چطور پنکیک کتویی درست کنیم؟
پنکیک یک دسر و یک صبحانه بینظیر و خوشمزه در سر تا سر جهان است. معمولا پنکیک به کیکهای تخت و نازکی گفته میشود که کف تابه ریخته میشوند و شیرین هستند و همچنین پایه اصلی آنها آرد است که به آنها کیک تابهای نیز گفته میشود. این دسر های خوشمزه در انواع رژیمی و به شکل پنکیک کتوژنیک هم تهیه می شوند.
از پنکیکها برای عصرانه و یا صبحانه استفاده میکنند. برای سرو آن از انواع مواد گوناگون از جمله شکلات، عسل، انواع میوهها به خصوص میوههای خانواده توتها مانند توت فرنگی و بلوبری و غیره استفاده میکنند. این دسر خوشمزه بسیار سیر کننده است و معمولا سرو آن به همراه قهوه طعمی دلنشین پیدا میکند.
از آنجایی که در لایف استایل کتوژنیک نمیتوان از آرد سفید در رژیم غذایی استفاده کرد ما در این مقاله سعی داریم طرز تهیه نوعی پنکیک کتوژنیک با آرد بادام را با شما به اشتراک بگذاریم.
مواد مورد نیاز
- آرد بادام ۶ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- شیر نارگیل بدون قند ۴ قاشق غذاخوری
- اریتریتول ۱ قاشق چای خوری
- بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
- نمک نوک قاشق چای خوری
- توت فرنگی ۲ عدد برای تزئین
- کاکائوی تلخ ۹۵ درصد آب شده
- خامه ۱ قاشق برای تزئین
- کره به میزان لازم
مروری بر خواص مواد ذکر شده
آرد بادام:
آرد بادام جایگزین بسیار مناسبی به جای آرد گندم برای تهیه پنکیک کتوژنیک است. غنی از مواد مغذی است و همچنین به کاهش وزن کمک میکند. دارای مقادیر بالایی چربی سالم و پروتئین و فیبر میباشد. دارای مقادیر بالایی از آهن، پتاسیم و کلسیم است.
تخم مرغ:
تخم مرغ به دلیل داشن مقادیر بالای انواع ویتامینها و مواد معدنی همچون ویتامین A و ویتامین D یک غذای کامل برای ورزشکاران است. این ماده همچنین به سلامت چشم و قلب کمک میکند. این ماده با اینکه کلسترول بالایی دارد اما تاثیر منفی روی کلسترول خون ندارد.
شیر نارگیل:
شیر نارگیل یک نوشیدنی سالم و چرب است که بسیار برای انواع رژیمهای غذایی مفید است و یک شیر مطلوب برای افراد وگان میباشد. برای پوست و مو بسیار مفید است و همچنین به کاهش وزن نیز کمک میکند. به بهبود هضم غذا کمک میکند و همچنین برای یبوست نیز مفید میباشد و کاملا مناسب استفاده در پنکیک کتوژنیک است.
اریتریتول:
اریتریتول یک شیرین کننده مناسب جایگزین شکر است که افرادی که دیابت دارند و یا دارای لایف استایل کتوژنیک هستند میتوانند از آن استفاده کنند بدون اینکه نگران این باشند که قند آنها بالا میرود. طعم لطیفی دارد و همچنین روی زبان حس خنکی را ایجاد میکند.
توت فرنگی:
توت فرنگی جزء میوههای با کربوهیدرات پایین است و برای افرادی که دیابت دارند بسیار مناسب میباشد. توت فرنگی برای پوست بسیار مناسب است و دارای پتاسیم و آنتی اکسیدان بالایی میباشد که از لخته شدن خون جلوگیری میکند و همچنین از سکته مغزی جلوگیری خواهد کرد. بنابراین توت فرنگی یک میوه مناسب برای خوش طعم کردن پنکیک کتوژنیک است.
کاکائو تلخ:
در تهیه شکلات تلخ از کره کاکائو استفاده میکنند و این بسیار برای بدن مفید است زیرا مواد افزودنی ندارد. شکلات تلخ غنی از آنتی اکسیدان است و بسیار به کاهش وزن کمک میکند. یک منبع غنی از منیزیم و مس و آهن هم میباشد.
خامه:
خامه یک نوع لبنیات بسیار مفید است که پروتئین بالایی دارد و بسیار سیر کننده میباشد. قند خیلی کمی دارد و بسیار به سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
کره:
کره دارای مواد معدنی گوناگونی است. حاوی ویتامینهای A، K، E و D میباشد. مواد معدنی کره عبارت هستند از: مس، کروم، ید، منیزیم و سلنیوم
طرز تهیه پنکیک کتوژنیک
ابتدا درون یک ظرف آرد بادام را میریزیم و بقیه مواد خشک را نیز به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم تا با هم مخلوط شوند. در نهایت تخم مرغ و شیر نارگیل را اضافه میکنیم و کاملا هم میزنیم تا مواد یکدست شوند.
کف تابه را با کره چرب میکنیم و کمی از مواد را برمیداریم و کف تابه پهن میکنیم و بعد از مدتی آن را برمیگردانیم تا طرف دیگرش نیز کاملا طلایی شود.
توت فرنگیها را اسلایس میکنیم و کمی کاکائو به روش بن ماری آب میکنیم و لا به لای پنکیکها میریزیم و خامه را هم میزنیم تا کمی رقیق شود و از خامه هم روی مواد دیگر و بین پنکیکها میریزیم و لایه آخر را نیز به دلخواه تزئین میکنیم.
ارزش غذایی
- کالری ۳۲۹
- نت کرب ۷ گرم
- کربوهیدرات کل ۱۶ گرم
- فیبر ۵ گرم
- چربی ۲۷ گرم
- پروتئین ۱۴ گرم
دوستان دارای لایف استایل کتوژنیک باید به این نکته توجه کنند که مطابق با کالری و ماکروی روزانه مواد غذایی کتوژینک خود از این دسر استفاده کنند.