طرز تهیه شیرینی نخودچی کتوژنیک

زمان مطالعه: 5 دقیقه

چطور یک شیرینی نخودچی رژیمی درست کنیم؟

شیرینی نخودچی یکی از معروف‌ترین و اصیل‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که قدمت طولانی دارد. از این شیرینی در مراسم عید نوروز استفاده می‌شود و تقریبا همه ایرانیان از این شیرینی بر سر سفره‌های عید نوروز استفاده می‌کنند. این شیرینی از مواد ساده‌ای همچون آرد نخودچی و پودر قند و روغن تهیه می‌شود و طعم بی‌نظیری دارد. تاریخچه این شیرینی به قزوین برمی‌گردد که به آن شیرینی نخودچی گفته می‌شود. سایز این شیرینی‌ها بسیار کوچک است و اکثر مواقع آن را با چای سرو می‌کنند.

در رژیم کتوژنیک افراد نمی‌توانند از آرد سفید و یا آرد نخودچی به دلیل بالا بودن کربوهیدرات استفاده کنند به همین دلیل خوردن شیرینی نخودچی در این رژیم به دلیل داشتن آرد نخودچی و پودر قند ممنوع است اما می‌توان با جایگزین کردن مواد دیگر شکل و طعمی از شیرینی نخودچی کتوژنیک را تهیه کرد.

همان طور که که می‌دانیم در رژیم کتوژنیک باید مقدار کربوهیدرات مصرفی خود را کنترل کنیم و از خوردن کربوهیدرات‌هایی مانند قند و نشاسته و شکر پرهیز کنیم. بهتر است در رژیم کتوژنیک از آردهایی مانند آرد نارگیل، آرد بادام، آرد تخمه آفتابگردان و آرد بادام زمینی استفاده کنیم. این نوع آردها دارای کربوهیدرات پایینی هستند و همچنین غنی از چربی سالم می‌باشند که بسیار برای رژیم‌های کم کربوهیدرات مانند کتوژنیک بسیار مفید است. برای شیرین کردن انواع شیرینی در رژیم کتوژنیک می‌توانیم از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند استویا، اریتریتول و زایلیتول استفاده کنیم که بسیار برای بدن مفید هستند و قند ندارند و همچنین افراد دارای دیابت نیز می‌توانند از این شیرین کننده‌ها استفاده کنند.

در این مقاله سعی داریم تا طرز تهیه شیرینی نخودچی کتوژنیک البته بدون وجود آرد نخودچی را با شما به اشتراک بگذاریم و امیدواریم از خواندن این مقاله لذت ببرید.

شیرینی کتوژنیک

مواد مورد نیاز شیرینی نخودچی کتوژنیک

  • آرد نارگیل ۴۴ گرم
  • اریتریتول ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
  • آب ولرم ۴ قاشق غذاخوری
  • روغن نارگیل ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر اسفرزه ۱ قاشق چای خوری
  • صمغ زانتان ۱ قاشق چای خوری
  • زعفران ۱\۲ قاشق چای خوری
  • دارچین ۱ قاشق چای خوری
  • پودر گل سرخ و پودر پسته و کنجد برای تزئین به میزان لازم

مروری بر خواص مواد مذکور

آرد نارگیل:

آرد نارگیل یک جایگزین مناسب برای آرد است به خصوص برای افرادی که نسبت به گلوتن حساس هستند. آرد نارگیل از قسمت گوشته میوه نارگیل تهیه می‌شود که بعد از خشک شدن و پودر شدن می‌توان از آن برای تهیه انواع شیرینی‌ها و نان‌های کتوژنیک استفاده کرد. آرد نارگیل کربوهیدرات پایینی دارد برای همین به کاهش وزن بسیار کمک می‌کند و حاوی فیبر بالایی است. آرد نارگیل باعث بهبود سلامت قلب می‌شود.

اریتریتول:

اریتریتول یک شیرین کننده طبیعی است که در انواع رژیم‌ها به جای شکر از آن به ویژه در شیرینی نخودچی کتوژنیک استفاده می‌شود. این شیرین کننده از دسته قندهای الکلی است. اریتریتول دارای طعمی خنک است و باعث خنک شدن دهان می‌شود. از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین در بهبود دیابت موثر است.

زعفران:

خواص زعفران

زعفران یا همان ادویه طلایی یکی از چاشنی‌های بی نظیر و خوش طعم است که در اکثر شیرینی‌ها و غذاها از آن استفاده می‌شود. زعفران به دلیل رنگ زرد و همچنین گرانبها بودن به ادویه طلایی معروف است. زعفران برای رفع استرس بسیار مفید است و باعث شادابی می‌شود. همچنین باعث کاهش دردهای سندرم پیش از قاعدگی شده و خواص آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی دارد.

روغن نارگیل:

روغن نارگیل مصرفی در شیرینی نخودچی کتوژنیک یک روغن گیاهی است که بسیار برای بدن مفید می‌باشد. روغن نارگیل به کاهش وزن کمک می‌کند و همچنین باعث شفافیت پوست می‌شود. برای رشد موها و پرپشت شدن موها بسیار مفید است. روغن نارگیل دارای چربی‌های ضدمیکروبی است به همین دلیل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. روغن نارگیل به هضم غذا بسیار کمک می‌کند و بهبود دهنده عملکرد سیستم گوارشی بدن است.

پودر اسفرزه:

پودر اسفرزه از گیاه اسفرزه به دست می‌آید. این پودر در رفع یبوست بسیار موثر است. قند خون را تنظیم می‌کند و برای کاهش وزن بسیار مناسب است. دارای مواد معدنی مثل پتاسیم، آهن و فسفر می‌باشد. هموروئید را رفع می‌کند و به هضم مواد غذایی کمک کرده و باعث بهبود گوارش می‌شود.

صمغ زانتان:

صمغ زانتان یک قوام دهنده مناسب برای مواد غذایی است که از آن برای قوام دادن خمیر نان‌ها و شیرینی‌های کتوژنیک استفاده می‌شود. صمغ زانتان باعث بهبود گوارش شده و به رفع یبوست کمک می‌کند و کاملا مناسب مصرف در شیرینی نخودچی کتوژنیک است.

دارچین:

دارچین یک ادویه و طعم دهنده با طبع گرم است که عطر و طعمی دلنشین دارد که از آن برای انواع نوشیدنی‌های گرم و غذاها و دسرهای سنتی استفاده می‌شود. دارچین هم به صورت پودر شده و هم به صورت چوب دارچین در بازار وجود دارد. دارچین دارای آنتی اکسیدان است که از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. دارچین فشار خون را کاهش می‌دهد و همچنین باعث کاهش قند خون می‌شود از این رو برای افراد دارای دیابت بسیار مفید است.

طرز تهیه شیرینی نخودچی کتوژنیک

شیرینی نخودچی

ابتدا تمام مواد خشک از جمله آرد نارگیل، اریتریتول، صمغ زانتان، پودر اسفرزه و دارچین را با هم مخلوط می‌کنیم و هم می‌زنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند. در مرحله بعد روغن نارگیل را اضافه می‌کنیم و با دست ورز می‌دهیم تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند و خمیر نرمی تهیه شود. یک قاشق از آب ولرم را با زعفران ترکیب می‌کنیم تا زعفران رنگ پس دهد و به مواد اضافه می‌کنیم و بقیه آب ولرم را آرام آرام به مواد اضافه کرده و هم می‌زنیم و در نهایت بافت منسجمی به دست می‌آید که می‌توانیم به راحتی آن را پهن کرده و قالب بزنیم.

خمیر شیرینی نخودچی کتوژنیک را در ظرف در بسته می‌گذاریم و به مدت ۱ ساعت داخل یخچال می‌گذاریم. بعد از ۱ ساعت خمیر را بیرون می‌آوریم و فر را از قبل در دمای ۱۶۵ روشن می‌کنیم. خمیر را بین دو عدد کاغذ روغنی با وردنه پهن می‌کنیم و با قالب مورد نظر قالب می‌زنیم و کف سینی فر می‌چینیم و روی آن را به دلخواه با پودر پسته یا کنجد و پودر گل سرخ تزئین می‌کنیم. به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل فر می‌گذاریم. اگر تمایل دارید شیرینی شما بافت نرم‌تری داشته باشد کمی زودتر آن را از فر خارج کنید.

ارزش غذایی:

  • کالری ۶۵۵
  • نت کرب ۱۲ گرم
  • کربوهیدرات کل ۵۵ گرم
  • فیبر ۳۴ گرم
  • پروتئین ۷ گرم
  • چربی ۴۷ گرم

دوستان دارای لایف استایل کتوژنیک باید یه این نکته توجه داشته باشند که طبق کالری و ماکروی روزانه خود از این شیرینی‌ها استفاده کنند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.