای اسید فولیک است و به همین دلیل به رشد مو خیلی کمک می‌کند. دارای ویتامین A است و برای پوست بسیار مفید می‌باشد و همچنین سرشار از پتاسیم است. ماکارونی برای سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است زیرا دارای اسید آمینه و پروتئین فراوانی می‌باشد.

قارچ:

خواص قارچ

قارچ دارای مقدار زیادی ویتامین D است و به همین دلیل جبران کننده کمبود ویتامین D بدن می‌باشد. قارچ به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا سیر کننده است و همچنین به کاهش وزن بسیار کمک می‌کند. جایگزین مناسبی برای گوشت می‌باشد زیرا دارای پروتئین زیادی است. قارچ برای رفع خستگی بدن نیز بسیار مناسب است. همه این ویژگی ها پیاز را مناسب استفاده در ماکارونی استراگانوف کرده است.

پیاز:

پیاز به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان و امگا ۳ باعث کاهش کلسترول می‌شود. همچنین پیاز باعث جلوگیری از دیابت می‌شود. پیاز ضدعفونی کننده است و برای مقابله با سرماخوردگی بسیار مفید می‌باشد.

فلفل دلمه‌ای:

فلفل دلمه دارای فسفر، پتاسیم، منگنز، منیزیم و… است. فلفل دلمه‌ای سرشار از آنتی اکسیدان می‌باشد. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و به حفظ سلامت چشم کمک می‌کند. از تولید رادیکال٬های آزاد جلوگیری می‌کند و همچنین باعث کاهش وزن می‌شود.

سینه مرغ:

فیله مرغ

سینه مرغ که در ماکارونی استراگانوف استفاده می شود، دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوانی است و همچنین دارای آهن فراوانی هم می‌باشد. سینه مرغ به کاهش وزن کمک شایانی می‌کند. سرشار از پروتئین می‌باشد و انواع ویتامین‌های خانواده B را دارد و دارای منیزیم است.

خامه:

به دلیل وجود کلسیم در خامه خوردن این محصول لبنی از افسردگی جلوگیری می‌کند. خامه در افزایش رشد مو تاثیر دارد و همچنین تأثیر مثبتی روی پوست می‌گذارد. پوست را شفاف می‌کند و باعث تقویت ایمنی بدن می‌شود.

کره:

کره حاوی چربی اشباع است و مقدار زیادی کلسترول دارد که به کاهش کلسترول بد کمک می‌کند. دارای ویتامین E، K و D است. خواص ضدسرطان دارد و حاوی کلسیم فراوانی می‌باشد.

شیر:

شیر یکی از محصولات لبنی سرشار از کلسیم است که به سلامت استخوان‌ها بسیار کمک می‌کند. در سلامت پوست و شفاف شدن آن موثر است و دارای مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم و کلسیم می‌باشد.

طرز تهیه ماکارونی استراگانوف

ماکارونی و پاستا

ابتدا سینه مرغ را آبپز می‌کنیم. پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و در روغن تفت می‌دهیم و بعد از کمی که پیاز نرم شد ادویه‌ها را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا پیاز آغشته به ادویه‌ها شود. مرغ را که حالا کاملا پخته است ریش ریش می‌کنیم و با پیاز تفت می‌دهیم. در ظرفی جداگانه قارچ خرد شده را تفت می‌دهیم تا آب آن کاملا گرفته شود و بعد کمی فلفل دلمه خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم تا کمی نرم شوند. در نهابت با مرغ مخلوط می‌کنیم.

ماکارونی را درون آب جوش ریخته و کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد تا ماکارونی کمی نرم شود.

در این زمان سس سفید را تهیه می‌کنیم. برای تهیه سس سفید کره را داخل تابه روی حرارت کم آب می‌کنیم و آرد را به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا کمی خامی آرد گرفته شود و در مرحله بعد شیر را اضافه می‌کنیم و پیوسته هم می‌زنیم تا آرد در شیر حل شود و مواد به قوام برسد. ۱ قاشق چای خوری نمک اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا با مواد مخلوط شود. به غلظت دلخواه که رسید از روی شعله برمی‌داریم و خامه را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا کاملا با مواد مخلوط شود و سس آماده است.

ماکارونی را که آماده شده آبکش می‌کنیم و کمی آب سرد روی آن می‌گیریم که به هم نچسبند.

فر را از ۱۰ دقیقه قبل در دمای ۱۹۰ درجه روشن می‌کنیم تا گرم شود. کف ظرف مخصوص فر را چرب می‌کنیم و ماکارونی‌ها را به صورت فشرده در کنار هم می‌چینیم.

مقداری از سس سفید روی ماکارونی‌ها می‌ریزیم و روی لایه بعدی مواد ریخته و روی آن پنیر پیتزا می‌ریزیم و دوباره همین مرحله را برای لایه بعدی تکرار می‌کنیم و در آخر مقداری پنیر پیتزای اضافه در سطح می‌ریزیم. روی ظرف را فویل می‌کشیم و به مدت ۵۰ دقیقه در فر می‌گذاریم. ۱۰ دقیقه آخر فویل را برمی‌داریم و مجدد بدون فویل داخل فر قرار می‌دهیم.

برای طلایی شدن پنیر پیتزای ماکارونی استراگانوف می‌توانیم ۵ دقیقه شعله بالای فر را روشن کنیم تا طلایی شود.

ارزش غذایی

  • کالری ۲۰۸۴
  • نت کرب ۱۸۹ گرم
  • کربوهیدرات کل ۲۰۳ گرم
  • فیبر۱۲ گرم
  • چربی ۱۰۴ گرم
  • پروتئین ۸۴ گرم

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.