میرزا قاسمی کتوژنیکی
این بار به یکی دیگر از غذاهایی که می توانید در رژیم غذایی کتوژنیک از آن استفاده کنید خواهیم پرداخت یعنی میرزاقاسمی کتوژنیکی!
میرزاقاسمی یکی از غذاهای معروف و بی نظیر استان گیلان است. تاریخچه آن به زمان ناصرالدین شاه، حاکم گیلان محمدقاسم خان والی برمیگردد.
محمدقاسم خان والی سفیر ایران در روسیه و حاکم گیلان بود. وی به آشپزی علاقه زیادی داشت و میرزا قاسمی از اختراعات او بعد از بازگشت از سفر پترزبورگ بود.
او با بادمجان کبابی و گوجه و تخم مرغ معجونی درست کرد و نام خودش را روی این غذا گذاشت. امروزه میرزا قاسمی نه تنها در گیلان بلکه در جای جای ایران هواداران خاص خودش را دارد. در گیلان این غذا با برنج خورده میشود در صورتی که در نقاط دیگر این غذا با نان هم صرف میشود.
در این مقاله میخواهیم طرز تهیه میرزاقاسمی کتوژنیکی را با شما به اشتراک بگذاریم که شباهت زیادی با همان میرزا قاسمی مرسوم را دارد فقط موارد کتوژنیکی در آن رعایت شده است. در انتها اشاره ای به ارزش غذایی میرزاقاسمی کتوژنیکی خواهیم داشت.
میرزاقاسمی کتوژنیکی یک غذای کامل است و برای یک وعده کامل رژیم کتوژنیک قابل استفاده است و چون از تخم مرغ تشکیل شده دارای پروتئین میباشد و به افراد دارای لایف استایل کتوژنیک کمک شایانی میکند تا بتوانند وعده غذایی خود را با خوردن پروتئین کامل کنند و خود را سیر کنند.
این غذا از فیبر و پروتئین و چربی کافی تشکیل شده است.
مواد مورد نیاز برای تهیه میرزاقاسمی کتوژنیکی
- بادمجان قلمی ۲ عدد
- گوجه ۱ عدد
- سیر ۱ حبه
- تخم مرغ ۱ عدد
- کره یا روغن زیتون به مقدار لازم
- ادویه ها: نمک و فلفل و زردچوبه
- رب گوجه فرنگی در صورت نیاز ۱ قاشق چای خوری
مروری بر خواص مواد لازم میرزاقاسمی کتوژنیکی
بادمجان:
بادمجان یکی از صیفیجاتهای محبوب است که میتوان در اکثر غذاها از آن استفاده کرد. بادمجان غنی از فسفر، ناسونین، فولات، ویتامینهای ب، کلسیم، پتاسیم، ویتامین آ و بتا و آهن است. از لخته شدن خون جلوگیری میکند و به هضم بهتر کمک میکند.
گوجه:
گوجه دارای ۹۵ درصد آب و ۵ درصد کربوهیدرات و فیبر میباشد. گوجه دارای ویتامین A و C و K و خانواده ویتامینهای B است. گوجه دارای مواد معدنی مثل پتاسیم، منگنز، منیزیم، مس و فسفر هم میباشد. این ماده غذایی که در سایر غذاهای کتوژنیکی از جمله توپک شکم پر کتوژنیکی هم استفاده می شود، از مواد اصلی میرزاقاسمی کتوژنیکی است.
سیر:
سیر از پرخاصیتترین موادی است که در موارد مختلف از آن استفاده میکنند. عدهای ناشتا آن را برای هضم بهتر و عملکرد بهتر معده میل میکنند. عدهای به صورت مداوم از آن در پخت غذا استفاده میکنند. خواص بسیاری دارد و آن را به صورت خشک و یا تازه نیز مصرف میکنند.
این ماده کم کالری است و دارای مواد مغذی از جمله: ویتامین C، سلنیوم، ویتامین B6، فیبر، کلسیم، مس و آهن و غیره است و مناسب استفاده در میرزاقاسمی کتوژنیکی است.
تخم مرغ:
تخم مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامینها و پروتئینهاست. به همین دلیل یک غذای کامل در رژیم کتوژنیک محسوب میشود. تخم مرغ اکثر ویتامینهای مورد نیاز بدن را دارد به جز ویتامین C.
تخم مرغ دارای ویتامینهای گروه B و A میباشد. همچنین مقدار زیادی ویتامین D و E دارد. تخم مرغ کربوهیدرات خیلی کمی دارد و این برای افراد دارای لایف استایل کتوژنیک بسیار مفید است.
طرز تهیه میرزا قاسمی کتوژنیکی
ابتدا بادمجانها را کبابی میکنیم و بعد آنها را در ظرف درب بسته به مدت چند دقیقه میگذاریم تا به راحتی پوست آنها جدا شود. بادمجانها را میکوبیم تا له شوند.
درون تابه سیر خرد شده را همراه کره یا روغن زیتون تفت میدهیم و ادویهها را اضافه میکنیم و هم میزنیم و بعد بادمجان له شده را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. بعد از مدتی گوجه خرد شده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم و کمی آب جوش به مواد اضافه میکنیم و درب آن را میگذاریم تا مواد با هم بیشتر ترکیب شوند و عطر و طعم بادمجان کبابی به غذا غالب شود و بعد از اینکه آب آن گرفته شد تخم مرغ را روی آن میشکنیم و هم میزنیم تا کاملا تخم مرغ ترکیب شود.
ارزش غذایی میرزاقاسمی کتوژنیکی
- کالری ۲۷۶
- نت کرب ۱۰ گرم
- کربوهیدرات کل ۱۴ گرم
- فیبر ۴ گرم
- چربی ۲۲ گرم
- پروتئین ۸ گرم
دوستان باید به این نکته توجه کنند که با توجه به کالری مصرفی روزانه و ماکروهای خود این غذا را میل کنند.