مصرف مکمل های روغن ماهی چه تاثیری بر سلامت مغز دارد؟

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

تحقیقات تاکنون در مورد مزایای مکمل های روغن ماهی برای جلوگیری از، از دست دادن حافظه زیاد انجام شده است. اگر تاکنون با شرایطی از قبیل فراموشی های کوتاه مدت مواجه شده اید، دیگر نگران نباشید راهکار شما روغن ماهی می باشد. روغن ماهی برای تقویت حافظه و سلامت مغز بسیار مفید می باشد.

در حالی که تحقیقات در مورد مکمل های روغن ماهی انجام شده است، اما واضح تر است که مصرف روغن ماهی از طریق غذا (مانند قرار دادن ماهی قزل آلا روی سالاد یا کباب کردن قزل آلا برای شام) برای سلامت مغز شما مفید است. طبق نظر محققان به طور کلی، تحقیقات نشان می دهد که مصرف ماهی به سلامت شناختی کمک می کند و از کاهش توانایی های شناختی جلوگیری می کند و خبر خوب این است که فقط با یک وعده ماهی در هفته بتوانید از این مزایا بهره مند شوید.

روغن ماهی حاوی برخی از اسیدهای چرب امگا ۳، به ویژه EPA (اسید ایکوزاپنتانوئیک) و DHA (اسید دوکوزاهگزانوئیک) را دارا می باشد. شما می توانید از طریق خوردن ماهی تازه یا غذاهای دریایی یا مصرف مکمل، روغن ماهی را مصرف کنید. (در حالی که روغن ماهی حاوی دو نوع مختلف امگا ۳ است، اما همه امگا ۳ موجود در روغن ماهی نیستند.)

وقتی صحبت از ظرفیت شناختی شما می شود، امگا ۳ نقش مهمی در ساختار و عملکرد مغز دارد و به همین ترتیب، این مواد مغذی نقش مهمی در خنثی سازی اختلالات شناختی دارند.

آیا روغن ماهی به تقویت حافظه کمک می کند؟

اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی از سلامت مغز پشتیبانی می کنند و تاثیر زیادی را بر تفکر و حافظه نیز دارا می باشند.

شواهد خوبی در مورد مصرف ماهی و نقش آن در سلامت مغز داریم. طبق نظر پزشکان، در گروه های بزرگسال سالم، مصرف بیشتر ماهی با کاهش میزان حافظه در طول زمان و همچنین کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر همراه است.

در مطالعات دیگری که در سال ۲۰۱۸ انجام شد؛ افراد مسن که چهار بار یا بیشتر مصرف ماهی در هفته دارند، در طی چهار تا نه سال مداومت، کاهش حافظه کمتری را به نسبت افرادی که یک وعده در هفته ماهی در رژیم غذایی خود دارند، تجربه کرده اند.

مهم است توجه داشته باشیم که تحقیقات تاکنون نشان می دهد؛ خوردن ماهی به تقویت حافظه کمک می کند. و مراکز تفکر مغز پشتیبانی را سالم نگه می دارد. هنگامی که صحبت از مکمل های روغن ماهی می شود، تحقیقات انجام شده تاکنون هیچ مزیتی از مکمل ها در مورد کاهش رشد شناختی یا جلوگیری از بیماری آلزایمر را پیدا نکرده اند.

روغن ماهی، من را باهوش تر می کند؟

روغن ماهی که از خوردن مقادیر ماهی سالم در هفته دریافت می کنید برای مغز شما مفید و کافی است. این واضح است. اما لزوماً اینگونه نیست که مقادیر بیشتری روغن ماهی (یا افزایش مصرف روغن ماهی با مکمل ها) لزوما توانایی های شناختی شما را بالاتر می برد.

آیا باید این دارو را مصرف کنیم؟

هنگامی که نوبت به استفاده از فواید روغن ماهی می رسد، شواهد نشان می دهد که مصرف مقدار زیادی ماهی در رژیم غذایی می تواند روشی موثر تر برای دریافت فواید روغن ماهی باشد. دستورالعمل های غذایی ۲۰۲۰ توصیه می کند که بزرگسالان هر هفته ۸ اونس غذای دریایی مصرف کنند که معادل دو وعده ۴ اونس ماهی یا غذای دریایی در هفته می باشد.

تحقیقات نشان می دهد هنگام مقایسه افرادی که در هفته یک یا چند وعده ماهی مصرف می کنند با کسانی که کمتر غذا می خورند، ماهی خواران با کاهش شناختی در طی سالها روبرو می شوند.

بنابراین آیا کسی از مصرف مکمل سود می برد؟

مصرف تنها مکمل امگا ۳ در رژیم غذایی تاثیر زیادی را بر سلامت مغز شما نخواهد گذاشت. چگونگی عملکرد مکمل های روغن ماهی و مصرف آن تاثیر خاصی را در آزمایشات نشان نداده است. تنها مصرف ماهی در رژیم غذایی سالم بر سلامت مغز و دوری از بیماری هایی چون آلزایمر مفید می باشد.

مکمل های روغن ماهی

چه نوع ماهی و غذاهای دریایی بهترین منبع این روغن هستند؟

ماهی های چرب که حاوی بیشترین میزان EPA و DHA هستند، بهترین گزینه می باشد. این ماهی ها شامل ماهی آزاد و یا ماهی قزل آلا هستند. اما توجه به این نکته حائز اهمیت است که بر اساس اطلاعات بهداشتی غذاهای دریایی، همه ماهی ها و غذاهای دریایی، از جمله میگو و خرچنگ، ​​دارای مقداری روغن ماهی هستند. روش هایی مانند پخت و کباب کردن را باید در زمان مصرف ماهی توجه داشته باشید.

یک مطالعه در ژورنال پزشکی به این نتیجه رسید که افراد سالم از نظر شناختی که حداقل هفته ای یک بار ماهی پخته می خورند، در قسمتی از مغز که حافظه و یادگیری را کنترل می کند؛ عملکرد بهتری دارند.

اگر ماهی در رژیم غذایی شما قرار ندارد، از غذاهای گیاهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ مانند گردو، چیا و کتان استفاده کنید. البته کسانی که رژیم غذایی وگان را دنبال می کنند، بخاطر داشته که برای دریافت روغن ماهی باید یک رژیم غذایی ناسازگار را تجربه کنند.

مکمل های روغن ماهی

آیا روغن ماهی به اختلال حواس پرتی کمک می کند؟

به گفته دانشکده پزشکی هاروارد “مه مغزی یا اختلال حواس پرتی” زمانی است که می توان تفکر شما را آهسته یا “مبهم” توصیف کرد. روغن ماهی احتمالاً می تواند به شما کمک کند تا واضح تر فکر کنید.

امگا ۳ دارای خواص ضد التهابی است، به این معنی که ممکن است از مغز در برابر آسیب رادیکال های آزاد که منجر به بیماری و پیری می شود، محافظت کند.

البته با تمام این موارد که اشاره شد. تاثیرات صددرصدی از مصرف امگا۳ بر سلامت مغز تایید یا رد نشده است. اما محققان بر مصرف یک تا سه وعده ماهی و غذاهای دریایی در رژیم غذایی هفتگی برای داشتن سلامت مغز و دوری از آلزایمر تاکید دارند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.