۳۷ ماده غذایی ناسالم بر روی کره زمین که نباید بخوریم؟
هیچ اشکالی ندارد که دوباره به غذاهای مورد علاقه خود روی بیاورید. به هر حال یک دلیلی دارد که شما از خوردن آنها لذت میبرید. اما آیا ميدانید که چه ماده غذایی در غذای شما هست و چگونه آن را به غذای ناسالم تبدیل می کند؟
آن خامهای که هر روز صبح به قهوه خود اضافه میکنید، سوپ رشته فرنگی با مرغی که شما را یاد دوران کودکی میاندازد، وعدههای غذایی یخ زدهای که در مایکروویو داغ میکنید زمانی که وقت کافی برای ناهار درست کردن ندارید، شاید بیخطر به نظر برسند، اما اینطور نیست. چون تولید کنندگان مواد غذایی و فروشندگان فریبنده، حتی وعدههای غذایی «سالم» خود را با چربیهای ناسالم، مواد مصنوعی و مواد نگهدارنده غیر ضروری پر میکنند و آن را به غذای ناسالم تبدیل می کنند که برای سلامتی شما مضر است.
در یک بررسی برای کمک به اینکه شما بدانید دقیقا چه چیزی غذایتان را تشکیل داده و کدام غذا را باید بخورید کدام را نه، لیستی از ۴۱ غذای ناسالم بر روی کره زمین را به همراه جایگزینهای سالم برای هر کدام تهیه کردهایم تا بتوانید همچنان از غذاهای مورد علاقه خود بدون اینکه آن را حذف کنید، لذت ببرید.
برای شناخت سالمترین و ناسالمترین غذاها و نوشیدنیهایی که میخورید ادامه این مطلب را بخوانید.
۱) کرم قهوه
مواد تشکیل دهنده ناسالم: روغن سویا و کانولا
مشکل کرم قهوه چیست؟ کرم قهوه در واقع کرم نيست! سه ماده اولیه که در کرمهای محبوب کافیمیت (Coffee-Mate) و نستله (Nestlé) ذکر شده است، آب، شکر و روغن سویا و یا کانولا هستند. حالا هم تمایل دارید که کرم قهوه را به قهوه خود اضافه کنید؟ کرمهای قهوه همچنین میتوانند افزودنیهای مصنوعی مانند مونو و دی گلیسیرید داشته باشند.
اما خبر خوب اینجاست که برای این غذای ناسالم میتوانید یک جایگزین سالم داشته باشید! شیر گاو معمولی همیشه یک افزودنی سالم برای قهوه شما محسوب میشود، اما اگر هنوز دنبال طعم و مزه بهتری هستید، یک کرم گیاهی را امتحان کنید تا قهوه شما خوش طعمتر شود. انواع زیادی کرم وجود دارد که کالری و شکر کمتری نسبت به کرمهای قهوه مات معمولی دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید. کرم قهوه وگان هم ضرر کمتری دارد و هم میتواند جایگزین مناسبی باشد.
در هر وعدهی کرم مخصوص قهوه وگان : ۲۳ کالری، ۱.۹ گرم چربی، ۱.۶ گرم کربوهیدرات، ۰.۲ گرم پروتئین، ۰ میلی گرم کلسترول و ۶ میلی گرم سدیم وجود دارد.
۲) نان سفید
مواد تشکیل دهنده ناسالم: مواد شیمیایی سفید کننده مانند آزودی کربونامید (Azodicarbonamide)
حتی اگر اولین ماده تشکیل دهنده نان شما «آرد گندم» بود باز ادامه این مطلب را بخوانید. اگر بر روی بسته اشارهای به سفید بودن یا نبودن نان نکند احتمالا دارید يک نان حاوی مواد شيميايي و مضر را می خورید.
نان سفید، یعنی نانى که سبوس گندم آن کاملاً گرفته شده باشد، که بزرگترین دشمن سلامتی شماست و غذای ناسالم است. پوست گندم که به صورت سبوس درمىآید و به وسیله الک کردن از آرد جدا مىشود، دارای مواد مغذی بسیار زیادی است.
یکى از مهمترین اعمال حیاتى موجودات زنده، اکسیداسیون گوگرد آلى است و در بدن انسان مادهاى به نام گلوتاتیون وجود دارد که این اکسیداسیون را انجام مىدهد و گلوتاتیون از اسید گلوتامیک ساخته شده و این اسید گلوتامیک باید به وسیله غذاها هر روز وارد بدن شود و این ماده در هیچ یک از غذاها به اندازهاى که در سبوس گندم هست وجود ندارد.
در واقع تمام اسید گلوتامیک موجود در گندم، در پوسته، یعنى سبوس آن جمع شده و در آرد سفید مطلقا وجود ندارد و آرد سفید تقریبا از نشاسته خالص ساخته شده است. بنابراین، نانى که از آرد سفید تهیه شده باشد یکى از مهمترین اعمال حیاتى بدن را دچار وقفه مىکند و عوارضى در پی آن ایجاد مىشود. همچنین در نان سفید، فسفر و منیزیم که از عناصر حیاتى لازم براى بدن هستند وجود ندارد.
نان سفید یبوست آور است چرا که سبوس نان بیش از حد گرفته میشود و مواد مغذی نانهای سفید بسیار کمتر میباشد و نان سفید سخت هضم میشود، خون را غلیظ کرده و خود عامل بروز بسیاری از بیماریهاست.
نان سفید استعداد بروز سرطان را زیاد مىکند در صورتى که نان سبوس دار از این قاعده مستثنی است. نان سفید کالری بالاتری دارد، زود هضم نمیشود و باعث گرسنگی زودهنگام شده و همچنین یبوست را به همراه دارد. در پخت نان سفید نیز از یک خمیر پلاستیکی برای پف کردن خمیر نان استفاده میشود. سازمان CSPI توصیه میکند که باید از خوردن نان سفید پرهیز کنید، زیرا مواد شیمیایی آزودی کربونامید پس از پخته شدن به مواد سرطان زا تبدیل میشوند.
اما چه ماده غذایی را جایگزین نان سفید کنید؟
تعداد زیادی آرد کامل گندم و نان وجود دارد که شامل مواد شیمیایی سفید کننده نیستند و نه تنها فقط در این مورد، بلکه در موارد مختلف دیگر نیز بهتر هستند. به طور مثال میتوانید از نانهایی با نام تجاری معروف برای کاهش وزن استفاده کنید!
۳) آب میوه
مواد تشکیل دهنده ناسالم: میوه بدون فیبر، شربت ذرت با فروکتوز بالا
اين که دیگه طبيعيه! پس مشکلش چی می تونه باشه؟
قطعا آبمیوه طبیعی بهتر از نوشیدنیهای حاوی شربت ذرت فروکتوز است، حتی آب انگور طبیعی هم حاوی حدود ۳۶ گرم شکر در هر فنجان میباشد، اگر چه شکر طبیعی محسوب میشود، اما بدن شما با آن همانند سایر قندها رفتار میکند. علاوه بر این، براساس یک مطالعه در مجله تحقیقات بالینی مشاهده شد بیشتر شیرینی آبمیوه به دلیل وجود فروکتوز است، نوعی قند همراه با رشد بافت چربی احشایی در افراد که دارای اضافه وزن خصوصا چربی شکم میباشد.
برای جایگزین کردن این غذای ناسالم با یک گزینه بهتر فقط کافیست میوههای تازه خرد شده مانند پرتقال و گریپ فروت را به آب اضافه کنید تا سرحال شوید.
۴) نوشابههای رژیمی
مواد تشکیل دهنده غذای ناسالم: رنگ کارامل، بسیفنول (Bisphenol)، آسپارتام (Aspartame)
رنگهای مصنوعی، مواد ضد حریق و قندهای صنعتی که امروزه در حال افزایش هستند، چه چیز مشترکی با یکدیگر دارند؟ همگی آنها مواد تشکیل دهنده نوشیدنیهای گازدار مورد علاقه شما هستند.
با توجه به یک مطالعه کاربردی در زمینه فیزیولوژی، تغذیه و متابولیسم، تقریبا تمام نوشابههای محبوب حاوی آسپارتام، یک شیرین کننده مصنوعی هستند که در ابتدا برای کمک به کاهش وزن تولید شدهاند، اما أخیرا مشخص شده که در اثر مخالفت با افزایش سطح گلوکز که منجربه قند اضافی در کبد میشود، باقيمانده قند به چربي تبديل شده و در بافت چربي جاي ميگيرد.
به جای این غذای ناسالم هیچی بهتر از نوشیدن یک لیوان آب نیست، اما اگر شما از آب خوردن خسته شدهاید و دلتان میخواهد چیز جدیدی را امتحان کنید، میتوانید چای دیتوکس یا یک فنجان قهوه به جای آن مصرف کنید.
۵) غذاهای سرخ کردنی
مواد تشکیل دهنده این غذای ناسالم: حرارت بالا، روغنهای سرخ کردنی مضر
علاوه بر چربی و کالری بالا، مشکل اصلی این غذاهای سرخ شده این است که آنها حاوی سطوح بالایی از محصولات التهابی گلیکاسیون هستند. محتوای اسیدهای چرب امگا۶ آنها بیشتر از اسیدهای چرب امگا۳ است. برخلاف چربیهای امگا۳، چربیهای امگا۶ اسیدهای چرب پیشالتهابی هستند، به همین دلیل میتوانند علائم آرتریت را تشدید کنند. روغن آووکادو، روغن گردو، روغن دانهکتان یا روغن جگرماهی انتخابهای بهتری هستند. این ترکیبات زمانی شکل میگیرند که محصولات حیوانی در دمای بالا برای مدت زمان طولانی پخته شوند. غذاهای سرخ شده به صورت غذاهای آماده یا به شكلهای دیگر( چیپس، پیاز سرخ شده، تكههای جوجه و…) در رستورانها، دارای چربیهای هیدروژنه و مواد سرطانزا هستند.
خوشبختانه محققان دانشکده پزشکی مونت سینا دریافتند که وقتی افراد مصرف غذاهای ناسالم فرآوری شده و سرخ شده را قطع میکنند، علائم التهاب در بدن آنها کاهش مییابد. بنابراین، هر زمان که میتوانید غذاهای خود را کبابی کنید یا بر روی اجاق بپزید.
۶) سوسیس و کالباس
مواد تشکیل دهنده ناسالم: نیترات و نیتریتها، پخت و پز در حرارت بالا
گوشت فرآوری شده بدترین ماده غذایی ناسالم در هر دو جهان است. زیرا به طور معمول از گوشت قرمز با چربیهای اشباع شده ساخته میشوند و حاوی مقادیر بالایی از محصولات گلیکوزیله شده هستند. ترکیبات التهابی وقتی این گوشتهای فرآوری شده خشک، دودی و در دمای بالا پخته می شوند ایجاد میشوند. لازم به ذکر است، نیترات و نیتریت در گوشتهای فرآوری شده و گوشتهای فرآوری نشده طبیعی میتوانند در اثر حرارت بالا به نیتروزامین سرطان زا تبدیل شوند.
خوشبختانه تولیدکنندگان محدودیتی در میزان نیتریت که استفاده میکنند دارند و ملزم به اضافه کردن آنتیاکسیدانها مانند ویتامین C هستند، که طبق یک بررسی بالینی که در مجله آمریکایی نوترین انجام شد، اینکار به جلوگیری از تشکیل نیتروزامین کمک میکند. زمانی که گوشت را کباب میکنید، لکههای سیاه و زغالی روی گوشت کبابی نشانه واضحی از حضور ماده آکریلامید است، این ماده سرطان زا در اثر حرارت بالا به وجود میآید. بر اساس برخی از مطالعات، گوشت زغالی خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را تا ۶۰ درصد افزایش میدهد.
گوشتهای کنسروی و فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و مانند آن هم به دلیل نحوه تولیدشان خطرناک هستند. مواد شیمیایی سرطان زا مانند نیتریت و نیترات برای ماندگاری بیشتر گوشت استفاده میشوند، ولی برای بدن مضر هستند. حتی دودی کردن گوشت هم نوعی روش خطرناک برای محافظت و عمر بیشتر آن است.
۷) غلات شیرین
مواد تشکیل دهنده این غذای ناسالم: بوتیله هیدروکسیتولوئن (BHT)، بوتیله هیدروکسیانیزول (BHA)، کربوهیدراتهای تصفیه شده، شکر اضافی
قند برای بدن بسیار مضر است. مصرف بیش از حد قند میتواند منجربه چاقی شود که اغلب مشکلات دیگری مانند دیابت و بیماریهای قلبی را ایجاد میکند. اگر سبوس به همراه آرد آسیاب و با آن مخلوط نشده باشد و جداگانه روی نان پاشیده شود در طی فرآیند پخت که حرارت بالاست این سبوس میسوزد و باعث ایجاد ترکیب مضری به نام آکریلامید میشود که این ماده، یکی از مواد سرطانزاست. بنابراین سبوسی خوب و مفید است که هنگام آسیاب شدن گندم، همراه آن آسیاب شده و با آرد مخلوط میشود.
از شکلاتها و کرههای بادام زمینی با قند کم که هیچگونه مواد شیمیایی مضری ندارند استفاده کنید.
۹) دسرهای رستوران
مواد تشکیل دهنده ناسالم: سديم
حتما فکر میکرديد که شکر، کالری، چربی و هر چیز دیگری جز مواد تشکیل دهنده دسرها باشند! در حالی که همه اینها درست است و دسرهای رستوران اغلب بزرگ بوده و مصرف این مقدار سدیم که بسیاری از مردم حتی به آن فکر نمیکنند، بسیار خطرناک است. به طور مثال یک دسر ساده به عنوان یک غذای ناسالم دارای چیزی حدود ۱،۱۱۰ کالری، ۷۳ گرم چربی، ۶۴۰ میلی گرم سدیم، ۱۰۳ گرم کربوهیدرات و ۶۴ گرم شکر است.
خوردن یک قاشق کوچک بستنی یخی، یک دسر کم ضرر در پایان یک وعده غذایی است.
۱۰) شکر سفید
مواد تشکیل دهنده ناسالم: شکر
براساس گزارش مرکز تحقیقات پیو، آمریکاییها در سال ۲۰۱۴ بیش از ۹۰ گرم شکر اضافی در روز میخوردند که ۴۰ گرم بالاتر از مصرف توصیه شده FDA یعنی ۵۰ گرم در روز و ۶۵ گرم بالاتر از مصرف توصیه شده سازمان بهداشت جهانی یعنی ۲۵ گرم است! مصرف بالای شکر سفید تصفیه شده در آمریکاییها عامل بسیاری از مشکلات از جمله افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی که به چاقی مرتبط است میباشد.
برای انتخاب یک جایگزین مناسب توصیه میکنیم از شیرین کنندههای کم ضررتر استفاده کنید یا مصرف شکر خود را به طور کلی کاهش دهید.
۱۱) فراستینگ (Frosting)
مواد تشکیل دهنده ناسالم: دی اکسید تیتانیوم، رنگ کارامل، رنگ مصنوعی، پروپیلن گلیکول
یکی دیگر از غذاهای ناسالم فراستینگ رویهی خامهای کیک یا شیرینی است. بسیاری از برندهای فراستینگ با روغن سویا ساخته شدهاند و با وجود سفید بودنشان، بسیاری از این فراستینگها با رنگهای سرطان زا (مانند رنگ کارامل و دی اکسید تیتانیوم) و رنگهای مصنوعی رنگ میشوند. در نهایت، پروپیلن گلیکول در بسیاری از دستورالعملهای فراستینگ با تحقیقات یک مجله آمریکایی با بیماریهای کلیوی مرتبط شده است.
درست کردن فراستینگ سالم هم خیلی آسان است هم خیلی خوشمزه. با استفاده از آووکادو و شکلات تلخ، میتوانید طی فقط چند ثانیه فراسینگ درست کنید که حاوی فلاونولهای کاکائو تقویت کننده انرژی و چربیهای اشباع نشده است و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد.
۱۲) شیره طلائی مخصوص پنکیک
مواد تشکیل دهنده ناسالم: شربت ذرت با فروکتوز بالا، رنگ کارامل
شربت ذرت فروکتوز بالا و رنگ کارامل سرطان زا است. فروكتوز قندی است كه در عسل و ميوه نيز وجود دارد ولي مقدار زياد آن در صورت مصرف براي سلامتي مضر میباشد.
مصرف شربت ذرت در آمريكا چون كه كشت ذرت در اين كشور بسيار زياد است مقدار مصرف آن را بالا برده، به همين دليل آمار ديابت در كشور آمريكا نسبت به كشورهاي ديگر حدود ۸ درصد بالاتر میباشد.
شربت ذرت با درصدهاي مختلفی وجود دارد و هر چقدر فروكتوز موجود در شربت ذرت بيشتر باشد بیشتر براي سلامتي مضر است.
با توجه به اينكه در صنايع ما از شربت ذرت بسيار كم استفاده ميشود ميتوان گفت كه مصرف زياد شربت ميتواند مشكل ساز باشد، به دليل اينكه فروكتوز شيرينتر از شكر است.
بهترین شربت، شربت افرا از نوع درجه A خالص است. از آنجا که غلظت عطر و طعم آن بسیار زیاد است، درمصرف کالری و شکر برایتان صرفه جویی میشود.
۱۳) اسموتی
مواد تشکیل دهنده ناسالم: میوه بدون فیبر
خرید اسموتی انتخاب خوبی برای ذخیره تایم شماست. اما نوشیدنیهایی که باعث ذخیره شدن زمان شما میشوند بدیهایی هم دارند؛ در مقایسه با نوشیدنیهای تازه، اکثر آنها از نظر تغذیه مناسب نیستند و کالری و قند بالایی دارند که قند خون شما را مطمئنا بالا میبرند.
برای تبدیل این غذای ناسالم به ماده غذایی مفید میتوانید از اسموتیهای خانگی که خیلی راحت تهیه میشوند و سالمتر هم هستند استفاده کنید.
۱۴) گوشت زغالی
مواد تشکیل دهنده ناسالم: حرارت بالا
کباب کردن گوشت خوشمزه به نظر میرسد، اما باید مواظب باشید غذای خود را نسوزانید! زمانیکه گوشت را میسوزانید، چیزی به نام آمینهای هتروسیکلیک یا HCA ها ؛کراتین، قندها و اسیدهای آمینه موجود در گوشت که در دمای بالای پخت شما واکنش نشان میدهند، ایجاد میشود. مطالعات متعددی که منتشر شده، HCAها را با افزایش خطر ابتلا به سرطانهای کولورکتال، پانکراس، پستان و پروستات مرتبط کردهاند.
برای کاهش خطرات گوشت زغالی به آن ادویه بزنید! براساس یک مطالعه منتشر شده در مجله علوم غذایی، افزودن عصارههای ادویه غنی از آنتی اکسیدان مانند رزماری به گوشت گاو قبل از کباب کردن می تواند تولید HCA ها را تا ۹۰ درصد کاهش دهد. اما چه راه دیگری برای کاهش خطر وجود دارد؟ شعله را خاموش کنید، زیرا گوشت سوخته حاوی غلظت های بالاتری از HCA است.
۱۵) فست فود
مواد تشکیل دهنده این غذای ناسالم: فتالات (phthalate)
ممکن است ندانید که چگونه آن را تلفظ کنید، اما باید بدانید فتالات (phthalate) چیست. دلیلش این است که بسیاری از ما ندانسته این دسته از سموم شیمیایی غدد درون ریز را میخوریم. مشابه BPA، فتالاتها در لفافه غذاهای پلاستیکی و نوشیدنی و بستهبندی استفاده میشوند و در آنجا نمیمانند. در سال ۲۰۱۶، یک بررسی از دیدگاه بهداشت محیط به این نتیجه رسیدند که افرادی که فست فود میخوردند، اغلب سطوح بالاتری از ترکیبات فتالات وابسته به دوز را نسبت به کسانی که فست فود نمیخورند داشتند.
اما یک خبر بد برای طرفداران فست فود داریم، بسیاری از فست فودها از جمله نوشیدنیها و مخلفات آن سرشار از کربوهیدراتها هستند و در عوض فاقد فیبرند. وقتی دستگاه گوارش این غذاها را به اصطلاح بشکند، گلوکز یا قند حاصل وارد جریان خون میشود و در نتیجه قند خون افزایش مییابد. پاسخ لوزالمعده به این افزایش قند آزاد کردن انسولین است. وظیفهی انسولین رساندن قند به سلولهایی است که برای تأمین انرژی به آن نیاز دارند. با مصرف یا ذخیرهی قندها توسط سلولها، قند خون به حالت طبیعی باز میگردد.
تا وقتی سالم هستید، فرآیند بالا به دقت توسط بدنتان تنظیم میشود و اندامها به خوبی این جهشهای ناگهانی قند خون را کنترل میکنند. اما مصرف مداوم غذاهای سرشار از کربوهیدرات موجب تکرار جهشهای ناگهانی قند خون میشود. بهمرور زمان جهشهای ناگهانی انسولین میتواند واکنش طبیعی بدنتان به انسولین را تضعیف کند. این امر احتمال اضافه وزن، مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.
بهترین توصیه ما این است که کمتر فست فود بخورید و در عوض به رستورانهایی سر بزنید که کمتر از بسته بندیها استفاده میکنند. اما بهترين نصيحت ما به شما چیست؟ فست فودهای خانگی درست کنید.
۱۶) نوشیدنیهای انرژی زا
مواد تشکیل دهنده ناسالم: ساکارز(Table sugar)، گلوکز، کافئین
این نوشیدنیها که مزه دارو هم میدهند قیمتشان از کوکتلهای شیمیایی با محتوای کافئین بالا و مقدار زیادی شکر (یا شیرین کنندههای مصنوعی خطرناک) بیشتر است. در اینجا به شما توضیح میدهیم که چرا باید نگران باشید.
یک مطالعه در دانشگاه مریلند نشان داد که مصرف نوشیدنیهای انرژی زا ۱۱ درصد بیشتر از نوشابه معمولی است. یکی دیگر از بررسیها بر روی یک کارگر ساختمانی ۵۰ ساله نشان داده است که مصرف بیش از حد نوشیدنیهای انرژی زا میتواند کبد شما را از بین ببرد. این گزارش که در سال ۲۰۱۶ در BMJ Case Reports منتشر شد، بررسی کرد که این مرد پس از مصرف چهار تا پنج نوشیدنی انرژی زا هر روز در طول سه هفته به هپاتیت حاد مبتلا شد.
به جای نوشیدنیهای انرژی زا چای سبز مصرف کنید که یکی از بهترین تقویت کنندههای انرژی است.
۱۷) برنج قهوهای
مواد تشکیل دهنده ناسالم: آرسنيک(Arsenic)
برنج قهوهای غذایی بسیار مغذی است. این دانه کامل که نسبتاً کم کالری است (۲۱۶ کالری در هر پیمانه)، سرشار از فیبر و فاقد گلوتن است و میتوان آن را با انواع غذاها مصرف کرد. سازمان برنج ایالات متحده خاطرنشان میکند که برنج قهوهای حاوی هیچ کلسترول و چربی مضری نیست. فقط مقادیر کمی چربی و سدیم دارد. تنها علتی که میتوان برنج سفید را به قهوهای ترجیح داد میزان آرسنیک آن است.
تجزیه و تحلیلهای أخیر که توسط سازمان غذا و دارو انجام شده است نشان میدهد که آرسنیک در برنج قهوهای در حال حاضر خطرناک است. طبق گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، آرسنیک نه تنها به عنوان یک ماده سرطان زا شناخته شده است، بلکه قرار گرفتن در معرض سطوح بالای آرسنیک نیز با حاد شدن سرطانهای پوست، مثانه و ریه و همچنین بیماریهای قلبی همراه است. چون آرسنیک به بیرونیترین لایههای دانه تراوش میکند و در برنج قهوهای که سرشار از فیبر است برخلاف برنج سفید باقی میماند.
به گفته متخصصان تغذیه آرسنیک در برنج خطرناک است اما با کنترل میزان مصرف خود میتوانیم خطر آن را کاهش دهیم.
۱۸) بیسکویت صبحانه
مواد تشکیل دهنده ناسالم: سدیم، شکر
یکی از خاصیتهای خوب بیسکویت، ماندگاری بالای آن است. این محصول به دلیل قطر کم به خوبی پخته و به دلیل رطوبت پایین دچار کپک زدگی و فساد میکروبی زودرس نمیشود. بیسکویت از موادی مانند آرد گندم، شکر، تخم مرغ، روغن جامد، شیر و برخی افزودنیهای دیگر تهیه میشود. بیشتر بیسکویتها پرکالری هستند و درصد گرم آنها ۳۳۰ کیلو کالری انرژی نهفته است.
بیشتر بیسکویتهایی که به صورت فلهای در برخی مغازهها یا نانواییهای فانتزی تهیه میشود، اغلب حاوی مواد افزودنی و نگه دارندههای غیرمجاز با دوز بالا بوده و در شرایط غیربهداشتی تولید میشوند. این محصولات گرچه قیمت پایینتری دارند و به صرفهتر هستند؛ اما به دلیل آن که تاریخ تولید نامعلوم، شرایط نگهداری نامساعد و مواد اولیه نامرغوب دارد و اغلب به صورت روباز و خارج از بسته بندی به دور از نظارت وزارت بهداشت تهیه و عرضه میشوند، برای سلامت مصرف کننده به خصوص کودکان و دانش آموزانی که مصرف مستمر و طولانی مدت دارند، مخاطره آمیز است.
به جای مصرف این غذای ناسالم پیشنهاد ما بیسکویتهای ساقه طلایی با روکش شکلات است. هر چند لایه شکلاتی روی بیسکویت بسیار نازک به نظر میرسد اما توجه داشته باشید که همان لایه نازک باعث افزایش قابل توجه قند و چربی و به ویژه اسیدهای چرب ترانس میشود، پس در مصرف آن محتاطتر عمل کنید.
به صورت کلی غالب بیسکویتها از نظر میزان قند و چربی نزدیک به مرز بین میزان متوسط و زیاد هستند. به همین دلیل بهتر است به صورت کلی از مصرف بیسکویتها همراه با خوراکیهای با قند بالا مثل آب میوه یا حتی میوههای شیرین خودداری کنید و در عوض آنها را با نوشیدنیهایی مثل شیر، چای یا همراه با سبزیجاتی مانند خیار مصرف کنید.
۱۹) سس باربیکیو BBQ
مواد تشکیل دهنده ناسالم: شربت ذرت با فروکتوز بالا
سس باربیکیو ممکن است چاشنی انتخابی برای افرادی باشد که غذاهای دودی و شیرین را دوست دارند، اما میتواند به شما آسیب برساند. اکثر سسهای باربیکیو حاوی مقادیر زیادی قند و شکر اضافی هستند. براساس یک مطالعه بالینی در مجله آمریکایی نوترین، شربت ذرت با فروکتوز بالا با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط است. این سس از شربت ذرت و شکر ساخته شده و در واقع معادل ریختن تقریبا چهار بسته قند بر روی مرغ یا گوشت گوساله است.
اگر نیاز به یک چاشنی برای هات داگ یا سوسیس خود دارید، به جای آن خردل را انتخاب کنید. این سس فوق العاده کم کالری است ( تنها حاوی ۳ کالری در هر قاشق چای خوری) و طعم دهنده بسیار خوبی میباشد. اگر حتما میخواهید از سس باربیکیو استفاده کنید، میتوانید یک نوع سس کم قند باربیکیو را با کمی رب گوجه فرنگی، سرکه و ادویهجات تند تهیه کنید.
۲۰) بستنی رژیمی
مواد تشکیل دهنده ناسالم: پلی سوربات ۸۰ (Polysorbate 80)
زمانیکه از شیر خامهای استفاده نمیکنید، تولید کنندگان در آزمایشگاه شیمی به دنبال جایگزینی برای بهبود طعم و ساختار آن هستند. یک افزودنی به نام پلی سوربات ۸۰ (P80) کمک میکند تا بستنی رژیمی، ساختار خامهای اعتیادآور و ماندگاری طولانی داشته باشد، اما به سلامت شما آسیب میرساند و آن را به غذای ناسالم تبدیل می کند.
سعی کنید بستنیهای سالم و تأیید شده از نظر سلامتی را میل کنید.
۲۱) نوشیدنیهای ورزشی
مواد تشکیل دهنده این غذای ناسالم: شکر، رنگ مصنوعی
نوشیدنیهای ورزشی بهتر است در سطل زباله ریخته شوند تا معده شما. درست است که این نوشیدنیها الکترولیتهای حیاتی پس از تمرین، مانند سدیم و پتاسیم را تأمین میکنند، اما همچنان کالری و شکر بالایی را شامل میشوند. در واقع، ۵۲ گرم مواد شیرین (که بیش از مصرف مجاز یک روز است) در یک بطری ۳۶۹ میلی لیتری وجود دارد. علاوه بر این، این نوشیدنی پر از افزودنیهای مضر دیگر مانند رنگهای مصنوعی است.
۲۲) چیز کیک
مواد تشکیل دهنده ناسالم: شکر، سدیم
پنیر خامهای خودش به تنهایی شکر زیادی دارد و غذای ناسالم است، چه برسد وقتی که به یک کیک خامهای تبدیل شود. چیز کیک حاوی مقادیر بالایی چربی، شکر و سدیم است و تنها با خوردن یک تکه از آن بعد از شام موجب دریافت مقدار زیادی کالری میشود.
اگر به دنبال یک جایگزین خامهای هستید، میتوانید از ماست یونانی استفاده کنید. میتوانید با اضافه کردن پودینگ دانه چیا، اسموتی و بستنی، ماست یونانی غلیظتر با قوام بیشتری داشته باشید که به راحتی فرم میگیرد. همچنین میتوانید ماست یونانی را با میوههای تازه فریز کنید و بستنی چوبی خانگی درست کنید. بنابراین اگر مقداری شربت میوه و زنجبیل به آن اضافه کنید، قطعا میل به چیز کیکتان را برآورده خواهد کرد.
۲۳) تيراميسو
مواد تشکیل دهنده ناسالم: شکر
تیرامیسو حاوی بیسکویتهای کوچک، زرده تخممرغ، شکر، قهوه، پنیر ماسکارپونه و پودر کاکائو است. در دستورالعمل تهیه ترامیسو هیچ سفیده تخم مرغی وجود ندارد. اگر از دور به ترامیسو نگاه کنید حتما لایههای بیسکویتی و کرم دار آن را خواهید دید، این دسر معمولا سرد خورده میشود. بعد از مدتی مواد تشکیل دهنده تیرامیسو را کمی تغییر دادند، یعنی گاهی به آن تخم مرغ اضافه میکنند و یا برای تنوع گاهی به آن شکلات یا انواع توتها، لیمو، توت فرنگی، آناناس، ماست، موز، تمشک و نارگیل هم اضافه میکنند. چیز کیک آماده را به عنوان مثال در نظر بگیرید که بیش از ۱۲۰۰ کالری، ۶۷ گرم شکر و ۳۴۰ میلی گرم سدیم در بردارد.
در حالی که این دسر هرازگاهی سرو میشود اما سعی کنید خودتان درستش کنید و از بیرون نخرید. در این صورت شما نه تنها کنترل اندازه آن را در دست دارید، بلکه چیزی را که در کیک می ریزید را نیز میتوانید جایگزین کنید، مانند استفاده از سفیده تخم مرغ و یا پنیر خامهای سبکتر.
۲۴) مارگارين
مواد تشکیل دهنده ناسالم: روغن پالم
مارگارین نوعی چربی غیر اشباع است که تفاوت زیادی با کره دارد. شاید بدانید که طعم کرمی مارگارین معمولا از افزودن روغنهای گیاهی و بسیاری از ترکیبات شامل روغن نخل میباشد که دارای چربی اشباع بالا است و همچنین میتواند باعث التهاب شود.
به جای استفاده از مارگارین، از روغن زیتون استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که بیش از حد از آن استفاده نکنید، زیرا یک قاشق غذا خوری از آن ۱۲۰ کالری دارد.
۲۵) کوفته
مواد تشکیل دهنده ناسالم: تکههای بزرگ گوشت گاو
در دهه ۵۰، ۶۰ و ۷۰ به عنوان یک غذای ارزان قیمت شناخته میشد و یک غذای معمولی به شمار میآمد، اما امروزه مقداری ارزش خود را به عنوان غذای اصلی خانواده از دست داده است. اگر با خوردن سفارش این غذا از بیرون احساس نوستالژیک بودن میکنید، باید بدانید که یک ظرف با مقدار زیادی چربی و سدیم اضافی میخورید. (به خصوص اگر آن را با سس کچاپ بخورید)
بهتر است به جای گوشت گاو، گوشت بوقلمون بخورید و خودتان در خانه آن را تهیه کنید تا میزان سدیم و چربیاش دستتان باشد.
۲۶) پیتزا منجمد
مواد تشکیل دهنده ناسالم: سدیم، مواد غذایی افزودنی
گرم کردن پیتزا یخ زده در فر ممکن است در وقت شما نسبت به زمانی که بخواهید یک پیتزا از فست فود محله خود سفارش دهید صرفه جویی کند، اما با وجود سدیم بالا و افزودنیهای مضر، ممکن است بخواهید که در فریزر بماند.
طبق توصیههای کارشناسان تغذیه مصرف اسیدهای چرب اشباع به عنوان یک عامل خطر در بیماریهای قلبی عروقی مطرح میباشد و از آنجایی که در هر ۱۰۰ گرم پنیر پیتزا ۴ گرم اسید چرب اشباع وجود دارد که برابر با ۲۲ درصد مقدار توصیه شده روزانه میباشد، باید در مصرف آن احتیاط نمود. از طرفی پنیر پیتزا حاوی مقادیر قابل توجهی سدیم هم میباشد که تقریباً تأمین کننده ۳۳ درصد سدیم مورد نیاز روزانه میباشد و در واقع از نظر تأمین عوامل خطرساز برای سلامتی بسیار قابل توجهتر از عوامل مؤثر بر سلامتی میباشد.
قاعدتاً روی بسته بندی همه مواد غذایی باید خصوصیات کامل از جمله میزان چربی، پروتئین، نمک و کالری درج شده باشد، ولی متأسفانه در ایران این موضوع خیلی جدی گرفته نمیشود. در رابطه با کلسیم نیز باید گفت پنیر پیتزا هم مانند سایر لبنیات یکی از منابع خوب تأمین کلسیم به حساب میآید، ولی چون نمک و چربی آن زیاد است، بنابراین در مقایسه با یک لیوان شیر کم چرب به صرفه نیست تا کلسیم مورد نیاز روزانه خود را با خوردن این نوع پنیر تأمین کنیم.
بهتر است خودتان پیتزا قارچ خانگی درست کنید! اگر تمایل به یک پای سبک هاوایی یا یک نوع صبحانه دوستانه دارید، یک پای خانگی همیشه ایده خوبی است، زیرا شما دقیقا میدانید چه مواد تشکیل دهندهای در آن میریزید. با خمیر پیتزا گندم کامل، یک سس مارینارا کم سدیم، یک پنیر سبک و سالم، پیتزای خود را درست کنید.
۲۷) فتوچینی آلفردو
مواد تشکیل دهنده ناسالم: کرم، کره
سس آلفردو از خامه، پنير پارمسان و مقدار زيادي کره درست شده که همه اینها با هم، برای بدن بسیار مضر هستند. در واقع، خامه به ندرت در پاستاهای اصیل ایتالیایی استفاده میشود، بنابراین اگر به ایتالیا سفر کنید، به احتمال زیاد این غذا را در منوهای رستوران پیدا نمیکنید.
اگر بدجور هوس پاستا کردهاید، به جای آن از دستورالعمل کلاسیک اسپاگتی استفاده کنید، زیرا این غذا دارای مواد افزودنی بسیار کمی است: سیر، روغن، نمک و ماکارونی.
۲۸) وافل بلژیکی
مواد تشکیل دهنده ناسالم: سدیم، کربوهیدرات ساده
وافل بلژیکی بزرگتر و ضخیمتر بوده که حاوی حفرههای عمیقتر برای نگه داشتن شربت، کره و خامه بیشتر است، پس تمامی این ها دلایلی کافی برای جلوگیری از انتخاب این وافل به عنوان صبحانه میباشد. به علاوه، آنها اغلب با شکر و افزودنیهای شیرین درست میشوند، بنابراین میتوانند حتی از بد هم بدتر باشند. آنها همچنین حاوی کربوهیدراتهای ساده هستند که هضمشان را بسیار آسان میکند و ممکن است خیلی شما را سیر نگه ندارند.
یک وافل سنتی که میتوانید در خانه درست کنید را انتخاب کنید و شربت میوه و افرا خالص روی آن بریزید.
۲۹) حلقههای پیاز
مواد تشکیل دهنده ناسالم: شکر، چربی اشباع شده
حلقه پیاز یک مثال عالی از این است که چگونه تمامی ویتامینهای سبزیجات، به لطف سرخ کردن زیاد میتواند از بین برود و یک ماده غذایی سالم به غذای ناسالم تبدیل شود. برخی میگویند این حتی از سیبزمینی سرخ کرده هم بدتر است چون حلقههای پیاز کالری بیشتری دارند، در نتیجه چربی اشباع شده بیشتر، شکر بیشتر و پتاسیم کمتری دارند.
کالاماری (ماهی مرکب) بخورید! یکی از ماهیان گونه نرمتنان است که طعم کمی شور دارد. کالاماری سوخاری طعمی شگفت انگیز دارد که قطعا طرفداران غذاهای دریایی عاشق آن خواهند شد. علاوه بر اینکه دستور تهیه آسانی دارد، به عنوان یک وعده غذایی کامل بسیار اشتهاآور و خوش طعم میباشد.
برای تهیه این غذای دریایی شما نیاز به حلقههای ماهی کالاماری دارید که میتوانید به صورت آماده از فروشگاههای بزرگ خریداری کنید. اما اگر خودتان ماهی تازه را تهیه کردهاید، میبایست آن را پاک کنید و سپس استفاده نمائید. معمولا کالاماری سوخاری را با انواع سسها سرو میکنند و این مورد بستگی به ذائقه شما دارد، اما بهترین و محبوبترین سس در کنار این غذا سس گوجه فرنگی است. مهمترین ویژگی در طبخ کالاماری این است که نیاز به سرخ شدن طولانی ندارد و زود آماده میشود، چون برخی مردم در استفاده از غذاهای سرخ شده تردید دارند، پس بدون دغدغهای این خوراک لذیذ را بپزید و از خوردن آن لذت ببرید.
۳۰) سس مایونز
مواد تشکیل دهنده ناسالم: سدیم، شکر، مواد نگهدارنده
سس مایونز موجود در بازار، معمولا از چربیهای ناسالم تهیه شده و ارزش تغذیهای بسیار پایینی دارد. اکثر انواع مایونز که در فروشگاهها یافت میشوند، از جمله مایونز کم چرب و کم کالری میتوانند تأثیری منفی بر سلامت شما بگذارند. سس مایونز حاوی مواد نگهدارنده (کربنات پتاسیم و بنزوات سدیم) است که سرطان زا هستند و یک غذای ناسالم هستند. سس مایونز از همۀ غذاها برای صدمه به پوست مضرتر و باعث جوش صورت میشود و در کنفرانسهای علمی به عنوان سم کبد معرفی میشود.
اگر میخواهید از مایونز برای تهیه سس سالاد یا تخم مرغ آبپز یا سالاد تن ماهی استفاده کنید، با روغنهای سالمتر، سس مایونز خانگی تهیه کنید و از خواصی که این چربیهای سالم دارد بهرهمند شوید. در این صورت شما بیش از ۲۰۰ کالری و ۲۰ گرم چربی کمتر مصرف میکنید. یا میتوانید چاشنیهایی مانند آبلیمو، آبغوره، رب انار ملس، لیموی تازه همراه با سالاد مصرف کنید. علاوه بر این ماست یونانی سرشار از پروتئین و کلسیم است، میتوانید به جای سس مایونز از آن استفاده کنید که سالمتر هم میباشد.
۳۱) ناچو (Nachos)
ناچو (Nachos) غذای معروف مکزیکی است که از نان ذرت تهیه میشود. ناچو میتواند یک اسنک سریع یا همراه مواد غذایی مختلف یک غذای کامل باشد.
مواد تشکیل دهنده ناسالم: سديم
اساسا ناچو شامل چیپسهای ترتیلا است، که اگر چه به طور کلی برای شما مضر نیست، اما هیچ نوع مواد مغذی هم ندارد! اما وقتی به آن گوشت گاو، خامه ترش، گواکامول (نوعی چاشنی سالاد)، و مقدار نامناسبی از پنیر زرد اضافه میکنید، در این صورت شما در خطر کالری و چربی اضافی هستید. آن وقت است که به یک ماده غذایی ناسالم تبدیل می شود. ناچو غذای اصلی بسیاری از رستورانها است.
اگر میخواهید افراط کنید، مطمئن شوید که این کار را در خانه انجام میدهید، جایی که میتوانید استیک یا مرغ و لوبیا ناچو خود را با کالری، چربی و سدیم بسیار کمتر از آن که در رستوران سفارش میدهید، درست کنید.
۳۲) ماهی و چیپس
مواد تشکیل دهنده ناسالم: سديم
هر زمان که شام شما یکرنگ است (در این مورد، رنگ قهوهای که به دلیل سرخ شدن زیاد ایجاد میشود)، باید بدانید که شما در معرض خطر هستید. ماهیها را مقصر ندانید، غذاهای دریایی حاوی پروتئین ناچیز، پروتئین عضله سازی و چربیهای سالم قلب هستند. اما مشکل در اینجا عدم تعادل نسبت ماهی به چربی است. نان ترد و سیب زمینی سرخ شده فقط مقدار زیای سدیم و چربی را به غذای شما اضافه میکنند.
در مورد غذاهای دریایی، برای تبدیل غذای ناسالم به غذایی مفید و سالم، همیشه به جای سرخ کردن ماهی بهتر است آن را کباب کنید.
۳۳) نان تست فرانسوی
مواد تشکیل دهنده ناسالم: شکر، سدیم
خوردن نان تست فرانسوی انتخاب بدی نیست، اما سفارش دادن این غذا برای صبحانه در رستوران همه چیز را تغییر میدهد، زیرا فقط چربی، شکر و نمک بیشتری به وعده غذایی شما اضافه میکند. نان برشته فرانسوی کارخانهای به عنوان یک غذای ناسالم نزدیک به ۳۰۰۰ کالری دارد که در اولین وعده غذایی کالری بیش از مقدار مجاز یک روز برایتان فراهم میکند!
برای از بین بردن این هوس شیرینی خود در صبحانه، یک اسموتی را در کنار یک ساندویچ صبحانه همراه با تخم مرغ میل کنید. یا خودتان نان تست فرانسوی از مواد سالم درست کنید که مقدار زیادی میوه، پروتئین و فیبر دارد.
۳۴) نان کروسان (Croissant)
مواد تشکیل دهنده ناسالم: روغنهای گیاهی، مارگارین
ما خوب میدانیم، هیچ چیز جای یک کروسان خوشمزه را نمیگیرد! اما اگر تعداد زیادی از آنها را بخورید، خیلی زود، شکم شما بزرگ میشود و دیگر لباسهایتان اندازه شما نمیشوند. یک کروسان کرهای دارای ۱۹ گرم چربی (۲۴ درصد از ارزش روزانه شما)، ۳۴۰ کالری و ۸ گرم چربی اشباع شده (۴۰ درصد از ارزش روزانه شما) است و شما احتمالا قبل از اینکه صبح خود را آغاز کنید از حد مجاز خود میگذرید. این مقادیر فقط برای یک کروسان ساده است. در مورد کروسان شکلاتی بیش از۱۶ گرم چربی اشباع شده یا ۸۰ درصد ارزش روزانهتان را مصرف میکنید.
جایگزین مناسب این غذای ناسالم، جو دوسر است زیرا مقدار زیادی فیبر دارد و اگر مقداری میوه نیز به آن اضافه کنید، یک صبحانه متعادل به دست میآید.
۳۵) روغن سویا
مواد تشکیل دهنده ناسالم: روغن سویا
روغن سویا ممکن است به اندازه خود شکر برای شما مضر باشد و غذا را به یک غذای ناسالم تبدیل کند. روغن سویا نه تنها منجربه چاقی و دیابت میشود بلکه میتواند بر شرایط عصبی مانند اوتیسم، بیماری آلزایمر، اضطراب و افسردگی نیز تأثیر بگذارد و میتواند به کبد نیز آسیب بزند.
زمانیکه شک دارید، بهتر است غذاهایی که حاوی روغن سویا هستند را نخورید. ما میدانیم این کار از آنجا که به نظر میرسد روغن سویا در تمام غذاها وجود دارد بسیار سخت است. برای پخت و پز، چندین روغن دیگر وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید، مانند روغن آووکادو و و یا حتی کره آب کرده.
۳۶) انواع سوپ کنسرو شده
مواد تشکیل دهنده ناسالم: سديم
سوپ معمولا یک وعده غذایی سالم و آرام بخش در نظر گرفته میشود، سوپ واقعا غذایی است که آدم فکرش را نمیکند که جز غذاهای ناسالم باشد؛ با این حال، علت آن مارکهای کنسرو شده نیست. چي باعث ميشه سوپ اينقدر اعتياد آور باشد؟
سوپ از غذاهای خوشمزهای است که از محبوبیت بسیاری در بین مردم برخوردار میباشد. غذایی که در فصول سرد سال در سفره خانوادهها جای بیشتری برای خود باز میکند. با شروع فصلهای پاییز و زمستان، شیوع سرماخوردگی هم شروع میشود و بهترین غذای سبک و در عین حال مقوی، سوپ است. سوپ به دلیل داشتن منابع مختلفی از ویتامینها و مواد املاح معدنی میتواند در بهبود سلامت فرد نقش به سزایی را ایفا کند.
دلیل مضر بودن سوپهای آماده به عنوان غذای ناسالم:
نمک: سوپهای کنسرو شده حاوی مقدار زیادی نمک هستند. سوپهای تهیه شده در رستورانها ممکن است حتی مقدار بیشتری نمک داشته باشند. دریافت بیشتر نمک با فشارخون بالا و نارسایی قلب ارتباط دارد.
قند: سوپهای سرد میوهای حاوی قندهای افزوده هستند، اما به برخی از سوپهای سبزی هم قند اضافه میشود. میزان قند یا شکر افزوده شده به غذاها باید در حد ۲۴ گرم در روز برای زنان و ۳۶ گرم برای مردان محدود شود.
کالری: به طورکلی سوپها نسبت به سایر پیش غذاها کالری کمتری دارند، اما وقتی مواد غذایی دیگری مانند پنیر، خامه، نانهای خشک مکعبی کروتن روی آن می ریزند یا آن را با نان مصرف میکنند، میزان کالریهای دریافتی افزایش مییابد.
توصیه کلی این است که تا حد ممکن سوپهای آماده نخورید. البته هر از گاهی خوردن سوپ آماده اشکالی ندارد به شرطی که میزان کالریاش کمتر از ۵۰۰ ، میزان سدیم یا نمکشان کمتر از ۶۰۰ میلی گرم، میزان چربیهای اشباع شدهاشان کمتر از ۵ گرم و میزان قند افزوده شده به آنها کمتر از ۵ گرم باشد، بنابراین باید به اطلاعات روی برچسب غذایی بسته سوپ دقت کنید.
در نهایت، سالمترین سوپ را خودتان میتوانید درست کنید. پایه سوپ خامهای به کار نبرید، به جای آن از پایه سوپ جوجه کم نمک یا سوپ سبزی کم نمک استفاده کنید و بعد سبزیها و ادویه مطلوبتان را به آن اضافه کنید. بعد میتوان برای افزایش محتوای فیبر و مواد مغذی سبزیهایی مانند فلفل، اسفناج، پیاز، هویج، مارچوبه را به سوپتان اضافه کنید.
از سوپهای کنسرو شده سالم که میدانید ضرر ندارد استفاده کنید. یا خودتان در منزل سوپ درست کنید.
۳۷) مافین
مواد تشکیل دهنده ناسالم: روغن سویا، شکر، مونو و دی گلیسیرید
آیا یک نفر میتواند به ما توضیح دهد که چرا محصولی که بر روی جعبه آن نوشته « تازه پخته شده» و روزانه پخته می شود، حاوی حداقل دو ماده نگهدارنده است؟
به طور معمول، کلوچههای خریداری شده از فروشگاه حاوی بیش از ۴۰۰ کالری و یک سوم چربی روز است و خوردن نصف آن در حال حاضر و «نگه داشتن نصف آن برای بعد» تقریبا غیر ممکن میباشد. این غذای ناسالم به احتمال زیاد به دلیل غذاهای غنی از کربوهیدرات، چربی و شکر میتواند اعتیاد آور باشد. علاوه بر این، بسیاری از کلوچههای تجاری نیز با روغن سویا و مواد افزودنی مانند مونو و دی گلیسیرید تهیه میشوند.
وافل بلوبری دو تا از وافلهای کم قند و فیبر بالا با طعم شیرین بلوبری که شما آرزو دارید را تنها با مصرف ۱۵۰ کالری به ارمغان میآورد. حتی اگر به آنها یک قاشق غذاخوری شربت هم اضافه کنید، بازهم کالری ،چربی و شکر کمتری نسبت به کلوچه مصرف میکنید.