۱۰ روش کنترل پرخوری و رسیدن به تناسب اندام

زمان مطالعه: ۵ دقیقه

۱۰ روش جلوگیری از پرخوری و رسیدن به تناسب اندام

در بدن ما هورمون‌های خاصی وجود دارد و همانطور که دانشمندان ثابت کرده‌اند، موجب اعتیاد می‌شوند. پرخوری نیز یک اعتیاد است، زیرا برخی از افراد نمی‌توانند جلوی خودشان را در خوردن برخی غذاها بگیرند، که این نه تنها منجربه چاقی می‌شود، بلکه به برخی از اختلالات روانی نیز می‌انجامد، مانند پرخوری و حتی افسردگی.

ما در این مقاله توصیه‌های خوبی را از متخصصان تغذیه برای شما در راستای مبارزه با اعتیاد به مواد غذایی جمع آوری کرده‌ایم.

بسیاری از محققان می‌گویند محصولاتی که حاوی مقادیر زیادی قند، شیرین کننده‌های مصنوعی و چربی‌ها هستند، با ایجاد واکنش‌های شیمیایی در بدن باعث اعتیاد می‌شوند. غذاهای فرآوری شده تقریباً تمامی موارد بالا را شامل می‌شوند، به همین دلیل خرید مواد غذایی سالم‌تر بسیار حائز اهمیت است. برای راحتی خودتان، قبل از خرید، لیستی تهیه کنید تا بتوانید تمامی چیزهایی که لازم دارید را بخرید و خریدهای اضافی انجام ندهید.

۱) غذاهای ناسالم را برای خود سهمیه بندی کنید.

اعتیاد به غذای ناسالم

 

اگر نمی‌توانید غذای ناسالم را کاملاً از منوی خود حذف کنید، طبق گفته متخصصان تغذیه با خوردن تنها مقدار معینی از آن‌ها، می‌توانید اعتیاد خود را نسبت به آن‌ها و پرخوری کاهش دهید. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید چیپس بخورید، هفته‌ای یکبار کوچک‌ترین بسته را خریداری کنید.

همچنین بررسی کنید که چه قسمتی از یک غذای خاص برای خوردن بی ضرر است و فقط همان اندازه مصرف کنید. اگر هنوز هم بعد از خوردن مقدار کمی از این مواد غذایی گرسنه هستید، حدود ۳۰ دقیقه قبل از خوردن مقدار بعدی صبر کنید. در این مدت تمایل شما به خوردن احتمالاً از بین می‌رود.

۲) وعده‌های غذایی سالم و منظم داشته باشید.

وعده غذایی سالم

 

اگر می‌توانید نیازهای غذایی خود را از طریق وعده‌های غذایی متعادل برآورده کنید، از این طریق می‌توانید هوس خود را نسبت به برخی غذاها کاهش دهید. همه ما شنیده‌ایم که صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است. علاوه بر این، برخی از روانشناسان می‌گویند اگر شما در ابتدای روز غذای سالم مصرف کنید، به طور ناخوداگاه باعث می‌شود تا عادت‌های سالم را در برنامه روزمره خود قرار دهید.

۳) عادات اجتماعی خود را تغییر دهید.

متخصصان معتقدند، دقیقاً مانند سایر اعتیادها، معتادان به مواد غذایی و پرخوری نیز باید این چرخه را بشکنند. تغییر روال روزمره می‌تواند به ترک عادات غذایی ناسالم شما کمک فراوانی کند. سعی کنید بیشتر وقت خود را صرف فعالیت‌هایی کنید که شامل خوردن غذا نیست. به عنوان مثال، به جای بیرون رفتن با دوستان برای شام، می‌توانید به سینما بروید.

۴) هنگام غذا خوردن روی میز بنشینید.

عوارض پرخوری

 

روی غذا تمرکز کنید و به آرامی غذا را بجوید. هورمون‌های ما مسئول کنترل اشتها و کالری ما هستند و حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا سیگنال‌ها به مغز بروند و فرمان سیر شدن را ارسال کنند. بنابراین آرام غذا خوردن احتمال پرخوری و افزایش وزن را به شدت کاهش می‌دهد.

۵) به خاطر رفع استرس و ناراحتی و سایر احساسات خود، پرخوری نکنید.

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که خوردن زیاد هنگام ناراحتی یا داشتن استرس می‌تواند به شما کمک کند. اما این تنها تمایل شما به خوردن و پرخوری را افزایش می‌دهد و هیچ ارتباطی با حل مسئله ندارد. خوردن برای بهتر شدن حال روحی، بیشتر با انتخاب‌های غذایی ناسالم مانند آب نبات، شیرینی و پیتزا و غیره همراه است. با یافتن راه‌های سالم برای مقابله با استرس می‌توانید از این کار جلوگیری کنید. مدیتیشن، یوگا، ورزش، صحبت با یک دوست و حتی خواندن کتاب و تماشای سریال‌های تلویزیونی، اگر به طور مرتب انجام شوند، می‌توانند به شدت در کاهش استرس شما کمک کنند، همچنین در کاهش وزن شما موثر باشند.

۶) از مصرف کافئین خودداری کنید.

کافئین و پرخوری

 

خواب خوب برای سالم ماندن و مقابله با استرس‌های روزمره بسیار مهم است و کافئین، به عنوان محرک، می‌تواند استراحت مورد نیاز شما را به شدت مختل کند. علاوه بر این، همانطور که تحقیقات نشان می‌دهند، بین کمبود خواب و افزایش وزن رابطه مستقیم وجود دارد. بنابراین کاهش میزان مصرف کافئین می‌تواند به شما در کاهش وزن کمک کند.

۷) غذاهای خانگی بخورید.

غذا خوردن در خانه سالم‌تر است زیرا همانطور که کارشناسان می‌گویند کنترل بسیار بیشتری به شما می‌دهد. وقتی دقیقاً می‌دانید چه مقدار نمک، شکر یا چربی وارد غذای شما می‌شود و می‌توانید مواد تشکیل دهنده آن را تغییر دهید، بهتر می‌توانید به اهداف تغذیه‌ای و کالری خود نزدیک شوید.

۸) با هر پیشرفتی که میکنید به خودتان پاداش دهید.

کنترل پرخوری

 

به عنوان مثال، می‌توانید بعد از یک هفته ورزش منظم، با یک وقت ماساژ یا هر چیز دیگری که واقعاً از آن لذت می‌برید به خود پاداش دهید. یا هدف از غذا خوردن سالم به مدت یک ماه را تعیین کنید و سپس آن را با یک سفر آخر هفته در کنار دوستانتان که از آن‌ها لذت می‌برید جشن بگیرید. کارشناسان معتقدند که این روش پاداش دادن واقعاً به غلبه بر پرخوری کمک می‌کند.

۹) مراقب بدن خود باشید.

مطالعات نشان می‌دهد که ماساژ می‌تواند بخش مهمی از برنامه کاهش وزن شما باشد. به عنوان مثال، یک ماساژ سوئدی برای گردش خون و ماهیچه‌ها بسیار مناسب است، روی نواحی آسیب دیده بدن تأثیر می‌گذارد و باعث بهبود حال عمومی شما می‌شود. همچنین می‌توانید از کرم‌های مخصوص برای ماساژ در قسمت‌هایی از بدنتان که درد می‌کند مانند شکم، پاها و باسن استفاده کنید.

۱۰) از متخصص تغذیه کمک بخواهید.

متخصص تغذیه

 

کنار آمدن با نتایج اعتیاد به مواد غذایی و پرخوری می‌تواند بسیار سخت باشد، بنابراین هرگز به خاطر درخواست کمک کردن احساس بدی نداشته باشید و خجالت نکشید. اگر فکر می‌کنید که دچار اختلال خوردن هستید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید. درمان این اختلالات اغلب شامل مراحل درمان، گروه‌های حمایتی و برخی داروها می‌باشد.

آیا غذایی وجود دارد که احساس کنید به آن اعتیاد دارید؟ آیا برای خود روشی برای مبارزه با این اعتیاد دارید؟ پاسخ های خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
2 نظرات
  1. zahra می گوید

    بسیار عالی
    ممنون از مطالب آموزنده تون

    1. زهرا صفاری می گوید

      خواهش میکنم دوست عزیز موفق باشید

دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.