طرز تهیه آش جو

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

چطور آش جو بپزیم؟

آش و یا سوپ یکی از غداهای محبوب ما ایرانی‌ها است. در هر قسمت و یا هر شهر و روستایی از ایران آش‌های مختلفی با طعم‌های مختلف وجود دارد که طعم هر کدام بی‌نظیر است و هر فردی در هر خطه‌ای قادر است آش محل زندگی خود را به شیوه‌ای عالی طبخ کند و این نتیجه سالیان سال تجربه است. ایرانی‌ها به آش بی‌نهایت علاقه دارند و در مراسم شادی یا عزا مانند ماه محرم و یا ماه مبارک رمضان انواع آش را طبخ می‌کنند.

گاهی از آش به عنوان پیش غذا و یا به عنوان غذای اصلی استفاده می‌کنند. انواع زیادی آش وجود دارد و هر کدام خاصیت خود را دارند. آش‌ها معمولا متشکل از حبوبات و سبزیجات و در گاهی موارد دارای کشک هستند. در اینجا دستور پخت آش جو که یکی از آش‌های مجبوب است را قرار دادیم. امیدواریم لذت ببرید.

مواد مورد نیاز برای ۴ نفر:

  • لوبیا چیتی  ۵۰ گرم
  • نخود ۵۰ گرم
  • عدس ۵۰ گرم
  • جو ۵۰ گرم
  • برنج ۲۰ گرم
  • سبزی آش (تره و گشنیز و جعفری و اسفناج) ۳۰۰ گرم
  • کشک ۵ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • نعنا داغ و پیاز داغ به میزان لازم

طرز تهیه آش جو

طرز تهیه آش جو:

نخود و لوبیا را از شب قبل خیس می‌کنیم و ترجیحا می‌گذاریم ۱۲ ساعت داخل آب بمانند. در مرحله بعد که نخود و لوبیا خیسانده شدند به مدت ۲ ساعت می‌گذاریم بپزند. فرقی نمی‌کند جدا یا با هم، اما نخود کمی دیرتر می‌پزد.

جو را هم همزمان می‌گذاریم تا خوب پخته شود. برنج را نیز به مدت ۱ ساعت خیس می‌کنیم. بعد از اینکه مواد پخته شدند همه را با هم مخلوط می‌کنیم و چند دقیقه که جوشیدند برنج را نیز به ترکیب اضافه می‌کنیم و بعد سبزی آش را اضافه می‌کنیم. اجازه می‌دهیم که مواد کاملا با هم مخلوط شوند و برنج و سبزی هم بپزند. بعد نصف زردچوبه را به ترکیب اضافه می‌کنیم و ۱۰ دقیقه صبر می‌کنیم تا آش بیشتر جا بیفتد. بعد نصف دیگر زردچوبه را داخل روغن تفت می‌دهیم و به ترکیب اضافه می‌کنیم و هم میزنیم. حالا نوبت پیاز داغ و نعنا داغ است.

پیاز را خلالی خرد می‌کنیم و حسابی در روغن تفت می‌دهیم تا رنگ آن طلایی شود و نمک و فلفل را اضافه می‌کنیم و بعد به ترکیب اضافه می‌کنیم. نعنا را هم در روغن تفت می‌دهیم، باید حواسمان باشد که بیش از حد آن را تفت ندهیم چون امکان دارد بسوزد. بعد نعنا را به ترکیب اضافه می‌کنیم و هم میزنیم. یادمان باشد شعله باید کم باشد و گهگاهی آش را هم بزنیم.

نکته: اگر کشک شما غلیظ است کمی آب جوش به آن اضافه کنید و آن را رقیق کنید و به آش اضافه کنید و شعله را کمی بیشتر کنید و مدام هم بزنید تا به غلظت مورد نظر شما برسد.

اگر کشک دوست دارید می‌توانید بیشتر استفاده کنید. اگر آش شما سفت شد می‌توانید آب جوش اضافه کنید و به غلظت مورد نظر برسانید. بعد هم می‌توانید با کشک و پیاز داغ تزیین کنید. اگر نمک آن کم بود می‎توانید در نهایت کمی نمک به آن اضافه کنید و کمی بگذارید بجوشد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.