طرز تهیه لوبیاپلو مجلسی با گوشت چرخ کرده
پلو در آشپزی ایرانی و ترکی به غذایی گفته میشود که برنج با انواع سبزیجات و گوشت مخلوط میشود که معمولاً در هر فرهنگی این مواد مخلوط ممکن است متفاوت باشند. لوبیا پلو نیز یکی از غذاهای مخلوط با سبزیجات و گوشت میباشد که محبوب ایرانیان است.
مواد لازم برای تهیه لوبیاپلو:
- برنج ۱ کیلو
- گوشت مغز ران ۳۰۰ گرم
- لوبیا سبز نیم کیلو
- کره ۱۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق
- پودر دارچین و گل سرخ ۲ قاشق چای خوری
- زعفران به میزان لازم
- ادویه پلویی به میزان لازم
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت را به اندازه دلخواه خرد میکنیم؛ بهتر است نه خیلی کوچک و نه خیلی بزرگ باشد. پیاز را نگینی خرد میکنیم و کمی تفت میدهیم و گوشت را به آن اضافه میکنیم و مجدد تفت میدهیم.
دارچین و گل سرخ را اضافه میکنیم و بعد رب را اضافه کرده و کمی که تفت دادیم، ۱ تا ۲ لیوان آب اضافه میکنیم و در قابلمه را میگذاریم تا گوشت کاملاً بپزد. برای اینکه این روند سریعتر پیش برود میتوانی از زودپز استفاده کنید.
لوبیاها را به اندازه متوسط خرد میکنیم و تفت میدهیم و وقتی که سرخ شد به گوشت اضافه میکنیم تا لوبیا هم بپزد. حالا نوبت آبکش کردن برنج رسیده. چون این غذا مخلوط میباشد و مقداری سس داخل مواد وجود دارد برنج را کمی زندهتر آبکش میکنیم تا کمی با سس مخلوط شده و دم بکشد.
یک لایه روغن کف قابلمه میریزیم و یک لایه برنج میریزیم و کمی زعفران به آن اضافه میکنیم. یک لایه از مواد یا سس را روی برنج میریزیم و کمی از ادویه پلویی استفاده میکنیم. همینطور لایهها را تکرار میکنیم تا مواد تمام شود و بعد منتظر میمانیم تا خوب دم کشیده و آماده خوردن شود.