نتایج عوارض جانبی واکسن کرونا (COVID 19)

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

این اپیدمی یکی از نگرانی های جهان در حال حاضر  است. در حال حاضر تمام شرکت های داروسازی در حال ساخت و  تحقیق در رابطه با واکسن COVID-19 هستند. یکی از شایع ترین عارضه جانبی گزارش شده در پی واکسیناسیون، درد در محل تزریق می باشد که در اکثر افراد مشاهده شده است. نتایج آزمایش ها نشان داده است که واکسن کرونا چون: Pfizer-BioNTech و Moderna، ایمنی لازم را در بدن افراد به وجود می آورند و عوارض جانبی کمی دارند.

پس از تزریق این دو واکسن، هیچ مرگ ناشی از آنافیلاکسی گزارش نشده است. البته اگر شما سابقه واکنش شدید آلرژیک به واکسن ها را دارید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند، واکسن کووید ۱۹ را استفاده نکنید.

در دسامبر سال ۲۰۲۰، سازمان غذا و دارو (FDA)، مجوز استفاده اضطراری (EUA) را برای دو واکسن COVID-19 را صادر کرد. این دو محصول،  تولید شده توسط Pfizer و BioNTech Trusted و دیگری توسط Modern a Trusted Source می باشد.

این روزها FDA، در حال بررسی یکی دیگر از درخواست های EUA برای واکسن تولید شده توسط شرکت تابعه Janssen Biotech است. البته تا به امروز، به نظر می رسد تمام این واکسن ها عوارض جانبی خفیفی دارند. برای درمان مسکن های بدون نسخه می توانند آن را درمان کنند. البته در مواقعی نیز واکنش های آلرژیک شدیدی نیز گزارش شده است؛ که به خوبی این دوران را پشت سر گذاشته اند.

اگر FDA تشخیص دهد که واکسن کرونا، Johnson & Johnson به اندازه کافی امن و موثر و قابل تزریق است، میزان دوزهای واکسن در کشور را به شدت افزایش می دهد.

به گفته متخصصان، Pfizer-BioNTech، مناسب برای افراد بالای ۱۶ سال می باشد. اما واکسن مودرنا نیز برای داده های اولیه خود آن را مناسب افراد ۱۸ ساله ارائه کرده است. هر دوی واکسن های اشاره شده تنها عارضه جانبی آن ها درد در محل تزریق می باشد. البته بعضی از دریافت کنندگان نیز علائم کوتاه مدت آنفولانزا مانند خستگی، سردرد، بدن درد، لرز و تب را تجربه کرده‎اند.

البته عوارض واکسن کرونا در بعضی از افراد نیز غدد لنفاوی متورم نیز گزارش شده است. این عارضه برای برخی نگرانی را در پی داشته است.

نتایج واکسن کرونا در جهان  

دانستن نتایج واکسن کرونا برای انسان های سراسر جهان این روزها بسیار حساس و پراهمیت شده است. روزانه اطلاعات دررابطه با عوارض واکسن کرونا و نتایج آن بروز می گردد. نتایج نشان داده است؛  واکسن فایزر تا ۹۵ درصد و واکسن مودرنا نیز تا ۹۴ درصد در کنترل بیماری کووید ۱۹ موثر می باشد. این دو واکسن ایمنی خوبی را از خود نشان می دهند. طور کلی اثرات نامناسب کمی در این رابطه گزارش شده است.

از زمان صدور EUA برای واکسن های Pfizer-BioNTech و Moderna، دولت فدرال همچنان به جمع آوری اطلاعات در مورد عوارض جانبی گزارش شده از جمله موارد نادر آنافیلاکسی یا واکنش های شدید آلرژیک پس از واکسیناسیون پرداخته اند. البته تحقیقات بالینی بر روی گزارشات دریافتی تا حال حاضر در حال  انجام  می باشند.

تنها خبر خوشی که در این مورد وجود دارد؛ هیچ مرگ ناشی از آنافیلاکسی پس از هر دو واکسن گزارش نشده است.

این روزها پس از گذشت بیش از یک سال از این اپیدمی، واکسن های متعددی در حال تولید و گذراندن آزمایشات هستند. البته دو نمونه جانسون و جانسون و آکسفورد-آسترازنکا به احتمال زیاد به زودی اجازه تولید انبوه را دریافت می کنند. واکسن کرونا در حال حاضر تنها درمان این بیماری می باشد.

محققان در AstraZeneca و دانشگاه آکسفورد نیز واکسنی علیه کووید ۱۹ تولید کرده اند. این واکسن قبلاً برای استفاده در انگلستان و چندین کشور دیگر تأیید شده است. اما تولید کنندگان ممکن است آماده نباشند تا بهار امسال درخواست EUA را به FDA ارسال کنند.

به نظر می رسد واکسن های جانسون و جانسون و آکسفورد-آسترازنکا تا حدودی مانند واکسن های Pfizer-BioNTech و Moderna موثر نیستند. اما پروفایل ایمنی مشابهی دارند و عوارض جانبی مانند درد بازو ، تب یا لرز را گزارش می دهند.

اگر شرایط سلامتی خاصی دارید؛ مانند سابقه واکنش شدید آلرژیک به واکسن ها، امکان دارد شما نتوانید از واکسن های کووید ۱۹ استفاده کنید. البته اطلاعات نشان می دهد که طبق نتایج تزریق واکسن، خطرات به مراتب کمتری را نسبت به بیماری دارد.

به جز واکنش های خفیف، تنها عارضه مشاهده شده آنافیلاکسی است؛ که این مورد هم بسیار نادر و قابل درمان می باشد. برای درد بعد از تزریق استفاده از کمپرس و مسکن ساده، بهترین راه حل می باشد.

البته برای کسانی نیز بعد از تزریق علائم شبه آنفولانزا گرفته اند؛ توصیه می شود، داروی ضد تب یا داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) مصرف کنند.

با توجه به مدت زمان کم تولید واکسن ممکن است مشکلاتی اتفاق بیفتد، که امری طبیعی است و نباید نگران این موضوع بود. امید است که به زودی افراد بیشتری در سراسر دنیا به واکسن های کووید ۱۹ دسترسی داشته باشند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.