با خوردن هندوانه به صورت روزانه چه اتفاقی در بدن ما میافتد؟
تابستان فصل هندوانه است و به خاطر خنک بودن این میوه در این فصل گرم بسیار از آن استقبال میشود و در وعدههای مختلف در کنار غذاها و میان وعدهها مصرف میشود. هندوانه شیرین و با طراوت است و به دلیل کالری کم و مزایایی که برای سلامتی دارد، بیشتر رواج پیدا کرده است. اما آیا تاکنون فکر کردهاید در کنار خواص هندوانه ، با مصرف بیش از حد هندوانه با چه نتیجهای مواجه میشوید؟
در اینجا قصد داریم شما را با خواص خوردن هندوانه به شکل یک تا دو برش از آن را ذکر کنیم که این روشها می توانند به سلامت بدن شما کمک بسیاری کنند.
آب مورد نیاز بدن را تأمین میکند.
یکی از خواص هندوانه منبع آب بودن آن است. هندوانه بین ۹۰ تا ۹۵ درصد آب دارد، بنابراین یک روش مناسب برای تأمین آب مورد نیاز بدن در فصلهای گرم، به ویژه تابستان است. آنها منبع عالی هیدراتاسیون هستند که مصرف آنها این ماده را تامین کرده و یک آبرسان قوی برای بدن میباشد.
ممکن است فشار خون شما را کاهش دهد.
یک فنجان آب هندوانه و یا تکهای از آن حاوی ۱۷۰ میلی گرم پتاسیم است. به گفته متخصصان، این الکترولیت و مواد معدنی ضروری، برای کاهش اثرات سدیم بر فشار خون مفید هستند و همچنین برای عملکرد صحیح سیستم عصبی نیز موثر میباشند.
در حقیقت، یک مطالعه کوچک بر ۱۳ زن و مردهای چاق میانسال و مبتلا به فشار خون بالا در دانشگاه ایالتی فلوریدا انجام شد و نشان داد که هندوانه میتواند فشار خون را هم در حالت استراحت و هم در حالی که افراد تحت استرس هستند، کاهش دهد.
خواص هندوانه به عنوان سبزیجات
بله، هندوانه یکی از مواردی است که میتواند هم به عنوان میوه و هم سبزیجات در نظر گرفته شود، زیرا طبق گفته انجمن آمریکایی، این میوه عضو خانواده کدو است اما به دلیل شیوه نگهداری و ظاهر گوشتی، بیشتر به عنوان میوه شناخته میشود اما خواص سبزیجات را نیز دارد.
ممکن است باعث کاهش وزن شما شود.
براساس مطالعاتی که صورت گرفته است در کنار سایر خواص هندوانه برای سلامتی، خوردن هندوانه به اندازه یک تکه کوچک مثلا اندازه یک فنجان، میتواند یک مکمل اصلی در کنار سالاد و دیگر مواد غذایی قرار بگیرد و باعث کاهش وزن نیز میشود.
ممکن است باعث اسهال شود.
مانند سیب و گلابی، یکی از خواص هندوانه این است که از نظر فروکتوز بسیار غنی است و میتواند باعث ایجاد گاز و اسهال شود به خصوص اگر به این مواد حساسیت داشته باشید.
باعث میل جنسی میشود.
در بیانیه مطبوعاتی سال ۲۰۰۸ از دانشگاه A&M تگزاس در مورد مطالعهای که در آنجا انجام شد، خبرهایی در سراسر جهان ارائه شد که یک محقق عملکرد سودمندی از سیترولین فیتو مغذی را پیشنهاد کرد، که از خواص مصرف هندوانه فراوان است و جریان خون را بهبود میبخشد.
هنگامی که هندوانه میخورید، آنزیمهای موجود در بدن شما سیترولین را به آرژنین تبدیل میکنند، یک اسید آمینه که برای سیستم قلب و گردش خون مفید است زیرا باعث آرامش رگهای خونی میشود و آنها را زندهتر میکند.
جریان خون خوب برای برانگیختگی میل جنسی در زنان و مردان بسیار مهم است. اما شما باید مقدار زیادی هندوانه مصرف کنید تا از نظر تئوری از مزایای تقویت آرژنین لذت ببرید. در مطالعه دیگری که در Nutrition منتشر شده است، مشخص شد که به مدت سه هفته سه تا شش لیوان آب هندوانه در روز نوشیده شده است تا میزان خون آرژنین داوطلبان را ۱۲ تا ۲۲ درصد بالا ببرد.
خواص هندوانه و جلوگیری از گرفتگی قلب و عروق
نشان داده شده است که یک ترکیب موجود در هندوانه باعث کاهش میزان کلسترول و کاهش میزان پلاک گرفتگی عروق میشود و در یک مطالعه انجام شده توسط محققان دانشگاه پوردو و دانشگاه کنتاکی در سال ۲۰۱۴ این موضوع مطرح شده است. در این آزمایش، محققان دو گروه از موشها را با رژیم غذایی پرچرب اشباع و کلسترول تغذیه کردند. به یک گروه نیز آب حاوی آب هندوانه داده شد و در گروه دیگر آب حاوی محلول مطابقت با میزان کربوهیدرات آب هندوانه قرار گرفت.
موشهایی که آب هندوانه را نوشیدند با ۵۰٪ کمتر LDL، به اصطلاح کلسترول بد “خون” در خون آنها به پایان رسید و همچنین شاهد کاهش ۵۰٪ پلاک در شریانهای خود بودند.
به شما در کاهش مصرف قند کمک میکند.
یک قطعه یا دو عدد هندوانه کوچک بسیار مغذیتر از یک پاپ فریز شده با هندوانه است که پر از شکر و فروکتوز بالا است و این یک دسر یا میان وعده بسیار سالمتر از تقریباً هر نوع شیرینی خوب یا بسته بندی شده است. بنابراین، در صورت استفاده از آن به عنوان جایگزینی برای گزینههای ناسالم، میل به غذای شیرین در شما تأمین شده و این موضوع به شما در کاهش مصرف قند کمک میکند. به علاوه، از خواص دیگر هندوانه این است که منبع خوبی برای ویتامینهای A ، B1 و B6، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، آهن و لیکوپن است.
هندوانه ممکن است قند خون شما را بالا ببرد.
هندوانه شیرین است زیرا حاوی فروکتوز (شکر میوه) میباشد، هر برش حدودا ۱۷ گرم است که اگر چند برش بخورید، ممکن است قند خون شما را کمی بالا ببرد، در صورت ابتلا به دیابت ممکن است مصرف این مقدار نگرانی ایجاد کند. اما به دلیل داشتن آب زیاد، هندوانه از “گلیسمی” کم برخوردار است و بار گلیسمی یک روش مفیدتر برای بررسی تأثیر غذاها بر قند خون به حساب میآید.
در حالی که “شاخص گلیسمی” (GI) بیانگر سرعت قند خون در جریان خون است، GL نشان میدهد که یک غذای خاص چقدر ممکن است قند خون را بالا ببرد. هندوانه برای یک وعده ۱۰۰ گرم بار گلیسمی دارد که کم در نظر گرفته میشود. GL بالا ۱۹ و بالاتر است. بنابراین، تا زمانی که هندوانه را در حد اعتدال بخورید و همچنین یک رژیم غذایی متعادل از چربیها، پروتئینها، فیبر و سایر کربوهیدراتها داشته باشید، طبق گفته انجمن دیابت آمریکا، خوردن غذا حتی اگر دیابت نوع ۲ داشته باشید، بیخطر است.
ویتامین C آن ممکن است خطر ابتلا به آسم را کاهش دهد.
از جمله خواص هندوانه و سایر میوهها و سبزیجات سرشار از ویتامین C این است که، ممکن است با رادیکالهای آزاد التهابی که برخی از کارشناسان معتقدند باعث ایجاد آسم میشوند، مبارزه کنند. با توجه به مطالعات، مصرف بیشتر میوه و سبزیجات ممکن است اثر محافظتی در برابر التهاب ریه و آسم داشته باشد.
خواص هندوانه در کاهش درد عضلانی
آیا تمرینهای سخت ورزشی انجام میدهید؟ قبل از ورزش مقداری هندوانه بخورید یا آب هندوانه بنوشید. یک مطالعه درباره کشاورزی و مواد شیمیایی مواد غذایی نشان داد، ورزشکارانی که این کار را انجام میدهند، در کاهش درد عضلات در روز بعد و ضربان قلب کندتری را تجربه میکنند. محققان اثرات مثبت را به محتوای ترکبات هندوانه نسبت میدهند که باعث بهبود گردش خون میشود.
هندوانه حاوی لیکوپن است.
مانند دیگر میوههایی با این رنگ مانند گوجه فرنگی، هندوانه حاوی مقادیر زیادی لیکوپن، یک آنتی اکسیدان قوی با خاصیت پیشگیری از سرطان است. دانشمندان گفتهاند که لیکوپن ممکن است در برابر آسیب DNA محافظت کند، رشد سلولهای سرطانی را متوقف کند و آنزیمهایی را که محصولات سرطان زا را تجزیه میکنند، تقویت کند. یک کارآزمایی بالینی نشان داد که مکملهای لیکوپن ممکن است شیوع سرطان موضعی پروستات را کاهش دهد.
خواص هندوانه در بینایی
موادی مانند لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا (Macular Degeneration) همراه است که میتواند برای بهبود بینایی موثر باشد. این موضوع به شبکیه که علت اصلی کاهش بینایی در افراد بالای ۶۰ سال است، مرتبط میباشد. در مطالعه بیماریهای چشم وابسته به سن از ۵۰۰۰ نفر در سنین ۵۵ تا ۸۹ سال، محققان دریافتند افرادی که دارای دژنراسیون متوسط ماکولا هستند، پس از مصرف مکملهای روزانه حاوی بتاکاروتن، ویتامین C، ویتامین E و روی، پیشرفت این بیماری را کند میکنند. هندوانه نیز برخی از این ویتامینها را داراست و میتواند در این زمینه بسیار تاثیرگذار باشد.
دانه هندوانه مفید است.
عقیدههای غیرعلمی را باور نکنید. بلعیدن بذر هندوانه در روده شما جوانه نخواهد زد. در واقع، دانه هندوانه مغذی و خوشمزه است. آنها را مانند دانههای کدو تنبل، برشته کنید.
یک بررسی جامع درباره بذر هندوانه نشان میدهد که در میان غذاهایی که از آنها غفلت شده، دانه هندوانه و خود آن به عنوان یک منبع غذایی کاملاً با ارزش شمرده میشوند و همچنین سرشار از پروتئین، منیزیم، آهن و روی هستند.