۱۱ گیاه و مکمل برای کمک به درمان اختلال افسردگی

زمان مطالعه: 7 دقیقه

افسردگی یک اختلال خلقی است؛ که افراد زیادی را در دنیا تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به شرایط موجود و مشکلاتی که در این بین وجود دارد؛ تصور می شود که تعداد بیشتری از این بیماری رنج می برند. حتی شاید خودشان نیز آگاهی لازم را برای این امر نداشته باشند. درمان علائم افسردگی و مصرف مکمل های لازم بسیار ضروری است.

در ادامه پنج طبقه بندی برای این اختلالات  آورده شده است. در هر فرد دارای ویژگی هایی مانند غم و اندوه، خلق و خوی تحریک پذیر، احساس پوچی و تغییرات شناختی می باشد؛ که بر عملکرد مثبت زندگی انسان تأثیر مستقیمی می گذارند.

  • اختلال اساسی (MDD)
  • اختلال بی نظمی در خلق و خوی
  • اختلال مداوم
  • اختلال ناخوشی پیش قاعدگی
  • اختلال به دلیل یک بیماری پزشکی دیگر

این اختلال روانی با دارو و روان درمانی درمان می شود. اصلاح شیوه زندگی، از جمله ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و مصرف برخی مکمل ها، همچنین ممکن است به افراد مبتلا به اختلال افسردگی کمک کند.

به عنوان مثال، تحقیقات نشان می دهد که ویتامین های خاص، مواد معدنی، گیاهان و سایر ترکیبات ممکن است به ویژه در بهبود علائم افسردگی موثر باشند. در این مقاله ۱۱ مکمل ذکر شده است که ممکن است برای افراد مبتلا به افسردگی مفید باشد.

مطلب مرتبط: درباره علائم و انواع افسردگی بیشتر بدانید.

۱) اسیدهای چرب امگا ۳

چربی های امگا ۳ چربی های اساسی هستند، به این معنی که شما باید آنها را از رژیم غذایی خود دریافت کنید. برخی مطالعات نشان می دهد که مکمل های امگا ۳ ممکن است به درمان اختلال افسردگی کمک کنند.

تجزیه و تحلیل ۲۰۲۰ از آزمایشات کنترل تصادفی شامل ۶۳۸ زن نشان داد که مکمل های اسید چرب امگا ۳ به طور قابل توجهی درمان این بیماری  در زنان باردار و پس از زایمان بهبود می بخشند.

یک بررسی دیگر از ۲۶ مطالعه شامل ۲۱۶۰ شرکت کننده نشان داد که مکمل های امگا ۳ تاثیر مثبتی بر درمان علائم افسردگی دارند. به طور خاص، محققان نتیجه گرفتند که فرمولاسیون امگا ۳ که حاوی ۶۰٪ یا بیشتر EPA در دوز ۱ گرم یا کمتر در روز باشد، بیشترین تاثیر را بر این بیماری می گذارد.

اما تحقیقات دیگری نیز نشان داد که مکمل امگا ۳، برای بیماران و کودکان تاثیر مثبتی را برجای نمی گذارد.

به طور کلی، مکمل های امگا ۳ موجود در آبزیان، به خوبی تاثیر گذارند و یک رژیم غذایی سالم هستند؛ همچنین ممکن است به درمان بیماری در جمعیت های خاص کمک کنند.

اختلال افسردگی

۲) استیل سیستئین (NAC)

NAC پیش ماده اسیدهای آمینه، L- سیستئین و گلوتاتیون است. گلوتاتیون یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان ها در بدن شما محسوب می شود و برای تنظیم التهاب و محافظت از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو بسیار لازم و حیاتی به شما می رود.

مطالعات نشان داده است که مصرف NAC چندین مزیت مهم بر سلامتی از جمله افزایش سطح گلوتاتیون در بدن شما را به همراه دارد.

تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به این بیماری به احتمال زیاد دارای سطوح بالاتری از سایتوکاین های التهابی مانند پروتئین واکنش پذیر C، اینترلوکین ۶- و فاکتور نکروز تومور آلفا هستند. مصرف NAC ممکن است به کاهش التهاب و کاهش علائم افسردگی کمک کند.

علاوه بر این، NAC ممکن است، بی نظمی انتقال دهنده عصبی را در مبتلایان به اختلالات روانپزشکی بهبود بخشد. تنظیم نامناسب انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و گلوتامات ممکن است با اختلالات خلقی و اسکیزوفرنی همراه باشد.

سرانجام، با بررسی ۵ مطالعه در سال ۲۰۱۶ نتیجه گیری شد که درمان با NAC به طور قابل توجهی علائم اختلال افسردگی را کاهش می دهد و عملکرد افراد مبتلا به  بیماری را در مقایسه با درمان های دارویی بهبود می بخشد.

۳) زعفران

زعفران ادویه ای با رنگ روشن است که مملو از ترکیبات آنتی اکسیدانی از جمله کاروتنوئیدهای کروسین و کروستین می باشد.

مطالعات نشان می دهد، این ماده باعث افزایش سطح انتقال دهنده عصبی سروتونین تقویت کننده خلق و خو در مغز می شود. اگرچه دقیقاً نحوه کار این فرآیند مشخص نیست، اما تصور می شود که زعفران جذب مجدد سروتونین را مهار می کند و در نتیجه آن را برای مدت بیشتری در مغز نگه می دارد.

تجزیه و تحلیل پنج آزمایش کنترل شده تصادفی نشان داد که مکمل زعفران به طور قابل توجهی علائم افسردگی را در بزرگسالان مبتلا به MDD در مقایسه با درمان های دارویی کاهش می دهد.

  افسردگی

۴) ویتامین D و اختلال افسردگی

ویتامین D یک ماده مغذی حیاتی است که نقش های اساسی زیادی در بدن شما بر عهده دارد. متاسفانه بسیاری از افراد سطح ویتامین D کافی در بدن خود ندارند.

تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به  اختلال افسردگی، به احتمال زیاد با کمبود ویتامین D مواجه هستند. کسانی که به این بیماری مبتلا هستند، سطح ویتامین D کمتری نسبت به جمعیت عمومی دارند و افرادی که کمترین سطح را دارند، بیشترین علائم بیماری را دارند. ویتامین D ممکن است از طریق چندین مکانیسم، از جمله کاهش التهاب، تنظیم خلق و خو و محافظت در برابر اختلال عملکرد عصبی، با مشکل مبارزه می کند.

علاوه بر این، نتایج یک مطالعه که در سال ۲۰۲۰ بر روی افراد مبتلا به افسردگی با کمبود ویتامین D، انجام شد، نشان می دهد که مصرف واحدهای مشخصی از ویتامین D، تاثیر قابل توجهی بر بهبود علائم اختلال و کیفیت زندگی دارد و شدت بیماری را بهبود می بخشد.

۵) گیاه Rhodiola rosea

Rhodiola گیاهی است که با انواع مکمل های بالقوه سلامتی ادغام می شود؛ به صورت مکمل مصرف می شود. مصرف این گیاه باعث کاهش علائم اختلال افسردگی و بهبود پاسخ استرس بدن می گردد.  می تواند به بدن شما کمک کند تا خود را با شرایط استرس زا سازگار کنید.

این گیاه ممکن است از طریق توانایی خود در تقویت ارتباط سلول های عصبی و کاهش فعالیت بیش از حد محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA)، اثرات ضد افسردگی را به همراه داشته باشد. درمان گیاهی افسردگی به مراتب بهتر و تاثیرات مناسب تری را بر سلامتی فرد می گذارد.

محور HPA، یک سیستم پیچیده است که پاسخ استرس بدن شما را تنظیم می کند. تحقیقات نشان می دهد که بیش فعالی محور HPA ، ممکن است با افسردگی اساسی همراه شود.

برخی مطالعات نشان می دهد که مصرف مکمل رودیولا ممکن است به نفع مبتلایان به این اختلال روانی باشد. به عنوان مثال، یک مطالعه بر روی ۵۷ فرد مبتلا به بیماری نشان داد که درمان با ۳۴۰ میلی گرم عصاره رودیولا در روز به مدت ۱۲ هفته منجر به کاهش معنی دار بالینی علائم افسردگی می گردد.

مطالعه دیگری نیز نشان داد که یک مکمل متشکل از ردیولا و زعفران به طور قابل توجهی افسردگی و علائم اضطراب را در بزرگسالان مبتلا به سطح خفیف تا متوسط ​​پس از ۶ هفته کاهش می دهد.

۶) ویتامین های گروه B و درمان افسردگی

ویتامین های گروه B، نقش مهمی در عملکرد عصبی و تنظیم خلق و خو انسان می گذارد. ویتامین های گروه B، از جمله فولات، B12 و B6، سروتونین، اسید گاما-آمینوبوتیریک (GABA) و دوپامین برای تولید و تنظیم انتقال دهنده های عصبی مورد نیاز بدن می باشد.

تحقیقات نشان می دهد که کمبود ویتامین B12 و فولات، ممکن است خطر افسردگی را افزایش دهد و مصرف مکمل های غذایی با این مواد می تواند به کاهش علائم در جمعیت های خاص کمک کند.

به عنوان مثال، مکمل های فولات ممکن است علائم افسردگی مقاوم در برابر درمان را در کودکان و بزرگسالانی که جهش ژنتیکی دارند و بر متابولیسم فولات تأثیر می گذارد، کاهش دهند. همچنین نشان داده شده است که مکمل ویتامین B12 باعث کاهش علائم بیماری در افراد مبتلا به MDD ، در هنگام استفاده در کنار داروهای ضد افسردگی می شود.

یک متخصص در سال ۲۰۲۰ به همین ترتیب پیشنهاد کرد که مصرف زودهنگام مکمل های ویتامین B12 ممکن است شروع آن را به تأخیر بیندازد و اثرات داروهای بیماری را بهبود بخشد. گروه ویتامین B6 علائم اختلال افسردگی را در صورت استفاده در ترکیب با سایر مواد مغذی از جمله تریپتوفان و نوعی ویتامین B3 به نام نیکوتینامید بهبود می بخشد.

درمان افسردگی

۷) فلز روی

روی یک ماده معدنی است که برای سلامت مغز و تنظیم مسیرهای انتقال دهنده عصبی بسیار مهم است. همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی نیز می باشد. کمبود روی به شدت با افزایش خطر ابتلا به اختلال افسردگی و شدت علائم افسردگی ارتباط مستقیمی را به همراه دارد.

یک تجزیه و تحلیل از ۱۷ مطالعه نتایجی را نشان داد که سطح روی خون، در افراد مبتلا به افسردگی، حدود ۱۲.۰ میکروگرم در میلی لیتر کمتر از افراد بدون این بیماری است. این مطالعه همچنین کمبود روی را با علائم افسردگی بیشتر مرتبط دانست. به همین ترتیب، یک بررسی شامل چهار مطالعه کنترل تصادفی نشان داد که وقتی شرکت کنندگان از مکمل های روی در کنار داروهای ضد افسردگی خود استفاده می کنند، به طور قابل توجهی با کاهش علائم افسردگی مواجه می شوند.

۸) خار مریم

درمان گیاهی افسردگی نیز یکی از راه های کاهش علائم بیماری م یباشد. خار مریم، یک گیاه محبوب است که نویدبخش کاهش علائم در افراد مبتلا به اختلال افسردگی است. با بررسی نتایج ۲۵ تحقیق در سال ۲۰۱۶، مشخص شد که گیاه خار مریم، به عنوان یک مکمل، تاثیر مستقیمی را بر کنترل و درمان افسردگی به همراه دارد.

البته باید توجه شود، این دارو با بعضی از داروهای افسردگی تداخل مصرف دارد و عوارض جانبی بالقوه تهدید کننده ای را در بدن ایجاد می کند.

درمان گیاهی افسردگی

۹) کراتین

کراتین یک اسید آلی است که در کنار سایر عملکردها، نقش مهمی در حفظ انرژی مغز دارد. تصور می شود که تغییر سطح انرژی مغز در ایجاد افسردگی نقش مهمی را بر عهده دارد.

برخی مطالعات نشان می دهد که مصرف ۲ تا ۱۰ گرم مکمل کراتین در روز ممکن است علائم افسردگی را در افراد مبتلا به MDD، کاهش دهد.

افسردگی نوعی اختلال بهداشت روانی است که میلیون ها نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. اگرچه افسردگی به طور معمول با دارو درمان می شود، برخی از افراد ممکن است بخواهند روش های ایمن دیگری، مانند اصلاح رژیم غذایی یا مکمل ها را برای کاهش علائم خود امتحان کنند.

۱۰) منیزیوم

منیزیم یک ماده معدنی مهم است که ممکن است برای کسانی که افسرده هستند، مفید باشد. کمبود منیزیم در میان افراد مبتلا به افسردگی شایع است و تحقیقات نشان می دهد که مصرف مکمل آن ممکن است علائم افسردگی را کاهش دهد.

یک مطالعه تصادفی روی ۱۲۶ فرد مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط ​​نشان داد که مصرف ۲۴۸ میلی گرم منیزیم در روز به مدت ۶ هفته، به طور قابل توجهی علائم افسردگی را در مقایسه با دارونما بهبود می بخشد.

اختلال افسردگی

مکمل های اشاره شده در این مقاله، به دلیل پتانسیل کاهش علائم افسردگی مورد مطالعه قرار گرفته اند و ممکن است برای برخی از افراد مبتلا به افسردگی نیز تاثیر مستقیمی بر جای بگذارد. البته برای مصرف هر کدام از موارد اشاره شده در این مقاله باید با پزشکان متخصص و مرتبط مشاوره داشته باشید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.