۹ علامت کم کاری تیروئید که باعث افزایش وزن می‌شوند.

زمان مطالعه: ۷ دقیقه

آیا مدام خواب آلود هستید و هر راهی را امتحان می‌کنید لاغر نمی‌شوید؟ گاهی حس می‌کنید سردرگم هستید و تمرکز کافی ندارید؟ ممکن است شما یکی از میلیون‌ها افرادی باشید که از یک بیماری مزمن که تشخیص داده نشده است، رنج می‌برند.

ممکن است دلیل چاقی شما نداشتن رژیم غذایی سالم و یا کم تحرکی باشد، اما احتمال اینکه تیروئید کم کار نیز باعث این اختلالات باشد نیز وجود دارد. این اختلال که اغلب با عنوان تیروئید کم کار شناخته می‌شود، بیماری است که در آن غده تیروئید متابولیسم بدن شما به اندازه کافی هورمون تیروئید برای تأمین نیازهای بدن تولید نمی‌کند.

کم کاری تیروئید شایع‌تر از آن است که تصور می‌کنید. این بیماری متابولیک افراد بسیاری در جهان را تحت تأثیر قرار داده است و میلیون‌ها نفر در حال حاضر با کم کاری تیروئید رو به رو هستند درحالیکه از آن بی خبر می‌باشند.

تیروئید کم کار

علائم رایج بسیاری برای کم کاری تیروئید وجود دارد و افزایش وزن یکی از شایع‌ترین موارد است. بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید به طور کلی شاهد کاهش میزان متابولیسم پایه (یا BMR) هستند. این مسئله می‌تواند منجر به تغییر در نحوه مصرف انرژی بدن شود. با کاهش میزان متابولیسم، افراد ممکن است با رژیم غذایی مشابه دچار اضافه وزن شوند. برخی از این علائم ممکن است چربی اضافی باشد. بنابراین، حتی اگر با پشتکار رژیم خود را حفظ کنید، اگر دچار کم کاری تیروئید باشید، باز هم ممکن است وزن شما افزایش پیدا کند.

از آنجا که علائم اولیه این بیماری متنوع هستند و در زندگی روزمره ممکن است عادی به نظر برسند. میلیون‌ها مورد از بیماری تیروئید تشخیص داده نمی‌شوند یا به عنوان اختلالات دیگر اشتباه گرفته می‌شوند. اگر به تازگی وزن شما افزایش یافته باشد، ممکن است ارزش بررسی داشته باشد که آیا علائم زیر را نیز دارید یا خیر، بنابراین می‌دانید وقت آن است که برای آزمایش به دکتر خود مراجعه کنید. ببینید آیا هر یک از موارد زیر را تجربه کرده‌اید یا خیر، ممکن است بخواهید این علائم را بررسی کنید تا با خیال راحت تری به فعالیت‌های دیگر خود بپردازید.

چگونگی تشخیص تیروئید کم کار توسط پزشک

پزشک گردن و غدد لنفاوی شما را لمس می‌کند تا ببیند مشکلی دیده می‌شود یا خیر. در صورت داشتن این بیماری غده تیروئید شما غده‌ای به شکل پروانه در پایه گردن می‌باشد. این ماده دو هورمون مهم را کنترل می‌کند که عملکردهای اصلی بدن (از جمله نحوه استفاده از انرژی، تنظیم دمای بدن و هضم غذا) و اندام‌ها (از جمله قلب، مغز، کبد، کلیه‌ها و پوست) را کنترل می‌کند.

اما با کم کاری تیروئید، بدن شما می‌تواند سطح هورمون تیروکسین طبیعی را کم و سطح هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) را افزایش دهد. این مقادیر بالای TSH در نتیجه غده هیپوفیز بیش از حد کار شده، است که در تلاش برای بالا بردن سطح هورمون‌ها در یک تیروئید پاسخ ناکافی است.

بسیاری از موارد می‌توانند شما را در معرض خطر کم کاری تیروئید قرار دهند، از مستعد بودن ژنتیکی گرفته تا یک اختلال خود ایمنی به نام تیروئیدیت هاشیموتو (وضعیتی که در ۸۰ درصد مبتلایان به کم کاری تیروئید اتفاق می‌افتد که در آن سیستم ایمنی به تیروئید حمله می‌کند).

خوشبختانه، غربالگری تیروئید یک آزمایش خون ساده است و مشکلات تیروئید اغلب با تجویز مناسب برطرف می‌شود. در ادامه با برخی علائم آشنا می‌شوید. همراه ما باشید.

۱) همیشه احساس خستگی می‌کنید.

خستگی مداوم

حتی بعد از خواب کامل شب در طول روز مشکل دارید؟ خستگی مداوم، خواب آلودگی و کمبود انرژی مواردی هستند که با بسیاری از بیماری‌ها مرتبط می‌باشند، اما در صورت داشتن این علائم احتمال اینکه شما دچار کم کاری تیروئید نیز شده باشید زیاد است. گاهی ممکن است تیروئید بسیار کمی در خون شما جریان داشته باشد، در این صورت سلول‌های شما سیگنال “پایدار” را دریافت نمی‌کنند و همین امر باعث می‌شود احساس خستگی کنید. کم کاری تیروئید ممکن است شما را فریب داده باشد و فکر کنید انرژی کافی برای ورزش را ندارید، اما در واقع با افزایش فعالیت بدنی می‌توانید به خستگی مقابله کرده و سطح انرژی را بهبود ببخشید. همچنین می‌توانید مواد غذایی برای متابولیسم انرژی را با دستور پزشک و یا مشاور تغذیه به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

۲) درد عضلانی

ما می‌دانیم که ورزش یک مولفه اساسی در شاداب و سلامت نگه داشتن ذهن و بدن شماست، اما نباید به خودتان فشار بیاورید اگر ساعت‌های زیادی ورزش می‌کنید اما عضلاتتان تقویت نمی‌شوند و یا روند آن بسیار کند است، ممکن است مشکل به وجود آمده تیروئید باشد. غده تیروئید هورمون‌هایی ترشح می‌کند که متابولیسم شما را کنترل می‌کنند، یعنی روند مورد نظر بدن برای تبدیل مواد غذایی مصرفی به سوخت را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

کمتر بودن هورمون‌های کنترل کننده متابولیسم به معنی متابولیسم کندتر و اختلال در نحوه سوزاندن انرژی در بدن هستند که می‌تواند بر احساس عضلات تأثیر بگذارد. برای خنثی سازی این علائم، ورزش‌هایی که تأثیر دارند مانند حرکات چرخشی پا یا شنا را انتخاب کنید و مصرف ماهی را در رژیم خود افزایش دهید. ماهی‌هایی مانند ماهی قزل آلا منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، که به عنوان کاهش دهنده التهاب ممکن است در عضلات و دردهای مفصلی شما کاهش یابد.

۳) دچار فراموشی می‌شوید.

گاهی پیش می‌آید که امروز کاری برای انجام دادن داشتید، اما به خاطر نمی‌آورید که چیست. مطمئناً کمبود خواب، استرس و پیری دلایل اولیه این اختلال شمرده می‌شوند، اما عملکرد کلی شناختی شما هنگامی که تیروئید دارید، از بین می‌رود و یا آسیب پذیر می‌شود. هورمون کم کاری تیروئید ممکن است باعث فراموشی و ضعف حافظه شود. از آنجا که کمبود هورمون همه چیز را کند می‌کند، عملکردهای عصبی نیز پس از مدتی آسیب می‌بینند.

۴) سطح کلسترول بالایی دارید.

کلسترول بالا

حتی اگر دکتر شما به طور معمول در معاینات شما به دنبال مشکلات تیروئید نیست، اما او اغلب سطح کلسترول شما را اندازه گیری می‌کند. سطح بالای کلسترول خون می‌تواند شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دهد، اما ممکن است نشان دهنده یک مشکل تیروئیدی نیز باشد.

کم کاری تیروئید باعث کاهش ترشح ذرات کلسترول می‌شود، بنابراین ممکن است LDL و تری گلیسیرید در یک بیمار کم کاری تیروئید افزایش یابد. به دنبال کاهش سطح LDL هستید؟ سعی کنید مصرف جو دو سر را در وعده‌های غذایی شبانه خود قرار دهید. یک فیبر به نام بتا گلوکان در این دانه غلات نشان داده است که سطح کلسترول LDL را بین ۵ تا ۱۰ درصد کاهش می‌دهد.

۵) کاهش میل به رابطه جنسی

هورمون تیروئید بسیار کم کار می‌تواند هورمون هیپوفیز به نام پرولاکتین را تحریک کند، سپس سطح تستسترون را سرکوب می‌کند. اگرچه مقدار کم هورمون تیروئید می‌تواند در کاهش میل جنسی نقش داشته باشد، اما تأثیر تجمعی سایر علائم کم کاری تیروئید، مانند افزایش وزن، افسردگی ، کمبود انرژی و بدن درد، قطعاً ممکن است در این امر نقش داشته باشد.

۶) احساس ضعف می‌کنید.

گرچه ممکن است این یک علامت اصلی نباشد، احساس ضعف گاهی می‌تواند از اثرات جانبی ناتوان کننده کم کاری تیروئید باشد. افسردگی نیز می‌تواند به علائم دیگر تیروئید مانند خستگی، ضعف عضلانی، بی حالی و مشکل در تمرکز مرتبط باشد. با کم کاری تیروئید، بسیاری از عملکردهای بدن تحلیل می‌روند، تعجبی ندارد که این اختلال روحیه شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

۷) پوستتان خشک می‌شود.

پوست خشک

ممکن است شما کرم‌های صورت، ماسک‌ها و لوسیون‌های مرطوب کننده را تهیه و استفاده کرده باشید، اما همچنان خشکی پوستتان درمان نشده است. به نظر می‌رسد، خشکی و خارش پوست می‌تواند یکی از علائم کم کاری تیروئید باشد. تغییر در بافت و ظاهر پوست به دلیل کاهش گردش خون در نتیجه عملکرد کم تیروئید است. کاهش گردش خون می‌تواند سلول‌های پوست را از یک چهارم تا یک پنجم خونرسانی طبیعی دریافت کرده و آن‌ها را چروکیده کرده و ترک بخورد. همچنین متابولیسم آهسته (ناشی از تولید کم هورمون تیروئید) می‌تواند تعریق را کاهش دهد.

بدون رطوبت ناشی از تعریق ، پوست به سرعت خشک و پوسته پوسته می‌شود. اگر فقط پوست شما خشک است، ممکن است به اگزما مبتلا باشید، اما اگر این نشانه با علائم دیگری چون ناخن‌های شکننده، ترمیم ضعیف زخم و ریزش مو همراه باشد، باید توسط پزشک معاینه شوید.

۸) مشکلات گوارشی

ما می‌دانیم که یبوست موضوعی شرم آور است که هیچ کس دوست ندارد در مورد آن بحث کند، اما اگر نمی‌توانید مشکلات روده خود را انکار کنید و یا نسبت به آن بی‌توجه باشید، ممکن است به درمان توسط پزشک نیاز داشته باشید. بدون مقدار کافی هورمون تیروئید کنترل کننده متابولیسم، بسیاری از عملکردهای بدن شما کند می‌شوند.

یکی از این عملکردها عملکرد دستگاه گوارش است که شروع به کند شدن می‌کند. کم کاری تیروئید می‌تواند انقباض عضلانی را که در دستگاه هضم شما قرار دارند ضعیف کرده و باعث شود که مدفوع به آرامی از طریق روده حرکت کند.

۹) دائما احساس سرما می‌کنید.

احساس سرما

اگر هنوز کت زمستانی خود را در حالی که هوا آفتابی و گرم است می‌پوشید، ممکن است از کم کاری تیروئید رنج ببرید. تنظیم درجه حرارت در خانه یا اتومبیل ممکن است آسان باشد، اما بیمارانی که کم کاری تیروئید دارند برای تنظیم دما در بدن خود همواره دچار مشکل هستند.

از آنجا که غده تیروئید دمای بدن شما را کنترل می‌کند، هنگامی که بدن بیماران دچار کم کاری تیروئید مقدار کمی هورمون تیروئید ایجاد می‌کند، درجه حرارت بدن کاهش می‌یابد زیرا انرژی کمتری سوزانده می‌شود. انرژی کمی که با متابولیسم کند ترکیب می‌شود برابر با گرمای کمتری است. بخشی از درمان کم کاری تیروئید ممکن است تغییر رژیم شما باشد که می‌توانید آن را با یک متخصص تغذیه و یا پزشک خود چک کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.