چند ماده غذایی که برای سلامت دندانها بسیار مضر هستند.
لیست غذاهایی که برای سلامت دندانهای ما مضر هستند فقط به کوکاکولا و کارامل ختم نمیشوند. در حقیقت، برخی از محبوبترین غذاهای سالم امروزه میتوانند باعث ایجاد حفرهها، خراب شدن مین دندانها و آسیب به سلامت کلی دهان شوند.
این شش غذا که در ادامه به آنها میپردازیم به ظاهر سالم هستند اما سفیدی دندانهای شما را به خطر میاندازند، پس بد نیست راههای محافظت بهتر از دندانهایتان را بدانید.
۱) نوشیدنیهای گازدار
با توجه به گفته متخصصان وقتی از مصرف نوشیدنیهای گازدار صحبت میشود، بزرگترین نگرانی دکترها به عنوان یک دندانپزشک، مربوط به میزان قند آنها و همچنین خشکی دهان میباشد که از اثرات ناشی از مصرف نوشیدنیهای گازدار هستند. بسیاری از نوشیدنیهای گازدار دارای قند بالایی میباشند و وقتی این ترکیب با خاصیت خشک کردن دهان ترکیب شود، محلول مناسبی برای ایجاد حفرهها در دندان به وجود میآید.
امروزه برای حفظ سلامت و مصرف ترکیبات طبیعی، محصولات گازدار با ترکیبات بهتری برای حفظ سلامت دهان و دندان و سلامت کلی بدن به بازار عرضه میشوند. نوشیدنیهای گازدار نمونه بارز از نوشیدنیهای مضر به خصوص در تابستان سال گذشته بود.
تمام نوشیدنیهای گازدار باعث کاهش pH دهان میشوند که یک محیط اسیدی را در دهان ایجاد میکند و باعث میشود مینای دندان در مقابل سایش و حمله باکتریها آسیبپذیرتر شوند. علاوه بر این، تمام نوشیدنیهای گازدار دهان را خشک میکنند و مانع ایجاد بزاق کافی در دهان میشوند، بنابراین به بافتهای دهان آسیب رسانده و باعث میشوند دندانها در برابر ایجاد حفرهها آسیب پذیر شوند.
بهترین راه برای جلوگیری از عواقب ناشی از این نوشیدنیهای گازدار این است که هنگام نوشیدن مطمئن شوید که آب کافی مصرف میکنید (یک لیوان آب را به جای هر لیوان نوشیدنی گازدار جایگزین کنید) و بعد از اتمام نوشیدنی خود دهانتان را با آب بشویید.
۲) نوشیدنی کامبوچا
چای کامبوچا در سالهای أخیر شهرت و محبوبیت زیادی در میان طرفداران تغذیه سالم پیدا کرده است. نوشیدنی چای تخمیر شده برای ما بسیار مفید است زیرا حاوی آنتیاکسیدانها و همچنین پروبیوتیکها (نوعی باکتری مفید برای بدن) برای کمک به سلامت روده و درمان التهاب است.
با اینکه کامبوچا فواید زیادی برای سلامتی دارد اما مصرف بیش از حد آن به دلیل خاصیت اسیدی و گازدار بودنش میتواند برای سلامت دهان و دندان مضر باشد. کامبوچا باید در pH زیر ۳٫۵ نگه داشته شود تا از رشد باکتریهای مضر جلوگیری شود. به عنوان نقطه مرجع، pH آب برابر۷ در نظر گرفته شده است و هر ph ای کمتر از آن اسیدی است.
اسید زیاد این گیاه میتواند منجربه آسیب مینای دندان که روی دندانهای ما را میپوشاند و به عنوان سختترین ماده در کل بدن ما شناخته شده است شود. مینای دندان همچنین مادهای است که باعث میشود دندانها سفید به نظر برسند.
با این حال این بدان معنی نیست که کامبوچا نوشیدنی کاملاً مضر است اما مهم است که از این نکات آگاهی داشته باشید. بهترین راه برای مصرف کامبوچا و محافظت از مینای دندان، نوشیدن سریع آن و شستشو بلافاصله با آب بعد از آن است. هرچه pH دهان به مدت بیشتری کاهش یابد، امکان از بین رفتن مینای دندان و همچنین خطر حمله باکتریها بیشتر میشود. برای تخلیه اسید موجود در دهان خود، حتماً آن را با آب بشویید تا pH آن خنثی شود و دوباره تأکید میکنیم: هرگز دندانهای خود را بعد از مصرف یک ماده اسیدی مسواک نزنید، زیرا مینای دندان نرم شده و از بین میروند. بلکه فقط به آرامی آن را با آب بشویید.
۳) زردچوبه
یکی دیگر از غذاهای سالم مضر برای دندان: زردچوبه است. این ادویه یک ماده ضدالتهاب بوده و برای سلامتی بدن بسیار مفید میباشد. زردچوبه دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی است پس بهتر است همیشه آن را مصرف کنید. با این حال، توجه به این نکته مهم است که زردچوبه یک ادویه با رنگ دهی زیاده که به مرور زمان میتواند دندانها را زرد کند.
بهترین راه برای بهرهمندی از فواید زردچوبه بدون زرد شدن دندان، شستشوی کامل دهان با آب پس از خوردن یا نوشیدن هر چیزی که حاوی زردچوبه باشد، است.
۴) آدامسهای انرژی زا
رسانههای اجتماعی تأثیر زیادی در فروش بازارهای مختلف داشته و صنعت بهداشت نیز از این قاعده مستثنی نیست. این روند رو به رشد که از رسانههای اجتماعی به وجود آمده است، مصرف آدامسهای انرژی زا را ترویج داده و ادعا میکنند منجربه ضخیمتر شدن موها، ناخنها، بهبود خواب و انرژی بیشتر میشوند.
اگر محتوای واقعی این مکملها مورد بررسی قرار گیرد، بیشتر آنها حاوی مواد انرژی زا بسیار استانداردی هستند که به راحتی در داروخانهها یافت میشوند، اما آنها به شکلی به بازار عرضه میشوند که به نظر میرسند نوآورانه و جذابتر هستند. بیشتر این مکملها هیچ خطری برای سلامتی ندارند، اما وقتی به شکل آدامس فروخته میشوند توجه کردن به این نکته که افزایش قند میتواند امکان ایجاد حفرههای دندان را افزایش دهد، مهم است.
اگر شما نیز جز افرادی هستید که ویتامینها را به صورت آدامس مصرف میکنید، یادتان باشد که پس از جویدن آن دهان خود را بشویید تا قند باقی مانده و چسبنده از سطوح دندانهایتان خارج شود.