چگونه با موسیقی زندگی بهتری داشته باشیم؟

زمان مطالعه: 5 دقیقه

تأثیر موسیقی بر زندگی

در طول روز و در زمان فعالیت‌های خود چه مقدار زمانی را برای گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود اختصاص می‌دهید؟ آیا تا به حال برای فرار از سرعت زندگی ماشینی و به تبع آن تنش‌های زندگی به سراغ موسیقی رفته‌اید؟ آیا از تأثیرات موسیقی بر سلامت روان و سلامت جسم  و موسیقی درمانی اطلاع دارید؟

موسیقی هنری است که از ترکیب صداها با کشش‌های متفاوت ایجاد می‌گردد.

عوامل تشکیل دهنده آن ریتم و ملودی می‌باشد. همان گونه که در جریان هستید موسیقی بیان احساسات انسان به وسیله اصوات و هنری است که دارای نوا می‌باشد و بر جان آدمی اثر می‌گذارد. موسیقی همراه انسان از عصر نوسنگی تا امروزه بوده و همیشه باعث آرامش روح آدمی می‌گردید.

گوش دادن به موسیقی

موسیقی در شرایط زندگی روزمره که همواره تنش‌های عصبی عنصری جدایی ناپذیر می‌باشد انتخابی بسیار مناسب است. با کاهش سطح استرس و اضطراب، آرامش بیشتری را برای شما به همراه دارد. در بیماران با کاهش درد و شرایط اقامت در بیمارستان یک مسیر انحرافی برای لذت بردن از شرایط سخت است.

مطلب مرتبط: نقش موسیقی در یادگیری زبان

تقریبا غیر ممکن است که کسی در دنیا بتواند ادعا کند، که ارتباط قوی با موسیقی ندارد. خیلی از افراد شاید نتوانند که یک کوک یا ساز را بنوازند اما موسیقی را دوست دارند، شما می‌توانید لیستی از موسیقی‌هایی را که خاطرات خوش را در ذهن تداعی می‌کنند و روحیه شما را بهبود می‌بخشد برای خود انتخاب کرده و داشته باشید.

مدت‌هاست در زمینه تأثیر موسیقی بر بهبود بیماری بررسی شده است، امروزه جراحان بسیاری موسیقی مورد علاقه خود را برای کاهش استرس در زمان جراحی در اتاق عمل پخش می‌کنند و البته از تأثیر آن بر بیماران و بهبود نتایج جراحی نمیتوان غافل گردید.

در چند دهه گذشته، موسیقی درمانی، نقشی فزاینده در همه جنبه‌های بهبودی داشته است.  از زمان‌های بسیار قدیم، موسیقی به دلیل ارزش درمانی مورد استفاده قرار می گرفته است. پزشکان یونانی برای بهبود بیماران خود از فلوت، لایر و زیتون استفاده می‌کردند. اما از اواخر قرن نوزدهم اثر موسیقی در بهبود بیماران بیشتر مورد توجه قرار گرفته و تاثیرات آن را بر روی ضربان قلب، تنفس، فشارخون و حتی تأثیر آن بر بیماری‌های جدید بررسی گردیده است.

روش کسب آرامش

موسیقی درمانی چیست؟

موسیقی درمانی یک زمینه رو به رشد است. افرادی که به موسیقی درمانی معتبر تبدیل می‌شوند، معمولا نوازندگانی زبردست هستند که دانشی عمیق در مورد تاثیر موسیقی در پاسخ به هیجان‌ها و ایجاد آرامش یا تحریک افراد در کنار کمک به بهبود آن‌ها دارند. این آشنایی به موسیقی لازمه شناخت تمامی سبک‌های موسیقی و ترکیب آن‌ها برای پیدا کردن نوع خاصی از یک موسیقی بوده که در یک دوره توانبخشی بر روی شما اثر داشته باشد.

 پزشکان اغلب با پیدا کردن نوع ژانر مورد علاقه بیمار سعی می‌کنند شرایط بیمار را بهبود ببخشند. یکی از مشهورترین موسیقی درمان‌ها هالی چارتراند می‌باشد که در بیمارستان‌های عمومی ماساچوست به فعالیت می‌پرداخت.

موسیقی در درمان بیماری‌ها مرزهای نامحدودی دارد. امکان دارد برای شما موسیقی خاصی را پخش کنند یا اینکه به شما نواختن یک نوع ساز را آموزش دهند.

در حالی که از تاثیرات موسیقی بر روی افراد و بیماران اطلاعات کاملی در دست نیست، مطالعات نشان داده است که وقتی موسیقی دلخواه خود را می‌شنوید، مغز در واقع ماده‌ای به عنوان دپامین آزاد می‌کند که تاثیرات مثبتی بر روحیه شما دارد. موسیقی می‌تواند در شما باعث ایجاد احساس شادی، ناراحتی و یا ترس گردد. به گفته برخی از صاحب نظران، موسیقی می‌تواند باعث بهبود سلامتی و بهبود کیفیت زندگی شما گردد.

کاهش استرس با موسیقی

تاثیرات موسیقی بر زندگی

روحیه شما را بهبود می‌بخشد:

مطالعات نشان می‌دهد گوش دادن به موسیقی می‌تواند سطح روحیه و شادابی را در جامعه بالا ببرد. گوش دادن به موسیقی به تنظیم احساسات در کنار ایجاد شادی و آرامش در زندگی روزمره شرایط بهتری را برای شما به ارمغان می‌آورد.

تمرینات ورزشی باکیفیت تری را تجربه خواهید کرد:

گوش دادن به موسیقی در زمان ورزش‌های هوازی باعث تحریک ذهنی و جسمی شده که در کل عملکرد شما را افزایش می‌دهد.

بهبود حافظه:

عناصر تکراری و ریتم ملودی به مغز کمک می‌کند الگوهای تقویت حافظه را تقویت کند. در موسیقی درمانی حتی در بیماران آسیب دیده مغزی، موسیقی باعث می‌شود حافظه کلامی آن‌ها بهبود پیدا کرده و سردرگمی کمتری را تجربه کنند.

تاثیر موسیقی بر خواب

آرامش بیشتری را تجربه خواهید کرد:

موسیقی به شما  کمک می‌کند ارتباطات خود را تقویت کرده و بتوانید احساسات خود را کنترل کنید. موسیقی در بیان احساسات خود مانند ترس، تنهایی و عصبانیت و کنترل بیماران در زمینه‌های یاد شده موثر واقع گردیده است.

کمک به بیماران دارای طیف اوتیسم:

کمک به بیماران دارای اختلال طیف اوتیسم که موسیقی درمانی را دریافت کرده‌اند، در پاسخ‌های اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی بهبود بسیار مناسبی دیده شده است.

بهبود شرایط بیماران نارس:

موسیقی می‌تواند علائم حیاتی نوزادان نارس و رفتار تغدیه‌ای و الگوهای زندگی نوازادان نارس را بهبود ببخشد و آرامش نوزادان را افزایش دهد.

تاثیرات موسیقی و موسیقی درمانی بر کنترل بیماری‌ها

مزایای موسیقی درمانی

تحقیقات در حال رشد امروزه نشان می‌دهند که موسیقی درمانی چیزی بیش از یک مزیت خوب است و تاثیرات زیادی را در بهبود بیماری و بهبود کیفیت زندگی به طرق مختلف داراست.

۱) کاهش اضطراب و ناراحتی:

در بررسی‌های موسیقی درمانی نشان داده شده است بیمارانی که در زمان جراحی و قبل از جراحی‌های سنگین به موسیقی گوش داده‌اند، در زمان جراحی آرامش بیشتری داشته و نیاز کمی به آرامبخش بعد از جراحی دارند.

بهبود بیماران بعد از آسیب‌های مغزی و یا سکته‌های مغزی، زمانی که مغز در قسمت چپ آسیب ببیند از آنجایی که توانایی آواز در قسمت راست مغز قرار دارد، بیماران می‌توانند در ابتدای درمان خود، شروع به خواندن آواز کنند و پروسه درمانی خود را شروع کنند.

۳) کاهش عوارض جانبی شیمی درمانی:

گوش دادن به موسیقی تنش‌های مرتبط با شیمی درمانی و رادیوتراپی را کاهش می‌دهد. همچنین در کاهش عوارض شیمی درمانی بسیار مفید است.

کاهش دردهای شیمی درمانی

۴) کمک به فیزیوتراپی و توان بخشی:

موسیقی می‌تواند برای شما در زمان انجام فعالیت‌های ورزشی و توانبخشی بسیار مفید باشد تا روال عادی خود را حفظ کرده و فعالیت مفیدی را داشته باشید.

۵) کمک به تسکین درد:

بیمارانی که درد شدید مزمن و یا کوتاه مدت را داشته‌اند، گوش دادن به موسیقی می‌تواند برای آن‌ها در کاهش درک درد مفید واقع شده و افسردگی را در بیماران کاهش دهد تا حس خوبی را در خود احساس کنند.

۶) بهبود کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به زوال عقل (آلزایمر):

موسیقی‌های خاطره انگیز باعث می‌گردد در این بیماران تنش‌ها و تحریک‌های کمتری را تجربه کنند و ارتباطات بهتری و هماهنگی فیزیکی بهتری را در دنیای اطراف خود داشته باشند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.