جشنواره فیلم کن ۲۰۲۱

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

همانطور که می دانید فیلم های هفتاد و سومین دوره ی کن به خاطر شیوع کرونا هرگز بر روی پرده نرفت. اما این جشنواره برای سال ۲۰۲۱، به صورت رسمی با حضور بهترین ها برگزار شد. سری هفتاد و چهارم فیلم کن با قدرت گذشته در کنار حضور بهترین های صنعت فیلمسازی به اتمام رسید. با ما در ویستامگ همراه باشید تا نگاهی جامع جشنوار کن۲۰۲۱  مهم هنری داشته باشیم.

جشنواره کن۲۰۲۱ اولین جشنواره‌ای بود که در زمان شرایط همه‌گیری کرونا به خوبی و با قدرت شروع به کار کرد. شاید عده ای نگران رعایت پرتکل های بهداشتی این همایش بوده اند که مسئولان جشنواره زدن ماسک برای همه‌ تماشاچیان الزامی دانست.

قبل از جشنواره از تمام حضار تست گرفته شد و یا لازم دانستند گواهی تزریق واکسن، ارائه دهند.  طبق پروتکل ها دسترسی به کاخ جشنواره و ورود به سالن‌های نمایش بدون داشتن کارت سلامت معتبر، در دسترس نخواهد بود.

در اوایل شروع به کار جشنواره اعلام شد که نخل طلایی افتخاری را به جودی فاستر اهدا خواهند کرد. وی مهمان افتخاری سال ۲۰۲۱ خواهد بود که در جشن اختتامیه حضور دارد. وی اولین نخل طلای خود را با فیلم راننده تاکسی در سیزده سالگی دریافت کرد. در سال ۲۰۱۶ همین شخص با فیلم هیولای پول (Money Monster) در کنار حضور جرج کلونی که جودی فاستر کارگردان آن بود؛ اولین نمایش جهانی‌اش را در بخش غیررقابتی فستیوال کن دریافت کرد.

رییس فستیوال کن پیر لسکور در سخنرانی‌اش اعلام کرد؛ حضور فاستر در این جشنواره برای ما مانند هدیه ای با ارزش می باشد. البته در ادامه نیز اشاره کرد که به راستی فاستر، انرژی بی‌همتایی دارد و مظهر مدرنیت، روح درخشان استقلال و ضرورت آزادی خواهد بود.

مطلب مرتبط: فیلم های جدید ۲۰۲۱؛ امسال چه فیلمی تماشا کنیم؟

تاریخ شروع و اختتامیه جشنواره فیلم کن

در سال ۲۰۲۱ بعد از یکسال سکوت این جشنواره با قدرت همیشگی برگزار شد. اولین تاریخی که برای آن درنظر گرفته شد، تاریخ ۱۱ تا ۲۲ می، (۲۱ اردیبهشت تا اول خرداد) قرار بود، برگزار گردد.

جشنواره کن

اما بعد از تغییراتی حضور بهترین های صنعت فیلم به تاریخ ۱۵ تا ۲۶ تیر منتقل شد.  جشنوار کن۲۰۲۱ با شکوه و مانند همیشه با قدرت به کار خود پایان داد.

جشنواره بین‌المللی فیلم برلین که سالانه در ماه فوریه برپا می گردد؛  اعلام داشت که دوره آتی خود را در سال ۲۰۲۱ در دو مرحله بر روی پرده می برد. این جشنواره با نمایش آنلاین فیلم‌ها برای اهالی سینما و رسانه در مارس و نمایش عمومی آثار در ماه ژوئن بهترین ها را در اختیار کاربران قرار داد.

جشنواره کن سالانه میزبان ۴۵ هزار نفر از اهالی سینما و مخاطبان سینمایی است که از این میان ۴۵۰۰ نفر را روزنامه‌نگاران از سراسر جهان حضور دارند.

هیئت داوران جشنواره کن ۲۰۲۱

پنج زن و سه مرد سینماگر در لیست داوران سری ۷۴ جشنواره کن قرار دارند.

اسپایک لی، کارگردان نامدار آمریکایی و رئیس هیئت داوران بخش اصلی هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم کن و میلن فارمر، خواننده و آهنگساز پرآوازه فرانسوی، ملانی لوران، بازیگر، کارگردان و خواننده فرانسوی، متی دیوپ، کارگردان فرانسوی-سنگالی، مگی جیلنهال، بازیگر آمریکایی، جسیکا هاسنر، کارگردان و  فیلم‌نامه‌نویس اتریشی، سونگ‌هانگ‌ هو، بازیگر کره‌ای، طاهر رحیم، بازیگر فرانسوی و کلبر مندونسا فیلیو، کارگردان برزیلی از دیگر اعضای اصلی داوران جشنواره به حساب می آیند.

لیست برندگان جشنواره فیلم کن در سال  ۲۰۲۱

  • برنده جایزه نخل طلا

فیلم : “تیتان” به کارگردانی ژولیا دوکورنو

  • برنده جایزه بزرگ هیئت داوران

“قهرمان” ساخته اصغر فرهادی و “اتاقک شماره شش” ساخته جوهو کاسمانن

  • برنده جایزه هیئت داوران

 “خاطرات” اثر آپیچات‌پونگ ویراستاکول و “زانوی احد” اثر نداو لاپید

  • برنده بهترین کارگردان

 لئوس کاراکس برای “آنت”

  • برنده بهترین فیلمنامه

 “ماشین من را بران” ساخته ریوسوکه هاماگوچی

  • برنده بهترین بازیگر زن

 رناته رینسو برای فیلم “بدترین آدم روی زمین”

  • برنده بهترین بازیگر مرد

 کلب لندری جونز برای “نیترام”

 جوایز بخش فیلم کوتاه

  • بخش فیلم کوتاه

“همه کلاغ‌های جهان” ساخته تانگ یی

  • برنده جایزه دوربین طلایی

مورینا» ساخته آنتونتا آلامات کوزییانوویچ

تقدیر ویژه در بخش فیلم کوتاه: “آسمان آگوست” ساخته یاسمین تنوچی

 جوایز فیپرشی

  • بخش اصلی رقابتی

ماشین من را بران ساخته ریوسوکه هاماگوچی

  • بخش نوعی نگاه

زمین بازی ساخته لورا وندل

  • بخش دو هفته کارگردانان / هفته منتقدان

نخل طلای بهترین بازیگر زن در جشنوار کن۲۰۲۱، رناته رینسوه (Renate Reinsve) برای ایفای نقش در فیلم “بدترین آدم جهان” (The Worst Person in the World) به کارگردانی یواخیم تری‌یر (Joachim Trier)، کارگردان نروژی دریافت کرد.

نخل طلای بهترین بازیگر مرد را کلب لندری جونز (Caleb Landry Jones)، هنرپیشه آمریکایی به خاطر نقش نیترام در فیلم “نیترام” (Nitram) به کارگردانی جاستین کورزل (Justin Kurzel) استرالیایی از داوران گرفت.

ریوسوکی هاماگوچی، (Ryusuke Amaguchi) و اوی تاکاماسا (Oe Takamasa) نخل طلای بهترین فیلم‌نامه  را به خاطر فیلم ”راننده خودروی من باش”Drive My Car” اهدا شد.

فیلم “مورینا” (Murina) ساخته آنتونتا کوشیانوویچ (Antoneta Alamat Kusijanović)، کارگردان اهل کرواسی دوربین طلایی کن را از آن خود کرد.

فیلم کوتاه “تمام کلاغ‌های دنیا” (Tous les corbeaux du monde) ساخته تانگ یی (Tang Yi) فیلم‌ساز هنک‌کنگی جایزه بهترین فیلم کوتاه را گرفت.

قهرمان به کارگردانی اصغر فرهادی

کارگردان بزرگ ایرانی اصغر فرهادی که معمولا درام های تنش آمیز و ظریفی درباره خانواده های در هم شکسته و رازهای تاریک زندگی بر روی پرده می برد. اکنون بعد از چند سال دوباره با ساخت فیلم  قهرمان  حضور پررنگی برای خود به ثبت رساند.

اولین حضور او با  فیلم های جدایی نادر از سیمین و فروشنده بسیار خوش درخشید. از نقاط قوت داستان سرایی او می تواند به موفقی طولانی مدت برای او به همراه بیاورد. در این دو فیلم آقای فرهادی بسیارموفق بود و توانست اسکار بهترین فیلم بین المللی، را از آن خود کند.

اصغر فرهادی پس از ساختن فیلم همه می دانند که نگاهی جذاب به حساسیت های فرهادی به فرهنگ متفاوت از کشورش بود، با ساخت فیلم قهرمان ( A Hero)، داستان بومی کشورش را به بیان بسیار زیبا نمایش می دهد.

قهرمان فیلمی برای پخش سراسری در پاییز امسال بر روی پرده خواهد رفت. امیدواریم این هنرمند با ساخت فیلم های بسیار جذاب همه ساله حضوری درخشان در عرصه های بین المللی داشته باشد.

جشنوار کن۲۰۲۱، در دوره ۷۴ در ۲۶ تیر سال ۱۴۰۰ به کار خود پایان داد. بهترین ها مشخص شدند و باز هم نام ایران به خوبی در کنار اقای فرهادی خوش درخشید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.