دستور پخت حلوای زعفرانی
حلوا از دوران قدیم یک خوراکی محبوب نزد ایرانیان بوده است که امروزه در طعمهای مختلف و شکلهای مختلف از جمله حلوای زعفرانی تهیه میشود و به عنوان دسر استفاده میشود. گفته میشود در دوران قدیم فقط برای سوگ از حلوا استفاده میکردند و وقتی بوی حلوا از خانهای بلند میشد اطرافیان با بوی آن متوجه غم و سوگ همسایه خود میشدند و برای سوگواری به آن خانه میرفتند.
در برخی متون هم آمده که حلوا به زمان شیخ بهایی برمیگردد. به طور کل حلوا به مادهای گفته میشود که در آن از مواد شیرینی مانند شکر و یا شیره و انواع آرد مثل آرد گندم و آرد نخودچی و یا آرد برنج استفاده میکنند.
در اکثر حلواها بیشتر از آرد گندم استفاده میشود اما در بسیاری از مناطق مختلف کشور که سنتهای خاص خود را دارند امکان دارد برای پخت حلواهای سنتی خود از آرد برنج یا نخودچی نیز استفاده کنند.
حلوا در میان عرب زبانان نیز بسیار محبوب است. به طوری که همیشه در میان سفره خود حتما از حلوا استفاده میکنند. گفته میشود که در مراسم سوگ به دلیل اینکه افراد غم بزرگی دارند و به علت غم فشارشان میافتد حلوا سرو میکنند که به افت فشار کمک کند.
شکل دیگر حلوا، کاچی است که برای زنانی که تازه زایمان کردهاند استفاده میشود و بسیار مفید است. امروزه حلوا را نه فقط در مراسم ختم بلکه در بسیاری از مراسمها مثل ماه مبارک رمضان و ماه محرم و حتی اعیاد و دورهمیها استفاده میشود.
به خصوص که امروزه بسیاری از حلواها مدرن و متفاوت شدهاند و میتوان در خیلی از مراسمها از آن استفاده کرد. حلوای زعفرانی بسیار مقوی است و حاوی موادی مغذی میباشد و به قوای بدن بسیار کمک میکند.
با ویستامگ برای آموزش دستور پخت حلوای زعفرانی همراه باشید.
مواد مورد نیاز برای تهیه حلوای زعفرانی
- آرد گندم ۶ قاشق غذاخوری
- آب نصف لیوان
- شکر ۳.۵ قاشق غذاخوری
- کره ۲۵ گرم
- گلاب ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران نوک قاشق چای خوری
- پودر پسته و پودر دارچین برای تزئین
طرز تهیه حلوای زعفرانی
ابتدا آب را روی شعله میگذاریم و شکر را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا شکر حل شود. سپس زعفران پودر شده و گلاب را اضافه میکنیم. میگذاریم کمی شربت بجوشد و بعد آن را کنار میگذاریم تا سرد شود.
آرد را روی شعله کم میگذاریم و شروع میکنیم به هم زدن. آرد خیلی به حرارت حساس است بنابراین نباید از آن غافل شد و مدام باید هم زده شود. بعد از اینکه بوی خامی آرد گرفته شد و به رنگ دلخواه ما رسید، حالا کره به دمای محیط رسیده را، اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کاملا مخلوط شود.
بعد نوبت اضافه کردن شربت است. آرام آرام شربت را اضافه میکنیم به سرعت هم میزنیم تا وقتی که کامل شربت با آرد مخلوط شود و حلوای نرم و لطیفی درست شود. حال حلوای زعفرانی ما آماده است میتوانیم با پودر پسته و پودر دارچین تزئین و نوش جان کنیم.
در صورتی که بخواهیم به حلوا شکل دهیم میتوانیم از انواع قالب سیلیکونی استفاده کنیم. طوری که مقداری حلوا برمیداریم و کمی ورز میدهیم و داخل قالب فشرده میکنیم و به مدت ۲ ساعت در یخچال یا نیم ساعت در فریز میگذاریم و بعد از آن از قالب خارج میکنیم و با پودر پسته یا پودر دارچین تزئین میکنیم.
ارزش غذایی حلوای زعفرانی
- کالری ۵۲۰
- نت کرب ۷۸ گرم
- کربوهیدرات کل ۸۰ گرم
- فیبر ۱ گرم
- چربی ۲۱ گرم
- پروتئین ۵ گرم