تقویت حافظه و ۲۱ راهکار برای جلوگیری از کاهش عملکرد آن

زمان مطالعه: ۶ دقیقه

تا به حال وارد اتاقی شده اید و سپس فکر کرده اید چرا؟ شما می دانید که به دنبال چیزی رفته اید، اما نمی دانید برای گرفتن کلیدهای خود یا هدفون یا خاموش کردن چراغ ها بوده است؟ تقویت حافظه یکی از دغدغه های مهم برای داشتن حافظه سالم است. راز تقویت حافظه، در داشتن فعالیت و رژیم غذایی سالم می باشد.

علم قبلاً به عملکردهای مغز مانند حافظه، مانند فرایندهای نیمه عرفانی فکر می کرد که از کنترل ما خارج بودند. فراموشی و کاهش شناخت به عنوان بخش طبیعی از پیری پذیرفته شد. امروز، ما می دانیم که هیچ یک درست نیست. در سالهای طلایی شما، کارهای ساده، حتی سرگرم کننده زیادی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از کاهش حافظه انجام دهید.

در این مقاله با ۲۱ راهکار آشنا می شوید که با رعایت آن ها از زوال عقل خود جلوگیری می کنید.

مطلب مرتبط: تقویت مغز با ۱۰ ماده غذایی شگفت انگیز

۱) قهوه و تقویت حافظه 

یک خبر خوب، عادت روزانه شما می تواند برای مغز شما مفید باشد. چندین مطالعه نشان داده است که کافئین روی حافظه تأثیر مثبتی دارد. این نوشیدنی بیشتر در افراد میانسال و بالاتر از ۶۵ سال تأثیر می گذارد.

راز تقویت حافظه

۲) ورزش کنید.

فعالیت بدنی برای قلب اثرات بسیار مطلوبی را برجای می گذارد. محققان دریافتند که ورزش های هوازی تاثیرات زیادی را بر سلامت و کارکرد درست حافظه برجای می گذارند. داشتن حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی در هفته یا ۷۵ دقیقه فعالیت شدید هوازی تاثیر بالایی را بر سلامتی می گذارد.

۳) فعالیت ذهنی مرتب داشته باشید.

همانطور که ورزش بدنی به تناسب اندام بدن کمک می کند. فعالیت های تحریک کننده ذهنی به عملکرد مغز شما نیز کمک می کند و در جهت حفظ عملکرد حافظه بهترین تاثیر را دارند.

حل جدول، بازی های فکری رایانه ای، نواختن موسیقی و برهم زدن روتین روزانه گاها، همگی برای به چالش کشیدن قدرت حافظه و مغز شما موثر می باشند.

بهبود حافظه

۴) افسردگی را درمان کنید.

ما در مورد تأثیرات گسترده افسردگی بر سلامتی، از افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی گرفته تا اختلال در حافظه، صحبت کرده ایم. مطالعات نشان می دهد افرادی که علائم افسردگی دارند، حافظه اپیزودیک ضعیف تر، حجم مغز کمتر و ضایعات عروقی بیشتری دارند.

۵) معاشرت و تقویت حافظه 

معاشرت با دوستان می تواند به عنوان تمرین مغز شما محسوب شود. طبق مطالعه دانشگاه میشیگان، صرف ۱۰ دقیقه مکالمه با یک دوست می تواند باعث بهبود چشمگیر حافظه و توانایی شناختی کلی شود.

تقویت حافظه

۶) استرس را دور نگه دارید.

سعی کنید آرام باشید. استرس و نگرانی های دائمی مشکلات زیادی را برای افراد به همراه دارد. هورمون کورتیزول که در جهت استرس می باشد، این مورد تاثیر زیادی را با کاهش حافظه کوتاه مدت در بزرگسالان به همراه دارد.

ورزش، مراقبه و یوگا، دوری از شبکه های اجتماعی و اخبار بد تلویزیونی در کنار ورزش منظم تاثیری به مراتب زیاد در کاهش استرس به همراه دارد.

۷) خواب کافی و تقویت حافظه 

 در هنگام خواب، بدن ریکاوری شده و برای یک روز دیگر آماده می شود. زمانی که شما استراحت می کنید، سموم از بدن شما دفع می گردد؛ و این امر خطر ابتلا به آلزایمر را  کاهش می دهد. مغز شما در هنگام خواب اطلاعات را از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل می کند.

تقویت حافظه

۸) رژیم غذایی سالم داشته باشید و تناسب اندام خود را حفظ کنید.

رژیم غذایی نامناسب تاثیرات نامناسبی بر حافظه شما به همراه دارد. عادات غذایی ناسالم بر سلامت مغزی شما تاثیرات نامطلوبی به همراه دارد.

عادات غذایی ناسالم و عدم ورزش در افراد برای مدت زمان طولانی، آنها را در معرض خطر جدی ابتلا به دیابت نوع ۲ و كاهش قابل توجه در عملکرد مغز مانند زوال عقل و پیری زودرس قرار می دهد.

۹)گریپ فروت بخورید.

این میوه خوش طعم تاثیر زیادی بر روی مغز شما دارد. این ماده سرشار از اسید فولیک است. کسانی که اسید فولیک بیشتری را مصرف می کنند، حافظه، سرعت پردازش اطلاعات و سرعت حسی حرکتی “به طور قابل توجهی بهتر” دارند.

راز تقویت حافظه

۱۰)  صدف بخورید.

صدف ها غنی از منابع روی هستند که تاثیر بالایی را بر بهبود حافظه در میانسالان و سالخوردگان دارند.

۱۱) مدیتیشن انجام دهید.

مدیتیشن بر سلامت مغز شما تاثیر بالایی دارد. افرادی که هفته ای چهار بار جلسه مدیتیشن ۴۵ دقیقه ای انجام می دادند پس از تنها دو هفته در آزمون کلامی GRE 60 امتیاز بالاتر کسب کردند.

راز تقویت حافظه

۱۲) آووکادو بخورید.

نتایج نشان داد که اسیدهای چرب اشباع نشده، مانند اسیدهای موجود در آووکادو  ممکن است عملکرد سازمان را در مغز بهبود بخشند. این امر باعث افزایش حافظه شوند.

 به رژیم غذایی خود آووکادو اضافه کنید. متخصصان تغذیه می گویند یک چهارم آووکادو برابر با یک وعده است. از دیگر غذاهای غنی از اسیدهای چرب غیراشباع مفید می توان به بادام، بادام هندی، بادام زمینی و کره بادام زمینی و روغن زیتون اشاره کرد.

۱۳) شطرنج بازی کنید.

بزرگسالانی که بازی هایی از قبیل شطرنج و بازی های فکری را در برنامه خود داشته اند نسبت به همسالان خود، افسردگی کمتری را تجربه می کنند.

بهبود حافظه

۱۴) دارچین و راز تقویت حافظه

مصرف به اندازه از این ادویه تاثیرات بسیار مطلوبی را بر روی حافظه و جلوگیری از بیماری هایی چون آلزایمر و مشکلات شناختی را به همراه دارد.

۱۵) شکلات تلخ و  تقویت حافظه

درست مثل دارچین، شکلات تلخ با بهبود عملکرد مغز ارتباط بسیار نزدیکی دارد. خوردن یک تکه در هر روز از این میان وعده خوشمزه، تقویت حافظه، شناخت، سیستم ایمنی بدن و خلق و خو را به همراه دارد.

راز تقویت حافظه

۱۶) میوه و سبزی راز تقویت حافظه

کسانی که واحدهای بیشتری میوه و سبزیجات را مصرف کرده اند کمترین مشکل را در عملکرد و مهارت های شناختی حافظه دارند.

دانشمندان اعلام کرده اند که آنتی اکسیدان ها و مواد زیست فعال، مانند ویتامین های A ، B ، C و E ، کاروتنوئیدها، فلاونوئیدها و پلی فنول ها  موجود در میوه ها و سبزیجات ممکن است استرس اکسیداتیو مغز را کاهش دهند، که در واقع ممکن است از اختلال عملکرد مغز مربوط به سن جلوگیری کند.و از دست دادن حافظه را از بین ببرند.

۱۷) رژیم غذایی کم چرب اشباع شده داشته باشید.

غذاهای غنی از چربی اشباع فقط برای قلب شما مضر نیستند و تاثیرات نامطلوبی را بر عملکرد مغز نیز به همراه دارند. استفاده از این ماده غذایی پلاک های چسبنده ای را در عروق ایجاد می کنند که سکته ها و کاهش عملکرد مغز را به همراه دارد.

۱۸) سیگار را ترک کنید.

افرادی که سیگار را ترک کرده اند. حافظه بهتری نسبت به همسالان سیگاری خود دارند. این نتیجه یک مطالعه است که در ژورنال وابستگی به الکل و دارو منتشر شده است. محققان فکر می کنند همان سمومی که به ریه ها آسیب می رسانند می توانند به مناطقی از مغز که به حافظه اختصاص یافته آسیب برسانند.

بهبود حافظه

۱۹) از مصرف کربوهیدرات ساده و شکر اضافه شده صرف نظر کنید.

خوردن کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید، نان شیرینی، کلوچه ها و نوشیدنی های شیرین شده با قند و غذاهای سرشار از قند اضافه است. این امر می تواند منجر به افزایش قند خون شود که با از بین رفتن حافظه و زوال عقل ارتباط دارد.

۲۰) تلویزیون کمتر و بهبود حافظه

تماشای زیاد تلویزیون تاثیر نامناسبی را بر روی مغز شما دارد. برای هر ساعت یک فرد بین ۴۰ تا ۵۹ سال برای تماشای تلویزیون، خطر ابتلا به آلزایمر ۱.۳ درصد افزایش می یابد.

۲۱) قطع الکل و تقویت حافظه 

الکل یک نوروتوکسین قوی است. که اثرات مخربی روی مغز دارد. محققان دریافتند که نوشیدن بیش از حد نوشیدنی های الکلی می تواند به هیپوکامپ، بخشی از مغز که برای حافظه بسیار مهم است، آسیب برساند.

راز تقویت حافظه در داشتن سبک زندگی سالم و دوری از مواردی است که در این مقاله اشاره شد. با رعایت نکات ساده، بهبود حافظه را به دنبال دارد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.