آیا کفش و لباس به انتقال ویروس کرونا کمک میکنند؟

زمان مطالعه: ۴ دقیقه

آیا کفش و لباس به ویروس کرونا آلوده می‌شوند؟

در حال حاضر هیچ مورد مستندی در رابطه با انتقال ویروس کرونا توسط لباس‌ها و کفش وجود ندارد. اما اگر از شخصی که دچار این ویروس شده است مراقبت می‌کنید و یا در نزدیکی او زندگی می‌کنید، شستن لباس‌ها و کفش‌ها جزو فرآیندهای مهم بهداشت فردی محسوب می‌شود.

شستن لباس‌ها در این روزهای پراسترس، بیشتر برای کارمندان و افرادی که به ناچار مجبور به انجام فعالیت خارج از خانه هستند، توصیه می‌شود. استفاده از مواد شوینده معمول برای شستشوی لباس‌ها کافی است.

اما حتی اگر خود را در بهترین شرایط قرنطینه ایمن می‌کنید، چطور می‌توانید از ورود و انتقال ویروس کرونا از خارج از منزل به داخل جلوگیری کنید؟

انتقال ویروس کرونا

 

از آنجایی که در دوران قرنطینه فقط برای فعالیت‌های ضروری و خرید مواد غذایی از منزل خارج می‌شوید، برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا فقط کافیست که فاصله اجتماعی و ایمنی را رعایت کنید، مرتبا دستان خود را بشویید و یا از ژل و اسپری ضدعفونی کننده استفاده کنید و هنگام ورود به منزل، سطوحی که در تماس بودند، مانند دستگیره‌های در را بلافاصله ضدعفونی کنید.

با این حال، یک احساس ناخوشایندی وجود دارد و آن این است که حتی اگر بهداشت فردی خود را رعایت می‌کنید، نگران وسایلی هستید که از بیرون به داخل خانه می‌آورید؛ مانند موادغذایی، کیسه‌های پلاستیکی و حتی لباس‌ها و کفش‌های شما.

یکی از چیزهایی که ممکن است ذهن شما را مشغول کند این است که برای بیرون رفتن مجبورید کفش و لباس بپوشید بنابراین ممکن است توسط کفش‌ها و لباس‌هایتان ناقل ویروس شوید. در ادامه همراه ما باشید تا در مورد نحوه جلوگیری از انتشار ویروس کرونا توسط کفش و لباس بیشتر بدانیم.

لباس‌ها خطر کمتری دارند.

انتقال کرونا با لباس

 

در مورد این ویروس اطلاعات زیادی وجود دارد و ما ممکن است خیلی از آن‌ها را ندانیم و  هر روز در مورد این ویروس همه‌گیر بیشتر یاد می‌گیریم. اگر از محل کار خود خارج شده‌اید و قصد دارید به سرعت به خانه بروید و یا می‌خواهید خیلی سریع به فروشگاه بروید و برگردید، بعید است که باعث انتقال ویروس کرونا توسط لباس‌ها و کفش‌های خود باشید. بسیاری از متخصصان معتقدند که لباس‌ها و کفش نمی‌توانند منابع اصلی انتقال این ویروس باشند. کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی شبیه به آنفولانزا است که بیشتر توسط قطرات تنفسی انتقال پیدا می‌کند. سرفه و عطسه توسط فرد آلوده در مجاورت با شخص دیگر محتمل‌ترین وسیله انتقال مستقیم کرونا است.

ناگفته نماند که چون این ویروس تا ساعت‌ها روی سطوح باقی می‌ماند، لمس کردن هم می‌تواند عامل اساسی انتقال آن باشد. در حالی که فلز و پلاستیک می‌توانند تا ۲ یا ۳ روز پناهگاه امنی برای ویروس کرونا باشند، لباس به عنوان ماده‌ای برای بقای آن در نظر گرفته نمی‌شود.

رطوبت نقش مهمی در محیط زیست در رشد یا عدم پیشرفت این ویروس دارد. ماهیت اکثر مواد پارچه‌ای برای این امر مساعد نیست. انتقال ویروس از طریق لباس بعید به نظر می‌رسد، اما متخصصان به این نتیجه رسیده‌اند سناریوهای معدودی وجود دارد که شستشوی لباس به طور مکرر ضرری ندارد و انجام آن می‌تواند تا حدی از استرس شما کم و مفید واقع شود.

چه زمانی باید در مورد انتقال ویروس کرونا توسط لباس‌های خود احتیاط کنیم؟

پیشگیری کرونا

 

اگر از شخصی که مبتلا به کرونا است، مرتباً مراقبت می‌کنید، شستن لباس‌ها معمولاً بخشی اساسی از بهداشت فردی شماست. این امر به ویژه افراد پرخطر مانند کارمندان را شامل می‌شود. اگر رفت و آمد کوتاهی به خارج از منزل دارید نیازی به شستشو لباس آن هم روزانه ندارید. اما اگر نتوانسته‌اید از نظر اجتماعی فاصله را حفظ کنید و حتی بدتر از آن، کسی در مجاورت شما سرفه یا عطسه کرده است، شستن لباس‌ها ایده خوبی است.

اما به طور کلی تمرکز بر روی سایر زمینه‌های بهداشتی مانند تمیز نگه داشتن دست و لمس نکردن صورت از اهمیت بیشتری برخوردار است. زمانیکه که شروع به شستن لباس‌ها در لباسشویی می‌کنید، دیگر نگران وجود ویروس روی لباس‌هایتان نباشید چون مواد شوینده به خودی خود برای از بین بردن این ویروس کافی هستند.

آیا انتقال ویروس کرونا از کفش امکان پذیر است؟

انتقال کرونا با کفش

 

همانطور که می‌دانید کفش‌ها کثیف‌تر از لباس‌ها هستند، بنابراین می‌توانند بیشتر باکتری‌ها و ویروس‌ها را با خود حمل کنند و انتقال دهند. اما با این وجود متخصصان آن‌ها را منبع انتقال ویروس کرونا نمی‌دانند و احتمال ناقل بودن کفش‌ها را ضعیف اعلام کرده‌اند. دلیل آن این است که ما با کفش‌های خود همانطور که باید رفتار می‌کنیم. هیچکس کفش‌های خود را در آشپزخانه نمی‌گذارد و یا آن را به صورت و دهان خود نزدیک نخواهد کرد، بنابراین کمتر لمس می‌شوند.

اما می‌توانید در رابطه با کفش‌های خود اقدامات امنیتی را پیش بگیرید. برای مثال، برای آن‌ها یک مکان مشخص و خارج از در ورودی در نظر بگیرید و به هیچ وجه با کفش وارد خانه نشوید و یا آن‌ها را قبل از ورود به خانه در صورت نیاز بشویید و ضدعفونی کنید.

نتیجه‌گیری

در حالی که در هفته‌های اخیر نگرانی در مورد احتمال وجود اشیاء مختلف برای انتقال ویروس کرونا افزایش یافته است، به نظر می‌رسد که هنوز هم انتقال مستقیم از شخص به شخص دیگر شکل اصلی قرار گرفتن در معرض این بیماری است.

این احتمال کم وجود دارد که لباس و کفش شما  آلوده شود و از طریق آن‌ها اطرافیان شما نیز مبتلا شوند. بنابراین رعایت هرگونه اقدامات بهداشتی در این راستا ضرری ندارد و برای ایمنی بالاتر جسمی و روانی مفید هم هست.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.