طرز تهیه لازانیای کتویی

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

کتو یا کتوژنیک چیست؟

 غذای رژیمی مناسب دیابتی‌ها

رژیم کتوژنیک رژیمی با کربوهیدرات پایین و چربی بالا است که این رژیم مصرف کربوهیدرات را کاهش می‌دهد و چربی را جایگزین می‌کند.

وقتی بدن وارد فاز کتوژنیک می‌شود چربی را برای دریافت انرژی می‌سوزاند و چربی‌ها در کبد به کتون تبدیل می‌شوند و انرژی را برای مغز فراهم می‌کنند.

رژیم کتوژنیک قند خون و سطح انسولین را کاهش می‌دهد و با افزایش سطح کتون‌ها برای سلامتی بسیار مفید است.

فواید رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک یک شیوه درمانی برای درمان بیماری‌های عصبی همچون صرع است. برای بیماری‌های قلبی مفید است و عواملی چون چربی خون و سطح کلسترول و فشار خون را نیز بهبود می‌بخشد.

رژیم کتوژنیک برای کاهش سرطان و کاهش پیشرفت تومورهای سرطانی توصیه می‌شود. در بهبود آلزایمر و پارکینسون و اختلالات ذهنی هم نقش دارد.

یک هرم غذایی کتوژنیکی و یا یک بشقاب کتوژنیکی متشکل از ۷۵ درصد چربی و ۲۰ درصد پروتئین و ۵ درصد کربوهیدرات است.

نمایی از هرم رژیم کتوژنیک

طرز تهیه لازانیای کتویی

 

طرز تهیه لازانیای کتوژنیکی

مواد لازم:

قارچ ۴ عدد متوسط

کدو سبز ۲ عدد متوسط

گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم

فلفل دلمه ۱/۳

پنیر پارمزان ۵ قاشق

کره ۲۵ گرم

ادویه‌ها: نمک و فلفل و زردچوبه و آویشن هر کدام به میزان دلخواه

و یک قالب لوف

طرز تهیه:

قارچ‌ها را ورقه‌ای برش می‌زنیم و در تابه می‌ریزیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا آب آن گرفته شده و کمی نرم شود. بعد فلفل دلمه‌ای نگینی شده را به آن اضافه می‌کنیم و با کره تفت می‌دهیم. بعد از مدتی که فلفل دلمه و قارچ سرخ شدند گوشت چرخ کرده را اضافه می‌کنیم. کمی تفت می‌دهیم و حال ادویه‌ها را اضافه کرده و مجدد تفت می‌دهیم.

طرز تهیه لازانیای کتویی

کدو‌ها را به صورت طولی ورقه‌ای می‌کنیم (سعی کنید برش‌هایی با قطر متوسط بزنید تا به خوبی پخته شوند) و کف قالب می‌چینیم و یک لایه از مواد را روی کدوها می‌ریزیم و روی آن مقداری پنیر می‌ریزیم. حال به همین ترتیب لایه بعدی را می‌چینیم. در نهایت روی لایه آخر مقداری پنیر می‌ریزیم و روی قالب را با فویل آلومینیومی می‌پوشانیم.

روی فویل با خلال دندان چند روزنه برای تبادل حرارت ایجاد می‌کنیم. قالب را درون فر در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۴۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار می‌دهیم.

بعد از آن می‌توانیم برای برشته شدن و با به اصطلاح طلایی شدن سطح لازانیا به مدت ۷ دقیقه شعله‌های بالایی فر را روشن کنیم تا کمی پنیر برشته شود.

همچنین می‌توانید برای جلوگیری از بالا رفتن ماکروهای کتویی این غذا را در دو وعده استفاده کنید.

ماکروهای لازانیای کتویی: 

این غذا شامل:

  • نت کرب ۹ گرم
  • چربی ۴۳ گرم
  • پروتئین ۴۶ گرم
  • ۳۱۰ کالری

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.