نحوه درمان درد مفاصل با استفاده از روشهای خانگی
به شرایطی که باعث التهاب، تورم و درد در مفاصل میشود، آرتریت (Arthritis) گفته میشود. آرتریت ۱۰۰ نوع مختلف دارد که شایعترین آنها آرتروز است. در آرتروز، لایهای از غضروف که استخوانها را میپوشاند، دچار تورم، سفتی و درد میشود.
اما خبر خوب برای افرادی که دچار این بیماری هستند، این است که میتوانید بدون درمانهای پزشکی، توسط داروهای خانگی و تغییراتی در شیوه زندگی خود، علائم و پیشرفت این بیماری را کاهش دهید. اگر خودتان یا یکی از نزدیکانتان دچار این بیماری شده است، حتما این مقاله را مطالعه کنید تا با راهکارهای درمان آرتروز آشنا شوید.
ویستامگ در مورد ۱۰ داروی خانگی بسیار مؤثر تحقیق کرده است که میتوانند در رفع علائم این بیماری و بهبود کیفیت زندگی به شما کمک کنند.
۱) رژیم غذایی خود را تغییر دهید.
اکثر رژیمهای غذایی سرشار از چربی، قند و آرد تصفیه شده هستند که باعث نفوذپذیری روده میشوند، یعنی غشای مخاطی روده اجازه میدهد باکتریهای مضر به داخل خون بروند. در این حالت بدن با حمله ناخواسته به بافتهای خود، پاسخ ایمنی را ارسال میکند و همین یکی از دلایل اصلی آرتروز است.
برای تسکین درد مفاصل، توصیه میشود که روش تغذیه خود را کاملاً تغییر دهید. هنگامی که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوهها، حبوبات و غلات باشد، روده آسیب نمیبیند. تا حد امکان از مصرف لبنیات و گوشتهای فرآوری شده و همچنین غذاهای دارای گلوتن خودداری کنید. یک رژیم غذایی سالم و طبیعی آنزیمهایی را فراهم میکند که در برابر التهاب عمل کرده و درد مفاصل را کاهش میدهد.
۲) برای درمان درد مفاصل وزن خود را کنترل کنید.
بنیاد آرتریت توصیه میکند که هر کیلوگرم از وزن بدن، ۳ برابر در زانوها و در باسن ۶ برابر میشود. این استرس اضافی روی مفاصل باعث میشود که غضروف آسانتر تجزیه شود و علائم آرتریت را بدتر کند. حفظ وزن کافی، فشار بر روی مفاصل را تسکین داده و سفتی و درد را برطرف میکند.
۳) استفاده از کیسه نخی پر از دانههای برنج، ذرت و عدس برای درمان درد مفاصل
طبق یک مطالعه، استفاده از سرما یا گرما برای تسکین التهاب و درد ناشی از آرتریت مفید است. گرما حرکت را با بهبود ناحیه متورم تسهیل میکند، در حالی که سرما باعث آزاد شدن اندروفینها میشود و درد را کمتر میکند.
یکی از روشهای کاهش درد، ریختن دانههای برنج و عدس و ذرت داخل یک کیسه است. با پر کردن کیسه نخی از این دانهها و گذاشتن آن روی ناحیه متورم، میتوانید تا حدودی درد را کمتر کنید. این دانهها دما را تا مدت طولانی در خود حفظ میکنند به همین دلیل گزینه مناسبی هستند.
کیسه را میتوانید در مایکروویو یا اجاق معمولی برای چند دقیقه گرم کنید و در یخچال سرد کنید. اگر از کیسه گرم استفاده میکنید، آن را به مدت حداکثر ۲۰ دقیقه روی مفصل خود بگذارید و اگر از کیسه سرد استفاده میکنید، ۱۰ دقیقه کافی است.
۴) ماساژ را امتحان کنید.
مطالعهای در سال ۲۰۱۳ به بررسی تأثیرات ماساژ در گروهی از مبتلایان به آرتریت پرداخت. به نیمی از شرکت کنندگان نوعی ماساژ فشاری سبک داده شد، در حالیکه به بقیه شرکتکنندگان ماساژ فشاری متوسط داده شد.
بعد از گذشت ۴ هفته، گروه دوم که ماساژ متوسط دریافت کرده بودند، احساس درد کمتری در مفاصل آسیب دیده حس میکردند و همچنین در حرکت، قدرت بیشتری پیدا کرده بودند.
بنیاد آرتریت توضیح داد که ماساژ باعث کاهش تولید هورمون کورتیزول مرتبط با استرس و انتقال سیگنالهای درد در مغز میشود. به علاوه، ماساژ باعث افزایش تولید سروتونین (serotonin) میشود و این به بهبود خلق و خو کمک میکند. بنابراین، توصیه میشود به طور مرتب مفاصل و ماهیچههای آسیب دیده را ماساژ دهید، زیرا انجام این کار به کاهش درد ناشی از آرتریت کمک میکند.
۵) امگا ۳ مصرف کنید.
بررسیهای أخیر نشان داده است که اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش التهاب در بدن و تنظیم سیستم ایمنی بدن، باعث بهبود علائم آرتریت میشوند. امگا ۳ عملکرد مهم دیگری در بدن دارد که آن افزایش متابولیسم و چربی سوزی است. در نتیجه، وزن کاهش پیدا میکند. به همین دلیل فشار بر روی مفاصل کم میشود و درد را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
این اسید چرب در آجیلها، ماهیهای سردسیر (مانند ماهی، ساردین یا ماهی قزل آلا) و دانههای شاهدانه یافت میشود که همچنین سرشار از سایر مواد ضدالتهابی هستند.
۶) مدیتیشن انجام دهید.
مدیتیشن برای کاهش استرس در مبتلایان به بیماریهای مزمن مانند آرتریت مفید است. یک مطالعه نشان داد افرادی که مدیتیشن انجام میدهند با کاهش درد در مفاصل آسیب دیده و تسکین التهاب، کیفیت زندگی خود را بهبود میبخشند.
مدیتیشن همچنین به افراد در مقابله با بیماری و حفظ زندگی اجتماعی کمک میکند. مدیتیشن به منظور حفظ افسردگی، که اغلب افراد با این نوع بیماری دست و پنجه نرم میکنند. شما میتوانید با ۱۰ دقیقه مدیتیشن در روز شروع کنید تا اینکه به ۴۵ دقیقه برسید یا به همان اندازه که احتیاج دارید دست پیدا کنید.
۷) ویتامین D مصرف کنید.
یک بررسی در سال ۲۰۱۶ گزارش داد که مبتلایان به آرتروز میزان ویتامین D کمی دارند، که به تقویت استخوانها و سیستم ایمنی بدن کمک میکند. کمبود ویتامین D به نوبه خود فرد را در معرض افزایش علائم بیماری قرار میدهد. با خوردن غذاهایی که حاوی ویتامین D هستند مانند ماهی، لبنیات، زرده تخم مرغ، آووکادو و قارچ یا با مصرف مکملهای موجود در داروخانهها میتوان این ویتامین را جذب کرد.
با این حال، مشخص نیست که افزایش سطح فعالیت بیماری را کاهش میدهد یا خیر. در هر صورت بهتر است سطح طبیعی ویتامین D در بدن حفظ شود.
۸) هر روز کمی آفتاب بگیرید.
در رابطه با مورد قبلی، یکی از راههای جذب ویتامین D، قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. آفتاب گرفتن، حتی با لباس خود و حتی در روزهای ابری، به بدن کمک میکند تا ویتامین D را تا ۲ هفته ذخیره کند.
اگر از آرتروز رنج میبرید، لازم است هر روز چند دقیقه آفتاب بگیرید اما مراقب باشید که دچار سوختگی نشوید. شواهد علمی میگوید: افرادی که در جاهایی که روزهای آفتابی کمی دارد زندگی میکنند و جایی که آب و هوا مرطوب و بارانی است، بیشتر از درد ورم مفاصل رنج میبرند.
۹) زنجبیل را برای درمان درد مفاصل به وعدههای غذایی خود اضافه کنید.
زنجبیل التهاب و درد مفاصل را مهار میکند. فیتوشیمیاییهای آن حتی در جلوگیری از پیشرفت آرتریت نقش دارند. به علاوه استفاده از آن در طولانی مدت بیخطر است. چه تازه و چه پودر شده، میتوانید آن را در غذاهای خود بریزید، با یک برش کوچک یا یک قاشق چایخوری شروع کنید، چون ممکن است برایتان تند باشد.
۱۰) از گل همیشه بهار کوهی استفاده کنید.
بهار کوهی گیاهی است که دارای اثرات ضدالتهابی قدرتمند است و اجزای آن در برابر درد، سفتی و التهاب ناشی از آرتروز عمل میکنند. تحقیقات نشان دادهاند که بهار کوهی در درمان علائم بیماری جزو موثرترین داروها است. میتوانید بهار کوهی را به عنوان ژل یا کرم در مغازههای ارگانیک یا عطاری تهیه کنید. حتما محصولاتی را خریداری کنید که بدون افزودنی و ۱۰۰٪ طبیعی باشند، زیرا ارگانیک بودن کارایی آنها را تضمین میکند.