کتلت کدو سبز کتوژنیک؛ غذایی راحت و خوشمزه
کتلت در بین ایرانیان از جایگاه ویژهای برخوردار است. انواع کتلت در ایران طبخ میشود و انواع محلی آن نیز در بسیاری از مناطق مختلف ایران طبخ میشود. کتلت یک غذای پرسی است که معمولا به همراه نان و مخلفات دیگر سرو میشود. این غذای معروف در بعضی از مواقع به عنوان پیش غذا استفاده میشود اما در اکثر مواقع جزو غذای اصلی به حساب میآید.
کتلتها معمولا از گوشت و تخم مرغ و پیاز به عنوان مواد پایه به اضافه مواد دیگر تشکیل شدهاند که این مواد ماهیت آن را تغییر میدهد و نام آن نیز بسته به مواد اضافه شده تغییر میکند. به طور مثال کتلتی که بادمجان داشته باشد کتلت بادمجان نام دارد یا کتلتی که کلم داشته باشد کتلت کلم نام دارد.
کتلت سیب زمینی نیز یکی از معروفترین کتلتهای ایرانی است که مردم همیشه آن را طبخ میکنند و بعضیها به آن شامی نیز میگویند. در اکثر مناطق نیز آن را با برنج سرو میکنند.
حتی ساندویچ کتلت نیز در اکثر مناطق استفاده میشود که کتلت را با نان باگت و خیارشور و گوجه سرو میکنند.
انواع کتلت عبارتند از:
- کتلت بادمجان
- کتلت سیب زمینی
- کتلت کدو
- کتلت میگو
- کتلت عربی
- کتلت آلمانی و غیره
در رژیم کتوژنیک نیز ما میتوانیم از مواد مجاز به همراه گوشت چرخ کرده انواع کتلت های فوق العاده خوشمزه ای مانند کتلت کدو سبز کتوژنیک طبخ کنیم.
از این رو سعی داریم در این مقاله طرز تهیه کتلت کدو سبز کتوژنیک را با شما به اشتراک بگذاریم و امیدواریم از خواندن این مقاله بهره و لذت کافی را ببرید.
مواد مورد نیاز کتلت کدو سبز کتوژنیک
- کدو سبز ۱ عدد متوسط
- گوشت چرخ کرده ی چرب ۸۰ الی ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ ۱ عدد
- پیاز کوچک ۱ عدد
- سیر ۱ حبه کوچک
- ادویه ها:نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- کره یا روغن زیتون به میزان لازم
مروری بر خواص مواد مذکور:
کدو سبز:
کدو سبز جزو صیفیجاتی است که در همه فصول یافت میشود اما در فصل تابستان به وفور دیده میشود. این ماده خوراکی خواص شگفتانگیزی دارد که آن را مناسب استفاده در کتلت کدو سبز کتوژنیک می کند، اما از مهمترین خواص آن کاهش وزن و کاهش فشار خون است. باعث بهبود سلامت چشم و سلامت قلب میشود. حاوی آنتی اکسیدان است و به همین دلیل از بروز سرطان جلوگیری میکند.
گوشت قرمز:
گوشت قرمز دارای انرژی و پروتئین زیادی است. همچنین دارای مقادیر زیادی ویتامین D و B است. آهن زیادی در گوشت قرمز وجود دارد که به افرادی که دارای کم خونی هستند بسیار کمک میکند.
تخم مرغ:
تخم مرغ یکی از سادهترین و ارزانترین ماده خوراکی است و در عین حال یکی از پرارزشترین خوراکیهاست. خوردن روزانه تخم مرغ از ویروس و عفونت جلوگیری میکند. برخی افراد عقیده دارند که با خوردن تخم مرغ کلسترول آنها افزایش مییابد در صورتی که خوردن تخم مرغ باعث بهبود کلسترول خون میشود. همچنین خوردن تخم مرغ پوست و مو را تقویت میکند.
سیر:
سیر خواص فوقالعادهای دارد که برای درمان بسیاری از بیماریها همچون عفونت و سرماخوردگی از آن استفاده میشود. سیر برای پیشگیری از سرطان پروستات، سرطان سینه، سرطان ریه و سرطان رکتوم بسیار مفید است.
پیاز:
پیاز یک ماده شگفت انگیز است که کاربرد زیادی در آشپزی دارد. پیاز خاصیت عفونت زدایی دارد و بدن را سم زدایی میکند. برای سلامت قلب بسیار مفید است و به هضم غذا کمک میکند. همچنین کسترول خون را کاهش میدهد.
طرز تهیه کتلت کدو سبز کتوژنیک
برای تهیه کتلت کدو سبز کتوژنیک ابتدا پیاز و سیر را ریز رنده میکنیم و آب آن را میگیریم اگر آب این غذا گرفته نشود باعث شل شدن کتلتها و وا رفتن آنها میشود.
کدو سبز را با رنده متوسط رنده میکنیم و به مواد قبلی اضافه میکنیم و در نهایت گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مواد مخلوط شوند و اگر آب اضافی داشت مجددا آب آن را میگیریم و تخم مرغ و ادویهها را اضافه میکنیم و کاملا با دست ورز میدهیم تا خوب مواد با هم مخلوط شوند.
کف تابه را با کره یا روغن چرب میکنیم و مقداری از مواد را برداشته و به شکل دلخواه داخل تابه پهن میکنیم تا روی حرارت ملایم سرخ شوند و بعد آن طرف کتلتها را سرخ میکنیم و در نهایت میتوانیم پس از آماده شدن کتلتها آنها را با سس تند سرو کنیم.
ارزش غذایی کتلت کدو سبز کتوژنیک
- کالری ۳۸۰
- نت کرب ۸ گرم
- کربوهیدرات کل ۱۱ گرم
- فیبر ۳ گرم
- چربی ۲۵ گرم
- پروتئین ۲۸ گرم
دوستان عزیز دارای لایف استایل کتوژنیک باید به این نکته توجه داشته باشند که طبق کالری و ماکروی روزانه خود از این غذا میل کنند.