دستور پخت میرزا قاسمی خوش طعم
میرزاقاسمی یک غذای لذیذ ایرانی است که غذای محلی استان گیلان است. این غذا نه تنها در بین مردم گیلان بلکه در بین همه مردم ایران محبوب است.
میرزا قاسمی از موادی ساده تهیه شده و پخت آن بسیار آسان است. در بسیاری از مهمانیها این غذا را به عنوان پیش غذا با نان سنگک سرو میکنند. در صورتی که در گیلان این غذا با برنج سرو میشود.
طعم سیر و بادمجان کبابی در این غذا بسیار غالب است و به همین دلیل محبوب و دلنشین میباشد. در تهیه این غذا بهتر است که از بادمجانهای قلمی استفاده شود تا طعم بهتری به غذا دهد و موجب تند و تیزی غذا نشود.
از زمان ناصرالدین شاه این غذا بین مردم جا گرفت و تا امروز طبخ میشود و بسیار مورد استقبال قرار میگیرد. در این مقاله سعی داریم طرز طبخ میرزاقاسمی را با شما به اشتراک بگذاریم.
مواد مورد نیاز میرزاقاسمی
- بادمجان کبابی شده ۵ عدد
- گوجه متوسط ۴ عدد
- تخم مرغ ۳ عدد
- سیر تازه ۳ حبه
- ادویه ها: نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
- روغن جامد به میزان لازم
مروری بر خواص مواد لازم
بادمجان:
در عربی به بادمجان، بادنجان گفته میشود. بادمجان از خانواده سیب زمینی میباشد و از زمانهای قدیم در هند کشت میشده است. بادمجان از نظر طب سنتی گرم و خشک است و برطرف کننده یبوست میباشد. همچنین به کمبود آهن کمک شایانی میکند.
گوجه:
گوجه فرنگی از آن دسته خوراکیهایی است که هر فصل میتوان از آن استفاده کرد. گوجه فرنگی خستگی را کاهش میدهد و از سرطان جلوگیری میکند. همچنین به کاهش سکته مغزی نیز کمک میکند.
سیر:
از دیرباز سیر برای تصفیه خون استفاده میشود. خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک میکند. برای تسکین دندان درد مفید است و به درمان هموروئید و نقرس کمک میکند.
طرز تهیه میرزا قاسمی
برای تهیه میرزاقاسمی ابتدا بادمجانها را کبابی میکنیم. برای کبابی کردن بادمجان میتوانیم از هیزم استفاده کنیم یا آنها را روی شعله گاز بگذاریم. بعد از اینکه بادمجانها کبابی شدن آنها را در قابلمه میگذاریم و برای مدتی درب آن را میبندیم تا بخار حاصل شده به راحت پوست کندن بادمجانها کمک کند.
سیر را خرد میکنیم و در روغن تفت میدهیم و بعد ادویهها را اضافه میکنیم. بادمجانهای پوست گرفته را ساطوری میکنیم و به سیر اضافه میکنیم و تفت میدهیم. بعد از مدتی گوجهها را در آب جوش میاندازیم تا بتوانیم پوست آنها را به راحتی جدا کنیم و بعد خرد میکنیم و به مواد قبلی اضافه میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا مواد با آب ایجاد شده از گوجه بپزد.
در نهایت که آب غذا کشیده شد تخم مرغها را به مواد اضافه میکنیم و هم میزنیم و بعد از اینکه تخم مرغ کاملا پخت غذا آماده است. میتوان این غذا را با سبزی خوردن سرو کرد.
اگر از رژیم غذایی و رژیم کتوژنیک استفاده می کنید می توانید مقاله میرزاقاسمی کتوژنیکی ویستامگ، که درآن آموزش تهیه میرزاقاسمی به روش کتوژنیک قرار داده شده است را بخوانید.