علائم انواع بیماری‌های پوستی و نحوه جلوگیری از آن‌ها

زمان مطالعه: 6 دقیقه

علائم انواع بیماری‌های پوستی و نحوه جلوگیری از آن‌ها

امروزه پوست یکی از مهم‌ترین ارگان‌های زنده بدن است و فاکتور زیبایی نیز محسوب می شود. زمانی که پوست سالمی داشته باشید چهره شما هم زیباتر به نظر می‌رسد. وجود پوست برای ادامه زندگی انسان ضروری است به این دلیل که وظیفه کنترل مایعات طبیعی بدن مثل آب و خون را بر عهده دارد و دمای بدن را با تعریق تنظیم می‌کند و همچنین به عنوان لایه‌ای برای محافظت از بدن در مقابل اشعه ماوراء بنفش نقش اساسی را ایفا می‌کند.

علائم انواع بیماری‌های پوستی و نحوه جلوگیری از آن‌ها

آلرژن‌ها، محرک‌های محیطی، عفونت‌ها، عوامل ارثی و استرس عوامل معدودی هستند که می‌توانند مشکلات پوستی را برانگیخته یا تشدید کنند.

برخی از شرایط پوستی می‌توانند بی ضرر باشند، درحالیکه برخی دیگر نیز می‌توانند مسری باشند. بسیاری از شرایط پوستی نیز همراه با خارش و همچنین دردناک هستند. حساسیت‌های پوستی نیز زمانی اتفاق می‌افتند که آلرژن‌ها (غذاهای خاص، غذاهای حیوانات، و…) سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کنند. ویروس‌ها، قارچ‌ها، باکتری‌ها و یا انگل‌ها نیز می‌توانند باعث بروز مشکلات پوستی شوند.

 برخی از مشکلات پوستی یک دلیل ژنتیکی دارند. پزشکان معمولا برای تشخیص شرایط پوستی، تاریخچه پزشکی و علائم جسمی فرد را در نظر می‌گیرند. ارزیابی اندازه، شکل، محل و رنگ برجستگی‌ها، تاول‌ها و… نیز می‌توانند به آن‌ها کمک کنند تا علت دقیق آن را مشخص کنند. سایر علائم غیرپوستی نیز ممکن است سرنخ‌هایی را ایجاد کنند.

علائم بیماری‌های پوستی

پوست شما می‌تواند منعکس‌کننده سلامت کلی بدن شما باشد. به همین دلیل، تغییر و رنگ، بافت و شکل ظاهری ممکن است باعث بروز مشکل شود. التهاب پوست علامت شایع اختلالات پوستی مانند پسوریازیس و اگزما است.

  • لکه‌های قرمز روی پوست

لکه‌های قرمز روی پوست هم ممکن است نشانه‌ای از التهاب پوستی باشند. پوست ما می‌تواند مستعد ایجاد لکه‌های قرمز، جوش و یا هر نوع آسیب دیگر باشد. این عارضه علل زیادی دارد که ممکن است باعث ایجاد دانه‌های قرمز روی پوست شود و معمولا دلیل ایجاد آن‌ها اگر خارش نباشد، آکنه است که یکی از مشکلات رایج پوست به شمار می‌رود. این دانه‌ها از نوع خفیف تا شدید دسته‌بندی می‌شوند؛ در این وضعیت پوست قرمز و متورم شده و با توجه به شدت آن‌ها درمان می‌شوند.

نوع دیگر این دانه‌های قرمز آنژیوم‌ها (Angioma) یا به اصطلاح خال‌های عروقی به رنگ قرمز هستند که به دلیل تجمع رگ‌های خونی ایجاد می‌شوند. نقاط قرمز ریز روی پوست، به نام لکه خون‌مردگی، هنگامی اتفاق می‌افتد که کوچک‌ترین رگ‌های خونی در بدن به نام مویرگ‌ها به پوست کشیده می‌شوند. لکه خون‌مردگی می‌تواند نشانه‌ برخی از عفونت‌ها، شرایط پزشکی و یا آسیب‌های جسمی باشد. لکه‌های قرمز کوچک روی صورت که به زخم‌های پوستی و در نتیجه به پوسته پوسته شدن پوست منجر می‌شوند، علائم تحریک‌کننده یک عفونت پوستی هستند که معمولا کودکان را در بر می‌گیرد.

  • اختلالات پوستی

علائم شایع اختلالات پوستی عبارتند از:

  • خارش
  • ورم
  • جوش
  • پوسته پوسته شدن
  • تاول
  • اختلالات پوستی

گزینه‌های بسیاری برای درمان اختلالات پوستی وجود دارد مانند پمادها، کرم‌ها، اسپری‌ها، ژل‌ها و سایر روش‌های درمانی که مستقیماً بر روی پوست اعمال می‌شوند. در بعضی از موارد، پزشکان ممکن است داروهای خوراکی و یا تزریقی را تجویز کنند. برخی از مشکلات پوستی سرسخت‌تر هم ممکن است نیاز به یک رویکرد چند جانبه داشته باشند. به عنوان مثال ممکن است به فردی که پسوریازیس یا اگزما شدید دارد، پماد و یا کرم‌های استروئیدی تجویز شود تا  التهاب را کاهش دهد.

 سرطان پوست یا زگیل هم ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشند.

  • آکنه یا جوش

علائم انواع بیماری‌های پوستی و نحوه جلوگیری از آن‌ها

آکنه یا جوش یکی از مشکلات پوستی می‌باشد و زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های مرده پوست منافذ آن را مسدود کنند.  جوش‌های زیر سطح پوست که به رنگ سفید نمایان می‌شوند، جوش‌های سرسفید نامیده می‌شوند در مقابل جوش‌هایی که در معرض هوا قرار دارند (جوش‌های سرسیاه) مثل یک نقطه سیاه به نظر می‌رسند. معمولا جوش (آکنه) در نواحی پوست صورت، گردن، قفسه سینه، شانه‌ها و گردن رخ می‌دهد.

آکنه اغلب در دوران بلوغ اتفاق می‌افتد، زیرا غدد چربی فعال‌تر هستند. آکنه می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد اما با توجه به تحقیقات انجام شده، حدود ۹۵% افراد در سنین بین ۱۲ تا ۲۴ سال دچار آکنه و یا جوش می‌شوند. درمان‌های موضعی و سایر داروها می‌توانند به باز شدن منافذ پوست کمک کرده و از بروز بیماری‌های جدید جلوگیری کنند.

  • سرما خوردگی

زخم‌های سرد تاول‌های ریز، دردناک و پر از مایع هستند که غالباً در گوشه‌های لب یا اطراف آن نیز ظاهر می‌شوند. آن‌ها یک عفونت ویروسی و مسری تلقی می‌شوند. زخم‌های سرد که به آن تاول نیز گفته می‌شود، ناشی از یک ویروس تبخال سیمپلکس هستند. نوع ۲ این ویروس روی ناحیه تناسلی نیز تأثیر می‌گذارد.

درمان قطعی برای زخم‌های سرماخوردگی وجود ندارد، اما داروهای ضدویروس می‌توانند مراحل بهبود را سریع‌تر کنند.

  • اگزما (Eczema)

اگزما یک بیماری پوستی خشک و خارش‌دار است. شایع‌ترین نوع آن درماتیت آتوپیک  (Atopic dermatitis) معمولا در دوران کودکی رخ می‌دهد. انواع دیگر آن بیشتر در بزرگسالان تأثیر می‌گذارد و ممکن است باعث تاول شود. اگزما ممکن است مزمن باشد، اما مسری نیست.

 این بیماری در خانواده‌هایی که مستعد آلرژی هستند شایع‌تر است. برخی از علائم ابتلا به اگزما عبارتند از: خارش و سوزش پوست، قرمزی، تاول و برآمدگی، تورم، برجستگی و پوسته پوسته شدن پوست.

  • کهیر (Urticaria)

علائم انواع بیماری‌های پوستی و نحوه جلوگیری از آن‌ها

 کهیر جوش‌های خارش‌دار و نسبتاً بزرگ است که می‌تواند به رنگ قرمز روی پوست ظاهر شوند. بسیاری از کهیرها به دلیل واکنش آلرژیک رخ می‌دهند. محرک‌های احتمالی مانند غذاها، نیش حشرات و داروها ممکن است باعث بروز کهیر شوند. کهیر معمولاً موقتی است، اما برخی از افراد می‌توانند دچار کهیر مزمن شوند. آنتی‌هیستامین‌ها اغلب برای کاهش خارش و سهولت در بهبود توصیه می‌شوند. در موارد شدید یا مزمن، ممکن است به بیماران کورتون یا داروهای قوی‌تر تجویز شود.

  • لوپوس (Lupus)

 لوپوس درواقع یک بیماری است که بدن به بافت‌ها و اندام‌های خود حمله می‌کند و در زنان بیشتر از مردان شایع می‌باشد. هیچ درمانی برای لوپوس وجود ندارد، اما می‌توانید علائم را کاهش داده و از بروز شعله ورشدن این بیماری جلوگیری کنید.

 افراد مبتلا به لوپوس می‌توانند به علائمی مانند خستگی، درد مفاصل و همچنین علائم پوستی دچار شوند و همانطورکه اشاره شد باید برای کاهش شعله‌ور شدن آن اقدام کنند.

  • عفونت قارچی

علائم انواع بیماری‌های پوستی و نحوه جلوگیری از آن‌ها

نوعی عفونت پوستی است که دراثر قارچ‌های خارش‌دار ایجاد می‌شود. برخی از انواع معمولی عفونت‌های پوستی عبارتند از عفونت‌های قارچی و عفونت‌های کپکی. عفونت‌های قارچی در زبان انگلیسی با واژه “کرم” شناخته می‌شوند، اما این نوع از عفونت نه به وسیله کرم بلکه توسط گروهی از قارچ‌ها به نام درماتوفیت‌ (Dermatophyte) ایجاد می‌گردد.

  • زونا (Herpes zoster)

زونا یک بیماری پوستی عفونتی و ویروسی می‌باشد که ویروس آن همان ویروس آبله‌مرغان است. جوش‌های حاصل از بیماری زونا می‌توانند به صورت تاول‌هایی پر از مایعات باشند. اولین علائم زونا شامل حساسیت پوست، خارش، سوزن سوزن شدن به همراه درد است.

  • سرطان پوست

سرطان پوست شامل تغییرات غیرعادی در لایه بیرونی پوست می‌شود و یکی از متداول‌ترین و شایع‌ترین نوع سرطان در تمام جهان بوده که ۷۵% کل سرطان را در جهان تشکیل می‌دهد.

 سرطان پوست در نقاطی رخ می‌دهد که بیشتر از همه در معرض آفتاب هستند. ملانوما (Melanoma) نوعی سرطان پوست است که می‌تواند در هر نقطه از بدن، از پوست عادی گرفته تا یک خال سرطانی به وجود آید.

غیر از ملانوما دو نوع سرطان پوست وجود دارد؛ سرطان سلول پایه‌ای (که ممکن است به همراه رگ‌های و به شکل گنبدی باشند و همچنین مانند زخم‌های باز به سختی بهبود یابند) و سرطان سلول سنگفرشی ( که ممکن است یک توده پوسته پوسته شده بر روی پوست ایجاد کنند که امکان خونریزی نیز داشته باشد).

ملانوما، خطرناک‌ترین نوع سرطان پوست، ممکن است باعث ایجاد لکه‌های تیره یا کبودی شود که بسیار سخت بهبود پیدا می‌کنند. بسته به نوع سرطان پوست و میزان شدت آن، درمان می تواند شامل جراحی، پرتودرمانی و شیمی‌درمانی باشد.

  • زگیل (Verruca)

زگیل‌ها رشد پوستی متورم هستند که معمولاً روی دست‌ها ظاهر می‌شوند. نقاط سیاه ریز که به صورت دانه به نظر می‌رسند (در واقع خون خشک شده از خونریزی رگ‌ها) ممکن است روی سطح زگیل ظاهر شوند. آن‌ها در اثر ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV ایجاد می‌شوند و می‌توانند مسری باشند. زگیل معمولاً در کودکان به خودی خود از بین می‌رود. پزشکان با استفاده از داروهای لایه بردار یا اسیدها  می‌تواند زگیل‌های دردناک یا آزاردهنده را از بین ببرد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.