استفاده از روغن زیتون در وعدههای غذایی چه تأثیری بر روی بدن شما میگذارد؟
روغن زیتون میتواند تاثیرات متفاوتی نسبت به سایر روغنهای خوراکی داشته باشد، خواصی که تنها مختص به این ماده هستند. اما دلیل علاقمندی به این روغن چیست؟ از طعم بینظیرش گرفته تا خواص بینظیر آن، مورد علاقه بسیاری از افراد میباشد و در خیلی از غذاها استفاده میشود.
با وجود این ممکن است افراد زیادی تنها عطر و طعم فوق العاده آن را در نظر بگیرند و از فواید روغن زیتون اطلاعی نداشته باشند. این ماده غذایی بسیار ارزشمند، علاوه بر مزه دار کردن سالادها و غذاهای مختلف، تاثیرات مهمی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
روغن زیتون سرشار از چربی است، اما لازم نیست نگران این موضوع باشید. در حالی که مصرف برخی از چربیها، مانند چربیهای اشباع شده و ترانس، با پیامدهای ناخواسته و مضر برای سلامتی همراه است؛ مصرف چربیهای سالم میتواند مزایای شگفت انگیزی داشته باشد. از آنجا که روغن زیتون سرشار از چربی اشباع نشده “سالم” است نباید به آن به چشم یکی از منابع چربی مانند کره نگاه کرد.
افرادی که در کنار دریای مدیترانه یعنی جایی که زیتون کشت میشود زندگی میکنند، تمایل دارند مقدار زیادی روغن آن را بخورند و از مزایای سلامتی آن بهره مند شوند. با این حال، نکته مهمی که باید در نظر گرفت این است که این افراد چربیهای اشباع نشده بسیار بیشتری نسبت به چربیهای اشباع و ترانسها مصرف میکنند. به عبارت دیگر آنها در حالی که مصرف غذاهای سرخ شده، غذاهای فرآوری شده و سایر منابع چربی “ناسالم” را محدود میکنند، مصرف این روغن و سایر منابع چربی “سالم” را توصیه نیز کردهاند.
مطلب مرتبط: تاثیر شگفت انگیز روغن جوجوبا بر پوست، مو و بدن
اگر تصمیم دارید روغن زیتون را به طور مداوم در رژیم غذایی خود بگنجانید، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که خواص این روغن خالص چیست و چه تاثیری بر روی بدن شما خواهد گذاشت؟ در این مقاله ۸ مورد از خواص روغن زیتون آورده شده است که شما را مجاب به مصرف آن میکند.
۱) کاهش خطر سکته مغزی
سالانه افراد زیادی از سکته مغزی جان خود را از دست میدهند، از این رو جای تعجب نیست که چرا یافتن راهی طبیعی برای کاهش این خطر اهمیت ویژهای دارد. روی آوردن به مصرف روغن زیتون به عنوان منبع چربی اشباع نشده ممکن است یک گام عاقلانه در کاهش خطر سکته مغزی باشد.
۲) روغن زیتون خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
بیماری قلبی یکی دیگر از عوامل خطرناک بزرگ برای افرادی است که در جهان مدرن زندگی میکنند. از سال ۲۰۱۸، شواهد کافی مبنی بر اینکه مصرف روغن زیتون ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد، وجود دارد که سازمان غذا و دارو ادعای صلاحیت بهداشتی را برای حمایت از این رابطه اعطا کرده است.
به طور خاص، مصرف اسید اولئیک در روغنهای خوراکی مانند روغن زیتون، آفتابگردان یا کانولا، ممکن است خطر بیماری عروق کرونر قلب (CAD) را کاهش دهد.
۳) خواص روغن زیتون در کاهش بیماری خود ایمنی روماتیسم مفصلی
روماتیسم مفصلی یک بیماری خود ایمنی و التهابی است که باعث تورم دردناک در قسمتهای خاصی از بدن میشود. شواهد نشان میدهد که مصرف روغن زیتون ممکن است منجر به کاهش التهاب در افرادی شود که به آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی مبتلا هستند. بنابراین احتمالاً در اثر مصرف آن درد در مفاصل افراد کمتر شود.
۴) برای دوران بارداری مفید است.
اگر باردار هستید و یا قصد دارید صاحب فرزند شوید، تغذیهای که مصرف میکنید میتواند در این امر و سلامتی شما در این دوره تأثیرگذار باشد. بسیاری از مطالعات نشان میدهند که مردان و زنانی که از رژیم مدیترانهای استفاده میکنند، که غنی از روغن زیتون است، احتمال بارداری در آنها افزایش مییابد.
۵) ممکن است در کاهش خطر ابتلا به دیابت موثر باشد.
مصرف روغن زیتون با تأثیرات مثبت بر قند خون ارتباط دارد و مطالعات حاکی از آن است که پیروی از رژیم غذایی مدیترانهای، که سرشار از این روغن است، منجربه کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ میشود.
۶) مصرف آن برای یبوست مفید است.
زندگی با یبوست ممکن است ناخوشایند باشد، مصرف روغن زیتون به افراد مبتلا به یبوست کمک میکند تا مدفوع نرمتری داشته باشند و در دفع آن با مشکل مواجه نشوند. مشخص شده است که مصرف این روغن به اندازه روغن معدنی در رفع یبوست موثر است و همچنین طعم بسیار بهتری هم دارد.
۷) استخوانها را تقویت میکند.
در حالی که غذاهای غنی از کلسیم مانند شیر غذاهای عالی برای تقویت سلامت استخوانها هستند، از جمله روغن زیتون در رژیم غذایی شما میتواند یک افزودنی عالی برای تقویت استخوانها باشد. طبق مطالعاتی که انجام شده است، به نظر میرسد که مصرف این روغن باعث تراکم مواد معدنی استخوان در زنان میشود.
۸) از بین بردن باکتریهایی که باعث زخم معده میشوند.
هلیکوباکتر نوعی باکتری است که میتواند باعث زخم معده شود. مطالعات حاکی از آن است که مصرف دوز روزانه ۳۰ گرم (یا دو قاشق غذاخوری) روغن زیتون طبیعی ممکن است عفونت ناشی از هلیکوباکتر را در کمتر از دو هفته از بین ببرد. به راحتی میتوانید روغن را به عنوان چاشنی سالاد و سبزیجات دیگر در وعدههای غذایی خود بگنجانید.
روغنهای گیاهی و خوراکی بسیاری وجود دارد که هم خاصیت درمانی دارند و هم قابل استفاده برای پخت انواع غذاها هستند. روغن زیتون از آن دسته از روغنهای خوراکی است که محبوبیت بسیاری بین افراد داشته و بهترین انتخاب برای کسانی میباشد که به پوست، مو و زیبایی خود نیز اهمیت زیادی قائل هستند. این روغن میتواند جایگزین مناسبی برای هر گونه دارو و یا انواع روشهای شیمیایی و همچنین یک روغن سالم و لذیذ در پخت انواع غذاها باشد. اگر تا الان به فکر استفاده مرتب از روغن زیتون نیفتادید، همین حالا شروع کنید و آن را جزئی از خوراک روزانه خود قرار دهید.