چه مواد غذایی فاسد نمی‌شوند؟

در این مقاله با 12 غذایی که فاسد نمی‌شوند آشنا خواهید شد...

زمان مطالعه: 7 دقیقه

چه مواد غذایی فاسد نمی‌شوند؟

غذاهای فاسد نشدنی مثل کنسروها و میوه‌های خشک، عمر طولانی دارند و برای جلوگیری از خراب شدن آن‌ها نیازی به یخچال ندارید. در عوض، آن‌ها را می توانید در دمای اتاق، در خانه و یا کابینت نگهداری کنید.

این مواد غذایی نه تنها جزو غذاهای استاندارد آشپزخانه هستند بلکه مناسب کوله پشتی و اردوها که نمی‌توان غذاهای فاسد شدنی مانند گوشت تازه، لبنیات و سبزیجات را به همراه داشت، هستند. علاوه بر این، غذاهای فاسد نشدنی در مواقع اضطراری لازم‌اند و مناسب سازمان‌های خیریه برای کمک به افراد بی‌خانمان نیز هستند.

در این مقاله با ۱۲ مورد از سالم ترین غذاهای فاسد نشدنی آشنا می‌شویم، همراه ما باشید:

۱) لوبیا خشک و کنسرو شده

لوبیا خشک

 

لوبیای خشک و کنسرو گزینه‌های فاسدنشدنی مناسبی هستند. لوبیای کنسرو شده را می‌توان به مدت ۲-۵ سال در دمای اتاق نگه داشت در حالیکه لوبیای خشک بسته بندی شده می‌تواند ۱۰ سال یا بیشتر نگهداری شود. یک مطالعه نشان داد که لوبیا چشم بلبلی را می‌توان تا ۳۰ سال نگهداری کرد.

لوبیا منبع عالی فیبر، پروتئین گیاهی، منیزیم، ویتامین‌های گروه B، منگنز، آهن، فسفر، روی و مس است. به علاوه با بیشتر غذاها خوب ترکیب می‌شوند و به سوپ‌ها، غلات و سالادها طعم دلچسبی می‌دهند.

۲) کره بادام زمینی

کره بادام زمینی، یکی از مواد مغذی غلیظ و خوشمزه است.

کره بادام زمینی

 

اگرچه دما محیط می‌تواند بر میزان ماندگاری تأثیر بگذارد، اما کره بادام زمینی یکی از غذاهای فاسد نشدنی است که می‌تواند تا ۹ ماه در دمای اتاق نگهداری شود. کره بادام زمینی طبیعی، که حاوی مواد نگهدارنده نیست، تا ۳ ماه در ۵۰ درجه فارنهایت (۱۰ درجه سانتیگراد) و ۱ ماه در دمای ۷۷ درجه فارنهایت (۲۵ درجه سانتیگراد) سالم می‌ماند.

جالب است بدانید که کره بادام تا ۱ سال در دمای اتاق سالم می‌ماند در حالیکه کره بادام زمینی را تنها ۳ ماه می‌توان نگهداری کرد.

کره بادام زمینی منبع غنی از چربی‌های سالم، پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی قدرتمند از جمله آنتی اکسیدان‌های فنولی هستند و حاوی ترکیباتی‌اند که از بدن شما در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب‌های مولکول‌های ناپایدار به نام رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

۳) میوه و سبزیجات خشک

غذاهای فاسد نشدنی خشک شده

 

اگرچه بیشتر میوه‌ها و سبزیجات تازه دارای ماندگاری کوتاهی هستند، اما خشک شده آن‌ها جزء غذاهای فاسد نشدنی محسوب می‌شود. با نگهداری صحیح، بیشتر میوه‌های خشک شده را می‌توان با اطمینان تا ۱ سال در دمای اتاق نگه داشت و سبزیجات خشک را نیز می‌توانید حدود شش ماه نگه دارید.

بسیاری از سبزیجات و میوه‌ها قابیلت خشک شدن را دارند مثل انواع توت خشک، سیب، گوجه فرنگی و هویج. همچنین برای تهیه میوه و سبزیجات خشک شده خود می‌توانید از یک دستگاه خشک کن یا اجاق استفاده کنید.

میوه‌ها و سبزیجات خشک را می‌توان به عنوان میان وعده میل کرد یا به ترکیبات دیگر اضافه کرد. به علاوه، سبزیجات خشک شده را می‌توان با افزودن به سوپ یا خورش در صورت عدم دسترسی به محصولات تازه، مجدداً استفاده کرد.

۴) کنسرو ماهی و گوشت طیور

اگرچه ماهی تازه و مرغ پر از مواد مغذی است، اما بسیار قابل تجزیه هستند. به طور کلی، انواع کنسرو را می‌توان با اطمینان و بدون یخچال برای مدت طولانی نگهداری کرد. (تا ۵ سال در دمای اتاق)

ماهی تن و سایر محصولات دریایی نیز در بسته‌های سبک وزن معروف به کیسه‌های قابل بازیافت فروخته می‌شوند که تا ۱۸ ماه ماندگاری دارند. مرغ و گوشت را می‌توان در کیسه‌های قابل بازیافت نیز نگهداری کرد، اگرچه برای ماندگاری بیشتر این غذاهای فاسد نشدنی باید به توضیحات بسته بندی مراجعه کنید.

۵) آجیل و تخمه

زمان نگهداری آجیل

 

آجیل و تخمه‌های قابل حمل، مواد مغذی انبوه و ماندگار در کابینت‌ها هستند و این خاصیت، آن‌ها را به غذاهای فاسد نشدنی تبدیل می‌کند. به طور متوسط، آجیل‌ها در دمای تقریباً ۴ درجه یا در دمای اتاق نگهداری می‌شوند، اگرچه ماندگاری آن بین انواع آجیل متفاوت است.

به عنوان مثال، بادام هندی را می‌توان به مدت ۶ ماه در ۶۸ درجه فارنهایت (۲۰ درجه سانتیگراد) نگه داشت در حالی که پسته فقط ۱ ماه در همان درجه حرارت دوام می‌آورد. تخمه‌ها ماندگاری نسبتاً بیشتری دارند. برای مثال تخم کدو، به مدت ۶ ماه در دمای اتاق تازه می‌ماند.

۶) حبوبات

غلات کامل مانند جو دوسر، برنج و جو از ماندگاری بسیار طولانی‌تری نسبت به سایر منابع کربوهیدرات محبوب مانند نان دارند و آن‌ها را به یک انتخاب هوشمندانه برای ذخیره طولانی مدت تبدیل می‌کند.

به عنوان مثال، برنج قهوه‌ای را می‌توان در دمای ۵۰ تا ۷۰ درجه فارنهایت (۱۰ تا ۲۱ درجه سانتیگراد) تا ۳ ماه نگه داشت.

حبوبات را می‌توان به سوپ‌ها، سالادها و خوراک‌ها اضافه كرد. به علاوه، خوردن غلات کامل می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ب، بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها را کاهش دهد.

7) سبزیجات و میوه‌های کنسرو شده

مدت نگهداری میوه های کنسروی

 

همانطور که می‌دانید، از کنسرو برای نگهداری طولانی‌تر غذاهای فاسدشدنی از جمله میوه و سبزیجات استفاده می‌شود.

گرمای استفاده شده در هنگام کنسرو میکروب‌های بالقوه مضر را از بین می‌برد و بسته بندی سفت و سخت مواد غذایی کنسرو شده باعث می‌شود از نفوذ باکتری‌ها برای از بین بردن محتویات داخل آن جلوگیری کند و آن ها را به غذاهای فاسد نشدنی تبدیل می کند.

ماندگاری میوه‌ها و سبزیجات کنسروشده بستگی به نوع محصول دارد. به عنوان مثال، سبزیجات کنسرو شده با اسید کم، از جمله سیب زمینی، هویج، چغندر و اسفناج، ۲-۳ سال در دمای اتاق دوام می‌آورند.

از طرف دیگر، میوه‌های پر اسید مانند گریپ فروت، سیب، هلو، انواع توت‌ها و آناناس فقط ۱۲-۱۸ ماه سالم می‌مانند. همین امر در مورد سبزیجات بسته بندی شده در سرکه مانند کلم رنده‌شده، سالاد سیب زمینی آلمانی و سایر سبزیجات ترشی نیز صدق می‌کند.

اگر در آشپزی مهارت دارید، می‌توانید خودتان مواد غذاییتان یا سبزیجات و میوه‌های خریداری شده را کنسرو کنید. اگر نمی‌دانید چگونه باید اینکار را انجام دهید، می‌توانید از تعداد زیادی کتاب یا آموزش آنلاین کمک بگیرید.

۸) گوشت خشک شده

روش تهیه گوشت خشک شده

 

خشک کردن گوشت روشی است که از زمان‌های بسیار قدیم برای جلوگیری از فاسد شدن منابع پروتئینی استفاده شده است. این روش با قرار دادن گوشت در محلول نمکی استفاده می‌شود و سپس آب آن را می‌گیرند. مواد نگهدارنده، طعم دهنده‌ها و سایر مواد افزودنی گاهی اوقات نیز در این روش استفاده می‌شود. بسیاری از انواع گوشت را می‌توان در زیر نور آفتاب خشک کرد، از جمله گوشت گاو، ماهی سالمون و مرغ.

یک ماده غذایی خشک شده در آفتاب می‌تواند به مدت ۱ سال بماند. در این روش می‌توان از مواد افزودنی استفاده کرد، اما سالم‌تر است که حاوی شکر، طعم دهنده‌های مصنوعی یا مواد نگهدارنده نباشد.

۹) گرانول و خوراکی‌های پروتئین دار

گرانول

 

گرانول و خوراکی‌های پروتئین دار به دلیل ماندگاری طولانی و ترکیبات مغذی، یک غذای مناسب برای گذاشتن در کوله پشتی  و پیاده روی‌ها هستند.

بسیاری از انواع گرانول تا ۱ سال در دمای اتاق تازه می‌مانند. به همین ترتیب، بیشتر آن‌ها حداقل تا ۱ سال ماندگاری دارند، اگرچه بهتر است برچسب محصولات غذاهای فاسد نشدنی را برای اطلاعات مربوط به تاریخ انقضا بررسی کنید.

علاوه بر این، خوراکی‌های پروتئین دار در صورت انتخاب درست می‌توانند بسیار مغذی باشند. به دنبال مارک‌ها برندهای سرشار از مواد مغذی مانند جو دوسر، آجیل و میوه خشک که حاوی حداقل قند و مواد مصنوعی هستند، باشید.

۱۰) سوپ

سوپ‌های کنسرو شده و خشک شده در هنگام قرنطینه یک انتخاب عالی هستند، آن‌ها همچنین توسط سازمان‌های اهدای غذا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بیشتر سوپ‌های کنسرو شده داری اسید کم هستند و می‌توانند تا ۵ سال در دمای اتاق بمانند. به استثناء انواعی که حاوی گوجه فرنگی هستند حدود ۱۸ ماه ماندگاری دارند.

سوپ هایی را انتخاب کنید که سرشار از مواد سالم مانند سبزیجات و لوبیا هستند و در صورت امکان محصولات حاوی سدیم کم را انتخاب کنید؛ زیرا مصرف زیاد نمک ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند.

۱۱) مواد غذایی خشک فریز شده

 

چه مواد غذایی فاسد نمی‌شوند؟

خشک کردن از طریق فریز کردن از عمل تصعید استفاده می‌کند؛ فرآیندی است که در آن یخ به طور مستقیم به بخار تبدیل می‌شود تا آب از مواد غذایی خارج شود در نتیجه در دمای اتاق مدت بیشتری نگهداری شود. وعده‌های غذایی یخ زده به دلیل وزن کم و قابلیت حمل مناسب سفر هستند.

بسیاری از شرکت‌ها، غذاهای خوشمزه و یخ زده‌ای تهیه می‌کنند که نه تنها سالم بلکه دارای الگوی خاص رژیم غذایی نیز هستند.

۱۲) شیر هموژنیزه و شیر غیر لبنی

مدت نگهداری شیر

 

در حالی که شیر تازه و برخی از جایگزین‌های غیر لبنی مانند شیر بادام و نارگیل باید در یخچال قرار گیرند، شیر هموژنیزه و بسیاری از شیرهای غیر لبنی برای نگهداری در دمای اتاق ساخته می‌شوند. شیر هموژنیزه از شیر معمولی فرآوری می‌شود؛ در دمای بالا حرارت دیده و در ظروف استریل بسته‌بندی می‌شود.

یک مطالعه نشان داد که شیر هموژنیزه تا زمانی که در دمای ۴۰ تا ۶۸ درجه فارنهایت (۴ تا ۲۰ درجه سانتیگراد) نگهداری شود، دارای ماندگاری حداکثر تا ۹ ماه است.

نوشیدنی‌های گیاهی مانند شیر سویا که در مواد تا شدنی از جمله پلاستیک، کاغذ و آلومینیوم بسته بندی می‌شوند، تا ۱۰ ماه ماندگاری دارند و جزء غذاهای فاسد نشدنی به شمار می روند. در حالی که شیر نارگیل کنسرو شده تا ۵ سال در دمای اتاق سالم می ماند.

مواد غذایی فاسد نشدنی کنسروی

 

وقتی یخچال در دسترس نباشد می‌توان از شیرهای هموژنیزه و گیاهی استفاده کرد. پودر شیر یک جایگزین خوب است که حدود ۳ تا ۵ سال در صورت نگهداری در مکانی خنک و تاریک ماندگاری دارد و در هنگام نیاز می‌توان آن را با مقداری آب مصرف کرد.

توصیه نهایی

بهتر است که مواد غذایی به صورت تازه مورد استفاده قرار گیرند چون نگهداری طولانی مدت آن‌ها می‌تواند از ارزش غذایی آن‌ها بکاهد. اما گاهی اوقات لازم است در شرایط اضطراری مواد غذایی ذخیره کرد به همین دلیل غذاهای فاسد نشدنی گزینه مناسبی هستند و برای موقعیت‌های بی شماری لازم می‌شوند و می‌توانید آن‌ها را بدون نیاز به یخچال و فریزر استفاده کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.