با مزایا و معایب خوردن روزانه مرغ آشنا شوید.
مرغ یکی از محبوبترین مواد پروتئینی است، اما آیا تا به حال به تأثیرات آن فکر کردهاید؟ مصرف مرغ به صورت روزانه خوشایند است و همچنین به دلیل راههای طبخ آسان طرفداران بسیاری دارد. حال در ادامه به برخی از دلایلی که باعث این محبوبیت شدهاند میپردازیم.
سالم بودن مرغ
در دهه ۱۹۸۰ پزشکان نسبت به خوردن بیش از حد چربی اشباع شده در گوشت قرمز هشدار دادند. گرچه دیگر از چربیهای اشباع شده وحشت نداریم، با این حال نگرانیهای جدید در مورد سلامتی در مورد گوشت قرمز و سرطان روده بزرگ باعث شده مرغ جای بیشتری در وعدههای غذایی داشته باشد.
هزینه پایینتر مصرف مرغ نسبت به گوشت
مرغ نسبتاً ارزان است. قیمت آن نسبت به گوشتهای دیگر بهتر است و ویتامین و پروتئین لازم را به بدن میدهد. همچنین نوآوریها در تولید مثل، باعث رشد سریعتر جوجهها شده و مرغها را به وفور و مقرون به صرفهتر کرده است.
راحتی طبخ مرغ
با افزایش مصرف فست فود و شیوههای طبخ آسان، مصرف روزانه مرغ به عنوان ساندویچ، سالاد ، غذاهای تلفیقی، پاستا، خورشت و غیره در رژیم غذایی جا افتاد و این تنوع توانست هر سلیقهای را تحت تأثیر قرار دهد. درصد بالایی از مرغها علاوه بر مصرف در خانهها، در رستورانها و فست فودیها نیز مصرف میشوند.
مطلب مرتبط: ۸ غذای سالم که نباید بیش از حد مصرف شوند
میتوانید هر روز هفته مرغ بخورید حتی بدون اینکه متوجه شوید این ماده غذایی درصد بالایی در وعدههای شما داشته باشد. در ادامه به بررسی معایب و مزایای مصرف مرغ به صورت روزانه میپردازیم.
۱) مصرف مرغ ممکن است باعث کاهش وزن شود.
هضم پروتئینها بیشتر از کربوهیدراتها طول میکشد، بنابراین خوردن روزانه یک وعده مرغ میتواند شما را سیر کند تا از مصرف کربوهیدرات یا پرخوری جلوگیری کند. با توجه به تحقیقی که در ژورنال Appetite منتشر شد، محققان دریافتند که مرغ به همان اندازه گوشت گاو در ایجاد ترشح هورمونهای روده و انسولین موثر است، که باعث سیری میشود. با خوردن مرغ به صورت روزانه به جای غذاهای پر کالری، مانند گوشتهای چرب و غذاهای فرآوری شده و پرهیز از مصرف مقدار زیادی کربوهیدرات با فیبر کم، به احتمال زیاد وزن کم میکنید.
۲) ممکن است باعث اضافه وزن شود.
حتی اگر اغلب از رژیمهای غذایی کم کربوهیدرات و پروتئین متوسط بالا برای کاهش وزن استفاده کنید، اگر هر روز مقدار زیادی مرغ بخورید، ممکن است اضافه وزن پیدا کنید. بر اساس مطالعهای در Clinical Nutration اگر مصرف شما از هر نوع پروتئینی بیش از حد باشد، بدن شما آنچه را که نمیتواند به عنوان چربی بسوزاند ذخیره میکند و همین امر باعث افزایش وزن میشود.
از ۲۰ درصد پروتئینی که میخورید، معمولا ۱۰ درصد، و در افرادی که پروتئین کمتری در بدن دارند، تا ۱۵ درصد آن جذب بدن میشود.
۳) پروتئین عضله ساز است.
پروتئین عنصر سازنده عضله است، بنابراین مصرف روزانه مرغ یکی از پیش نیازهای شما برای ساختن و تقویت عضلههایتان است. بر اساس مطالعهای در مجله تغذیه، مرغ یک پروتئین کامل است که سرشار از لوسین، یک اسید آمینه است که با تحریک مسیرهای ایجاد پروتئین، نقش اصلی در تقویت پروتئین مورد نیاز عضله را دارد.
حالا شاید بپرسید مصرف مرغ چه مقدار باید باشد تا نیاز عضلههایمان برطرف شود؟ یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ در مجله پزشکی ورزشی انگلیس که ۴۹ مطالعه دیگر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد، مشخص کرد که مقدار ایده آل پروتئین در روز برای افزایش عضله، ۱.۶ گرم به ازای هر کیلوگرم است. بنابراین یک فرد ۱۶۰ کیلویی میتواند ۱۱۵ گرم پروتئین در روز، یعنی حدود ۳ عدد سینه مرغ بدون پوست را مصرف کند.
۴) خوردن چربی بیش از اندازه
شاید مصرف مرغ زیادی دارید، چون فکر میکنید چربی اشباع شده کمتری دارد اما توجه داشته باشید که بر اساس یک مطالعه در انگلیس درباره بهداشت عمومی، میزان چربی در مرغهای گوشتی اصلاح شده ژنتیکی در کارخانه رشد یافته است که شاید پنج تا ۱۰ برابر بیشتر از حالت عادی باشد.
۵) مصرف نمک زیاد
مصرف مرغ به ویژه به صورت غذاهای فست فود، نمک زیادی دارد و این مقدار با مصرف روزانه میتواند مضرات زیادی داشته باشد که توصیه نمیشود و میتواند سلامتی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
۶) امکان ابتلا به بیماری قلبی عروقی
مدتهاست که هات داگ، گوشت و غذاهای آماده، سوسیس و کالباس و سایر گوشتهای فرآوری شده قرمز با افزایش خطر بیماریهای قلبی ارتباط دارند. اما در مورد مرغ و سایر گوشتهای فرآوری نشده چطور؟
محققان دانشگاه نورث وسترن و دانشگاه کرنل سعی کردند با بررسی الگوی رژیم غذایی و دادههای مربوط به سلامتی از حدود ۳۰،۰۰۰ شرکت کننده در شش مطالعه، به این موضوع پی ببرند. افراد در ابتدای آن مطالعات به بیماری قلبی مبتلا نبودند. محققان تشخیص دادند که خوردن فقط دو وعده گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده یا مصرف مرغ، اما نه ماهی، در هفته با ۳٪ تا ۷٪ بیشتر احتمال انسداد در رگها، ممکن است سکته مغزی یا نارسایی قلبی را در پی داشته باشد.
۷) ممکن است دچار مسمومیت غذایی شوید.
اگر مقدار زیادی مرغ میخورید، احتمال دارد در مورد نحوه طبخ آن دقت کافی به خرج ندهید. اگر مرغ نیمه پخته مصرف کنید یا سایر غذاهای حاوی مرغ خام بخورید، ممکن است حاوی باکتریهایی باشد که باعث میشوند بیماری را از راه غذا دریافت کنید. اشتباه شایع در شستن مرغ خام این است که گاه آب آن روی میز میریزد و یا ظروف دیگر را کثیف میکند. همچنین سعی کنید از چاقوی جداگانه برای برش آنها استفاده کنید تا احتیاط لازم را انجام دهید، همچنین کارد و تخته را بعد از قطعه قطعه کردن با آب و صابون یا مایع خوب بشویید. برای اطمینان از پخته شدن مرغ در دمای ۱۶۵ درجه فارنهایت، میتوانید از دماسنج غذایی استفاده کنید.
۸) با مصرف مرغ زیاد ممکن است دچار یبوست شوید.
خوردن یک ساندویچ ممکن است شما را دچار چنین مشکلی نکند اما اگر پروتئین زیادی مانند مرغ با سبزیجات، غلات کامل، میوهها و لوبیا مصرف کنید، ممکن است به یبوست مبتلا شوید. رژیمهای غذایی با پروتئین بالا که این کربوهیدراتهای سالم را محدود میکنند، معمولاً فیبر کمی دارند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که مرغ خود را با سبزیجات سالاد، هویج، برنج قهوهای و سایر مواد حاوی فیبر زیاد تقسیم میکنید. در صورت مصرف پروتئین زیاد، آب مصرفی خود را افزایش دهید.
۹) ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
بر اساس مطالعهای در مجله Epidemiology and Community Health، خوردن مرغ میتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد و یا با آن مرتبط باشد. محققان دانشگاه آکسفورد رژیمهای غذایی ۴۵۰ هزار نفر را در طی یک دوره هشت ساله پیگیری کردند و دریافتند که “مصرف بیش از اندازه طیور با خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارد.
۱۰) با مصرف روزانه مرغ سرخ شده عمر خود را کوتاه میکنید.
یک مطالعه طولانی مدت بر روی ۱۰۷۰۰۰ زن نشان داد که ۴۴٪ از کسانی که هر روز غذای سرخ شده میخورند چاق هستند. حتی پس از آنکه محققان عوامل خطرزا مانند چاقی و عدم ورزش را کنترل کردند، نتیجه بهبود پیدا نکرد و اثبات شد خوردن غذاهای سرخ شده مانند مرغ سوخاری با مرگ و بیماریهای قلبی نامرتبط نیست.
مطالعه منتشر شده در BMJ در سال ۲۰۱۹ نشان داد زنانی که یک یا چند وعده مرغ سرخ شده در روز میخورند در مقایسه با افرادی که غذای سرخ شده نمیخورند ۱۳٪ بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند و ۱۲٪ بیشتر از دیگران مستعد بیماریهای قلبی هستند.