چطور ترک پاشنه پا را درمان کنیم؟
اگر ترکهایی در پاشنههای خود مشاهده میکنید، شاید فکر کنید که به دلیل کم آبی یا عدم رطوبت در پوست شما باشد. با این وجود، در بعضی موارد دلایل دیگری وجود دارد که باعث خشک شدن پوست، لایه لایه شدن پاشنهها و ترک پا میشود.
ما دلایلی که ممکن است منجربه ترک پا شوند را جمعآوری کردهایم. در ادامه همراه ما باشید تا با دلایل ترک پاشنه پا و نحوه درمان آن آشنا شوید.
۱) اضافه وزن
پاهای شما وزن کل بدن شما را تحمل میکنند. بنابراین هنگامی که اضافه وزن پیدا میکنید، فشار روی پدهای چربی زیر پاشنه خود را افزایش میدهید. در این حالت پاشنههای شما مجبور هستند که وزن بیشتری را تحمل کنند، بنابراین به بافتهای آن فشار وارد میشود و اگر پوست شما فاقد رطوبت باشد، دچار ترک خوردگی خواهد شد.
نحوه درمان ترک پا به علت اضافه وزن
سعی کنید وزن خود را همیشه در حد نرمال نگه دارید. به افراد دیابتی نیز توصیه میشود که مرتب میزان قند خون خود را بررسی کنند، چون یکی از عواقب دیابت ترک پاشنه پا میباشد.
۲) کمبود ویتامینها
بدون برخی ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی حیاتی، پوست شما نمیتواند به درستی کار کند و خشک و ضخیم میشود.
نحوه درمان خشکی پوست پا به علت کمبود ویتامین
غذاهایی سرشار از ویتامینهای A ، B3 ، C ، E ، روی و اسیدهای چرب امگا ۳ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
۳) کفش نامناسب
کفشهای پشت باز یا صندل معمولاً به چربیهای زیر پاشنه شما اجازه میدهد تا به سمت پهلو پخش شود و احتمال ترک پاشنه پا افزایش یابد. کفش نامناسب با پاشنههای نازک در نهایت منجربه ترک پا و درد پاشنه میشوند.
نحوه درمان ترک پا به علت کفش نامناسب
سعی کنید کفشهایی با پاشنه بسته بپوشید که پاشنه شما بتواند بهتر وزن شما را کنترل کند و فشار وارد نشود. نکته دیگر سایز کفش شماست، سعی کنید کفش تنگتر از سایز پای خود انتخاب نکنید تا مجبور نشوید فشار زیادی را هم از پشت پا، هم پاشنه و اطراف پا را تحمل کنید. با این روش مشکل ترک پای ناشی از فشار زیاد هم برطرف خواهد شد.
۴) یائسگی
پس از یائسگی معمولا پوست خانمها دچار پوسته پوسته شدن و ترک خوردن در قسمت پاشنه و سایر قسمتهای بدن میشود.
نحوه درمان ترک پاشنه پا در دوران یائسگی
برای خلاص شدن از بروز ترکهای پاشنه پا، میتوانید پمادهای استروژن را به صورت موضعی بمالید، اما ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
۵) ایستادن به مدت طولانی
ایستادن برای مدت طولانی به خصوص در کفهای سخت یا چوبی میتواند فشار بیشتری به پاشنههای شما و استرس روی پوست این منطقه وارد کند و سبب ترک پا شوند.
نحوه درمان
سعی کنید از ایستادن بیش از حد طولانی خودداری کنید. اگر این امکان پذیر نیست، چند بار تمرین پا انجام دهید تا فشار از پاشنههای شما مجدداً توزیع شود.
۶) دوش گرفتن با آب داغ
حمامهای طولانی و بسیار گرم ایده خوبی نیست زیرا آب روی پای شما میتواند روغنهای طبیعی پوست را از بین ببرد و باعث خشن و خشک شدن آن شود. علاوه بر این، صابونها و مواد شوینده سخت میتوانند به سد طبیعی پوست آسیب برسانند. این مورد در پوست پا می تواند سبب خشکی و ترک پا شود.
نحوه درمان
همیشه هنگام دوش گرفتن از آب گرم (نه داغ) استفاده کنید، وقت خود را در حمام به مدت ۵-۱۰ دقیقه محدود کنید تا از رطوبت بیشتر جلوگیری شود. پس از اتمام حمام، پاها را با حوله پاک کنید و حتما از مرطوب کننده استفاده کنید.