تأثیرات خوردن روزانه چیپس بر بدن
زمانی که صحبت از خوراکی میشود، ممکن است یکی از چیزهایی که به ذهنتان میرسد، مصرف چیپس باشد که در انواع طعمها تولید میشود و بسیار پرطرفدار است. چیپسها ترد، چرب و بسیار خوشمزه هستند. به علاوه، خوردن یک بسته آن کامل در یک وعده بسیار آسان است.
چیپس یک خوراکی جذاب و واقعاً دوست داشتنی است که با مخلفات دیگر بسیار دلپذیر به نظر میرسد. اما آیا تا به حال از خودتان پرسیدهاید که هنگام مصرف چیپس دقیقاً چه اتفاقی برای بدن شما میافتد؟ به خصوص اگر هر روز یک بسته از آن را بخورید؟
در این مقاله میخواهیم اثرات مصرفه روزانه و زیاده روی در خوردن این خوراکی خوشمزه که به عنوان غذای ناسالم هم شناخته می شود را کاملا توضیح دهیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
۱) مصرف روزانه چیپس باعث اضافه وزن میشود.
اگر هر روز از خوردن چیپس سیب زمینی لذت میبرید، احتمال اینکه اضافه وزن پیدا کنید، بسیار بالاست. محققان دریافتند کسانی که نمک اضافی مصرف میکنند در نهایت میل شدیدی به مصرف غذاهای چرب پیدا میکنند. هرچه چیپس شور بیشتری بخورید، میل شما بیشتر میشود و این منجر به افزایش وزن خواهد شد.
به علاوه، یک مطالعه در هاروارد نشان داده است شرکت کنندگانی که این خوراکی را به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود در نظر داشتند، هر سال مورد ارزیابی قرار میگرفتند که در نتیجه وزن بیشتری پیدا میکردند. جای تعجب نیست زمانی که این خوراکی در میان وعدههای ما بسیار پر تکرار باشد، رفته رفته باعث چاقی ما خواهد شد.
۲) چیپس اعتیاد آور است.
حتما تا به حال برایتان پیش آمده است که چیپس میخورید و به سرعت به انتهای پاکت میرسید. این نکته بسیار معمول است و دلیل آن تراشههای کرانچ موجود در این خوراکی میباشد که باعث ترد شدن آن شده و بسیار خوشایند به نظر میرسد.
یک مطالعه نشان داد که افراد صدای ترد بودن یک خوراکی را با طراوت و تازگی غذا و خوراکی مرتبط میدانند و همین باعث محبوبیت بیشتر میشود. مجموعه دیگری از مطالعات منتشر شده در ژورنال Appetite نشان داد که افراد هنگام شنیدن صدای کرانچ (قرچ قرچ)، چیپس بیشتری مصرف میکنند.
۳) کالری کاذب دریافت میکنید.
هنگامی که به تجزیه ارزش غذایی یک بسته چیپس استاندارد بپردازید، متوجه خواهید شد که آنها کالری، چربی و سدیم زیادی دارند، اما همینها تقریباً در موارد دیگر مانند ویتامینها و مواد غنی بسیار ضعیف هستند. از مصرف چیپس مواد خاصی دریافت نمیکنید، زیرا آنها اغلب سرخ میشوند. وقتی غذاهایی را میخورید که فاقد هرگونه ارزش غذایی واقعی هستند، به طور کلی، بیشتر غذا میخورید، زیرا سریعتر گرسنه خواهید شد.
این نکته میتواند باعث مشکلات بسیاری شود و بهتر است از مواد غذایی استفاده کنید که مدت زمان بیشتری شما را سیر نگه میدارند.
۴) باعث افزایش فشار خون میشود.
شواهد زیادی وجود دارد که مصرف زیاد سدیم با خطر بالاتر فشار خون بالا مرتبط است. یکی از اجزای اصلی چیپس سیب زمینی، میزان سدیم بالاست. این خوراکی مقدار زیادی نمک دارد و این موضوع میتواند با مصرف زیاد خطرناک باشد. اگر مرتب میان وعدههای حاوی نمک بالا مانند چیپس سیب زمینی میخورید، به مرور زمان بدون آنکه آگاه باشید، خود را مستعد فشار خون بالا میکنید.
یک مطالعه نشان داده است که ارتباطی بین خوردن چیپس سیب زمینی و افزایش بیماری قلبی وجود دارد، بنابراین اگر میخواهید از سلامت خود محافظت کنید، بهتر است مصرف چیپس روزانه را کنار بگذارید.
۵) افزایش خطر ابتلا به سرطان
شاید این نکته به نظرتان زیاده روی به نظر برسد، اما دادههایی وجود دارد که این فرضیه را شفافتر میکند. طبق تحقیقاتی که انجام شده است، چیپس سیب زمینی حاوی ترکیب آکریل آمید است که هنگام سرخ شدن، در معطر کردن و پخته شدن در غذاهای نشاستهای ایجاد میشود. مطالعاتی وجود دارد که این ترکیب یعنی ترکیبات داخل آن را به سرطان مرتبط میکند، بنابراین اگر هر روز چیپس سیب زمینی میخورید، احتمال ابتلا به سرطان خود را افزایش میدهید.
مصرف چیپس میتواند گاهی خیلی وسوسهانگیز باشد مخصوصا اگر در جمع دوستان خود هستید و میخواهید با خوردن خوراکیهای خوشمزه وقت خود را بگذرانید. اما به یاد داشته باشید که اگر به خوردن چیپس عادت کنید جلوگیری از آن به مراتب سختتر خواهد شد، پس بهتر است از همین الان شروع کنید و در استفاده از آن یک برنامه غذایی تهیه کنید و طبق آن عمل کنید تا در نهایت بتوانید مصرف چیپس را به حداقل برسانید.
اگر جزو آن دسته از افراد هستید که نمیتوانید تحت هیچ شرایطی از خوراکیهای خوشمزه دست بردارید، میتوانید خوراکیهای دیگر را جایگزین آن کنید و یا چیپس خانگی درست کنید. یکی از مزایای تهیه چیپس خانگی این است که هم میتوانید مقدار چربی آن را کنترل کنید و هم طعمهای مختلفی از آن را داشته باشید.