۷ اشتباهی که ممکن است در روابط خود مرتکب شوید.

زمان مطالعه: ۶ دقیقه

بنیان هر رابطه ای ارتباط درست با علم مرتبط است. رابطه پایدار زناشویی یکی از مهترین روابط در زندگی هر فردی خواهد بود. برای داشتن هر رابطه زناشویی یا حتی رابطه دوستانه، داشتن علم کارکرد ارتباط موثر در هر زمان بسیار تأثیرگذار است. شیوه ارتباط با دیگران تا حد زیادی بر روی احساس رضایت ما از زندگی نقش دارد. روانشناسی رابطه سالم زناشویی به شما یاد می دهد که ارتباط موثر و دائمی را با شریک زندگی خود بدون تشنج داشته باشید.

اگر نتوانید به طور موثر ارتباط برقرار کنید، امکان ایجاد سوء تفاهم، فاصله و کینه بیشتر می گردد. هر کدام از این موارد نیاز به یادگیری مهارت ها و شناخت روابط موثر دارد تا به درستی بتوانید رابطه خود را حفظ کنید.

  • آیا تا بحال به آموزش رابطه درست عاطفی فکر کرده اید؟
  • آیا بعد از آشنایی با فردی دچار احساس نگرانی و ناراحتی شده اید؟

تاثیرات ارتباط نامناسب چیست؟

تحمل ارتباط نامناسب در فرد ایجاد ناراحتی و افسردگی را به دنبال دارد. برای داشتن یک زندگی شاد داشتن علم روانشناسی رابطه سالم زناشویی لازم است. بر روی ارتباطات خود بیشتر توجه داشته باشید تا رابطه زناشویی خوبی را تجربه کنید. مطالعه و آموزش روابط درست عاطفی به عنوان یک اصل مهم برای داشتن رابطه سالم در دسترس افراد قرار دارد. با آموزش درست، مدیریت بهتری را بر روی رفتار خود در شرایط خاص و عاطفی نشان می دهید.

درآمد، رابطه های درست عاطفی، رابطه دوستانه، رابطه زناشویی، شغلی و در کل جایگاه اجتماعی ما در گرو ارتباط درست ما با افراد مقابل ماست. اگر شما و همسرتان برای درک بهتر همدیگر در تلاش هستید؛ ممکن است اشتباهاتی را به دلیل نداشتن علم درست انجام دهید که نتیجه آن نارضایتی از یکدیگر باشد. در این نوشتار چندین اشتباه رایج و همچنین نحوه رفع هر یک را با توجه به نظر کارشناسان بررسی می کنیم.

رابطه زناشویی

مطلب مرتبط: شش نکته رایج برای داشتن یک زندگی موفق

۷ اشتباه معمول ارتباطی در روابط زوجین و روانشناسی رابطه سالم زناشویی

۱) روانشناسی رابطه سالم زناشویی؛ شنونده خوب بودن

وقتی بحث داغی دارید، آیا فعالانه به صحبت های همسرتان گوش می دهید؟ یا اینکه به طور اتفاقی فقط استدلال مخالف خود را بیان می کنید.

آیا منتظر می مانید طرف مقابل صحبت های خودش را به پایان برساند؟

منتظر می مانید تا نوبت به صحبت شما برسد؟ اگر به طور واقعی گوش نمی دهید، احتمالاً فقط در یک چرخه مبارزه ای رودررو قرار گرفته اید.

این رفتار نامناسب باعث می گردد احساسات همسرتان را نشنیده باشید و دیده نشود. برای ارتباط موثرتر و درست باید در طرف مقابل خود احساس تایید و همدلی را ایجاد کنید.

“کلید بهبود مهارت های ارتباطی در تمرین شنونده خوب بودن، نهفته است.”

در ابتدا برای تمرین این رفتار لازم است آنچه همسرتان بیان می کند را بشنوید و سعی کنید احساس آن را در لحظه درک کنید و بازتاب درستی داشته باشید. برای اینکه رابطه درستی داشته باشید لازم است در زمانی که نوبت صحبت شماست برای ایجاد حس همدلی و توجه، خلاصه ای از صحبت های آن را بیان کنید. تمام این موارد برای درک رفتار همسر و ایجاد همدلی با هم بسیار مهم می باشد.

در بحث های خود، صحبت های طرف مقابل را به درستی و با تمرکز تمام بدون هر گونه حس مقابله گوش دهید.

روانشناسی رابطه زناشویی

۲) روانشناسی رابطه سالم زناشویی، کنترل خشم

وقتی فردی را تحریک می کنند، اغلب قادر به برقراری ارتباط واضح و روشنی نخواهد بود.

ما اغلب به جای ابراز نیاز یا تمایل، از شریک زندگی خود انتقاد، دفاع یا حمله می کنیم. قبل از شروع مکالمه با شریک زندگی خود، به خود فضا دهید تا بتواند احساسات خود را به درستی بررسی و در رابطه با آن فکر کند. گاهی بعضی از احساسات و شرایط نامناسب درگیر سوءتفاهم هستند.

در زمانی که مکالمه به سمت جریان مشاجره و دعوا کشیده شد؛ بهتر است از هم دور شوید. فرصت دهید تا کمی آرام شوید. برای از سر گرفتن مکالمه، زمان بسیار مهم است تا احساسات در لحظه در شما شما فروکش کرده باشد و بتوانید به درستی رفتار خود را تجزیه و تحلیل کنید.

۳) پافشاری بر علایق شخصی و روانشناسی رابطه سالم زناشویی 

یکی دیگر از مشکلات نداشتن رابطه پایدار زناشویی،  این است که ما از اختلاف نظرها برای اثبات حرف خود استفاده می کنیم تا درک تفاوت های خود. ما در تلاشیم تا شریک زندگی خود را به عنوان راهی برای دستیابی به تأیید در کنار خود قرار دهیم.

به جای استفاده از ارتباطات برای اثبات حرف خود، بر احساساتی که احساس می کنید و نیازهایی که برآورده نشده اند تمرکز کنید. آنها را بیان کنید، وقتی شما از روی احساس صحبت می کنید، اعتبار سنجی برای همسرتان بسیار راحت تر خواهد بود. هدف را ابتدا درک موقعیت، احساسات و نیازهای شریک زندگی خود قرار دهید.

روانشناسی رابطه سالم زناشویی

۴) برای جلوگیری از درگیری، ناراحتی خود را سرکوب کنید.

سرکوب احساسات در مورد کاری که شریک زندگی انجام داده یا گفته است به عنوان وسیله ای برای جلوگیری از درگیری یکی از رایج ترین اشتباهات ارتباطی در روابط است.

: “سرکوب احساسات همان چیزی است که به برقراری ارتباط شرکای منفعلانه کمک می کند.”

ما باید آنچه را كه احساس می كنیم به صورت مستقیم، اما به صورت نرم بیان كنیم تا بتوانیم احساس كنیم كه می توانیم یک رابطه درست داشته باشیم و شریک ما بتواند ما را بشنود. سرکوب یا جلوگیری از درگیری فقط باعث بزرگتر شدن و حل مشکل در طولانی مدت می شود.

۵) تلاش برای رفع مشکل شریک زندگی بدون پرسیدن نیازهای آنها

نمونه یک رفتار معمول وجود دارد که به شریک زندگی خود توصیه می کنیم وقتی که او احساسات منفی مانند خشم، اضطراب یا ناراحتی را بروز می دهد؛ ما ممکن است از این احساسات احساس ناراحتی کنیم بنابراین سعی می کنیم آنها را برطرف کنیم.

گرچه این اغلب آن چیزی نیست که آنها نیاز دارند. بیشتر اوقات، ما فقط به شخصی احتیاج داریم که بگوید آنچه احساس می کنیم اشکالی ندارد و ما نیز مانند خود حق داریم احساس کنیم. نظرات خود را در مورد احساس همسرتان یا آنچه او می تواند در مورد شرایط انجام دهد کنار بگذارید و در عوض به سادگی بر روی آنها تمرکز کنید.

سعی کنید در شرایطی که شریک زندگی شما احساس ناراحتی دارد از او بپرسید که به چه چیزی نیاز دارد؟ سعی کنید به جای بحث درباره ناراحتی، او را آرام کنید و احساس همراهی را در او ایجاد کنید.

رابطه موثر

۶) عدم اشتراک کافی و سکوت

شرکایی که ارتباط کمتری با هم برقرار می کنند؛ زمینه کافی یا جزئیات مربوط به خواسته ها، نیازها و مرزهای خود را با یکدیگر بدست نمی آورند. بهتر است برای رابطه پایدار زناشویی در مورد علایق و نظر خود صریح و  حرف را روشن بیان کنید، بنابراین هیچ حدس و گمانی وجود ندارد که شما را در مقابل مبارزات بالقوه ارتباطی قرار دهد.

بجای تغییر رفتار، صحبت کنید.

۷) صحبت کردن در مقابل یکدیگر در رابطه زناشویی

قطع ارتباط در هنگام برقراری ارتباط کامل یک زنگ خطر است. هنگامی که یک نفر در حال صحبت است، برای همسر بسیار موثر است که به صحبت های شریک زندگی خود گوش دهد و تأمل کند. بنابراین، بگذارید شریک زندگی شما به راحتی صحبت کند. قطع یکباره صحبت های طرف مقابل احساس ناخوشایندی را در فرد مقابل ایجاد می کند.

شریكانی كه هنگام گفتگو با یک شریک زندگی خود در حال مرور جواب خود هستند ممكن است سخنان طرف مقابل را از دست دهند.

اگر آرزوی رابطه طولانی و سالم با همسر خود دارید، باید دانش درستی نسبت به رابطه سالم پیدا کنید. روابط همیشه یکنواخت نیست؛ هر رابطه ای بالا و پایین دارد و باید با درک درست در این زمان ها، بهترین واکنش و مدیریت رابطه را بر دست گرفت. نحوه بیان درست مشکلات و صحبت کردن در رابطه با مشکلات در کنار احساس درک متقابل و همدلی بسیاری از روابط را از بن بست دور می کند.

کلید رابطه سالم، دانش و صحبت کردن در رابطه با احساسات و مشکلات می باشد.

رابطه زناشویی

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.