۹ نشانه یک رابطه عاطفی سالم

آیا در روابط زناشوئی خود موفق هستید؟

زمان مطالعه: ۶ دقیقه

۹ نشانه یک رابطه عاطفی سالم

آیا در روابط زناشوئی خود موفق هستید؟

علاوه بر جذابیت‌های جنسی و علایق مشترک، موارد دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند باعث شکل‌گیری یک رابطه عاطفی سالم شوند. چنین رابطه‌ای دوام بیشتری دارد و برای هر دو طرف رضایت و خوشحالی به ارمغان می‌آورد.

احتمالاً شما و شریک زندگیتان عاشق این هستید تا رستوران‌های جدید را امتحان کنید، یک دوچرخه‌سواری طولانی داشته باشید و یا به مسافرت بروید. اما وقتی پای رضایت و سلامت رابطه به میان می‌آید، موارد دیگری هستند که در کنار این علایق مشترک باید در نظر گرفته شوند.

دقیقاً چه چیزی باعث شکل‌گیری یک رابطه عاطفی سالم می‌شود؟

یک رابطه عاطفی عالی در واقع مکان امنی برای عشق ورزیدن و احترام متقابل است. شما می‌توانید در مورد خواسته‌ها، نیازها و مرزهای خود گفتگو کنید و به طرف مقابلتان نیز گوش دهید. همانطور که یک رابطه عاطفی سالم باعث پرورش فرد می‌شود، در مقابل یک رابطه ناسالم و به اصطلاح سمی نیز با افزایش افسردگی، اضطراب و تأثیر بر روی خواب می‌تواند کیفیت زندگی شما را تحت شعاع قرار دهد و حتی باعث شکل‌گیری عادات ناسالم و اختلال در عملکرد قلب شود.

براساس تحقیقی که در آگوست ۲۰۱۹ در مجله شخصیت و روانشناسی اجتماعی منتشر شد، بودن در یک رابطه عاشقانه باکیفیت، حس تندرستی و خوشحالی بیشتری را به همراه دارد. همچنین این مطالعه نشان داد که مجرد بودن به مراتب بهتر از بودن در یک رابطه با کیفیت کم‌تر و حس خوشحالی پایین است.

۹ نشانه یک رابطه عاطفی سالم

علاوه بر این، بسیاری از زوجین نمی‌دانند که در یک رابطه ناسالم به سر می‌برند. به خصوص اگر در خانواده‌ای بزرگ شده باشند که این نوع روابط به یک عرف تبدیل شده باشد. بنابراین مهم‌تر از همه این است که بتوانید تشخیص دهید که جایگاه شما کجاست.
در ادامه ۹ نشانه را معرفی خواهیم کرد که به تشخیص سلامت و کیفیت رابطه عاطفی شما و شریک زندگیتان کمک خواهد کرد:

۱) از بیان عقاید خود هراسی ندارید.

فهمیدن این‌که شریک عاطفی یا همسرتان کاری را انجام می‌دهد که شما دوست ندارید، آسان است. برای مثال به مدت دو روز با شما تماس نگیرد یا وقتی باهم زندگی می‌کنید در کارهای خانه به شما کمک نکند. اما گاهی اوقات صحبت کردن با شریک زندگیتان برای بیان آن‌چه که احساس می‌کنید همیشه آسان نیست و قدرت، اعتماد به نفس و شجاعت زیادی را می‌طلبد زیرا باید از یک مرحله حساس عبور کنید. در یک رابطه عاطفی سالم به اندازه کافی احساس امنیت خواهید کرد تا در مورد همه مسائل با شریک عاطفی خود گفتگو کنید.

۲) رابطه شما بر پایه اعتماد است.

اعتماد اساس هر رابطه‌ای است که با وجود رسانه‌های اجتماعی و تلفن‌های همراه زوجین به راحتی می‌توانند آن را مورد جاسوسی قرار دهند. اما در یک رابطه عاطفی سالم، شما نیازی به جاسوسی کردن ندارید و این تا حدودی به خاطر این است که شریک زندگیتان به شما نشان داده است که قابل اعتماد است.

او قابل اطمینان و در دسترس است و هنگامی که می‌گوید کجا می‌رود به همان‌جا خواهد رفت. او همچنین با آزاد گذاشتن و دادن فضای مورد نیاز به شما بدون چک کردن‌های مکرر (مانند چک کردن تلفن همراه شما) نشان می‌دهد که به شما اعتماد دارد.

۳) زبان عشق یکدیگر را می‌دانید.

زبان عشق در واقع روشی است که ترجیح می‌دهید به یکدیگر عشق بدهید و از یکدیگر عشق دریافت کنید. این ابراز عشق می‌تواند از طریق کلمات تأییدآمیز، وقت گذاشتن برای یکدیگر، هدیه دادن، یاری دادن به یکدیگر و تماس بدنی انجام شود. در یک رابطه عاطفی سالم شما زمان صرف کرده‌اید تا زبان عشق یکدیگر را یاد بگیرید. در نتیجه می توانید عشقتان را به شیوه‌ای ابراز کنید که برای هر دو شما مفید باشد.

۹ نشانه یک رابطه عاطفی سالم

۴) در برخی مسائل با یکدیگر موافق نیستید.

هر زوجی دعوا و مشاجره خواهد داشت. اما برخلاف آن‌چه که شما ممکن است فکر کنید نیازی به حل هر مسئله‌ای ندارید. در حقیقت خوب است که بر روی تعداد انگشت‌شماری از موضوعات با یکدیگر توافق نداشته باشید. حتی خوب است که گاهی اوقات باهم مخالف باشید. در واقع این یک مبارزه سالم است. در روابط عاطفی سالم، حداقل پنج موضوع وجود دارند که بحث برانگیز نیستند. این‌‌ها موضوعاتی هستند که ممکن است نظر و دیدگاه شما نسبت به آن‌ها با یکدیگر متفاوت باشد و این خوب است.

۵) یکدیگر را به دنبال کردن اهدافتان ترغیب می‌کنید.

یکی از ویژگی‌های بارز رابطه سالم، دادن فضای کافی برای دستیابی به اهداف یکدیگر است.

بسیاری از ما یک رویا یا چشم‌اندازی برای زندگی خود داریم. به خصوص با افزایش سن می‌خواهیم این رویاها را همچنان حفظ کنیم. مادامی‌که به یکدیگر احترام بگذارید و یکدیگر را ترغیب کنید تا به اهداف خود برسید اشکالی ندارد اگر رویاهای شما با یکدیگر همسو نباشد.

۶) شما و شریک عاطفی‌تان علایق جداگانه‌ای دارید.

زوج‌هایی که عالی‌ترین رابطه عاشقانه را دارند، کسانی هستند که توانستند علایق خود را حفظ کنند. اما به دلیل عدم اشتراک آن‌ها با شریک عاطفی خود به او حس گناه نمی‌دهند. این یعنی هر دو یکدیگر را تشویق می‌کنید تا به آن‌چه که تنها دیگری دوست دارد دست پیدا کند. اگرچه به راحتی می‌توانید عادات و علایق شریک زندگی خود را دریافت کنید، اما با گذشت زمان وابستگی بیش از حد به یکدیگر می‌تواند نوعی نارضایتی ایجاد کند. فراموش نکنید پرورش و سرمایه‌گذاری در خودتان باعث ایجاد اعتماد به نفس، عشق به خود و شادی می‌شود.

۹ نشانه یک رابطه عاطفی سالم

۷) خودتان را می‌شناسید.

وقتی که در یک رابطه هستید، شناختن نقاط قوت و ضعفتان بسیار مهم است. شاید در میان دوستانتان مطمئن و بی‌پروا اما در کار، یک فرد خودآگاه باشید. حتی بدانید که چیزهای کوچک مانند زمانی‌که همسرتان فراموش کند تا آشغال را بیرون ببرد، می‌تواند باعث قهر و ناراحتی شما شود.

نقاط قوت و ضعف شما هرچه باشند آگاهی از آن‌ها می‌تواند به شما در رسیدن به نقطه‌‌ای از عشق و پذیرش خود کمک کند که به نوبه خود می‌تواند به شما در دوست داشتن و پذیرش شریک زندگیتان نیز کمک بزرگی باشد.

۸) به مرزهای یکدیگر احترام می‌گذارید.

یک رابطه عاطفی سالم به این معنی است که شما هر دو در یک تیم هستید. در چنین رابطه‌ای هر دو طرف بر روی موضوعات مهمی که برای یکدیگر معنادار هستند بحث و تبادل نظر می‌کنند. به عنوان مثال بودجه‌ریزی برای یک کار بزرگ مانند رفتن به تعطیلات. یک شریک عاطفی بی‌توجه در یک رابطه ناسالم به این هدف احترام نمی‌گذارد و با تلاش در ترغیب کردن شما برای خرج کردن در موارد غیر ضروری، مانع رسیدن به هدف می‌شود.

اگر می‌توانید با شریک زندگی خود صحبت کنید و او مرزهای شما را درک و تصدیق می‌کند، این نشانه خوبی است. اما اگر دائماً ارزش‌ها از جمله مرزهای شما را نادیده می‌گیرد، جای نگرانی دارد.

۹ نشانه یک رابطه عاطفی سالم

۹) شما حس رضایت و پشتیبانی دارید.

پس از عبور از مراحل اولیه رابطه، با خودتان بررسی کنید:

  • آیا از شریک زندگی خود احساس رضایت و پشتیبانی می‌کنید؟
  • حس و حال و عزت نفس شما در این رابطه چگونه است؟
اگر حس هرگونه اجبار و عدم پشتیبانی دارید با شریک زندگی خود صحبت کنید. این درست‌ترین کاری است که می‌توانید انجام دهید. احساس عدم رضایت و خوشحالی در یک رابطه می‌تواند در آخر منجربه بروز مشکلات در سلامت افراد شود.

طی تحقیقی در ژوئیه سال ۲۰۱۵ که در ژورنال اختلالات عاطفی منتشر شد، نزدیک به ۵۰۰۰ فرد بزرگسال بالای ۵۰ سال که در رابطه عاطفی به سر می‌بردند مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه مشخص شد که داشتن روابط متقابل منفی در یک رابطه، احتمال بروز افسردگی و اضطراب را در افراد افزایش می‌دهد. حتی می‌تواند با فکر خودکشی نیز در ارتباط باشد که احتمالاً به دلیل اختلالاتی است که در عملکرد افراد ایجاد شده و منجربه استرس روزانه می‌شود.

از طرف دیگر روابط عاطفی قوی به هنگام بحران می‌توانند از افراد محافظت کنند. به خصوص زمانی که افراد به حضور یک نفر در کنارشان نیاز دارند تا از سختی‌ها و مشکلات عبور کنند.

نتیجه گیری

مواردی که بیان شدند نشانه‌هایی از یک رابطه عاطفی سالم و باکیفیت هستند. در روابطی که این نشانه‌ها وجود دارند حس رضایت و خوشحالی بیشتری در طرفین رابطه دیده می‌شود. یک رابطه سالم دوام بیشتری دارد و مسائل کوچک و بی‌اهمیت باعث خراب شدن آن نمی‌شوند. البته این امکان وجود دارد تا با تلاش هر دو طرف سطح کیفی رابطه را بالا برد. اما این یک کار کاملاً تیمی است و اگر فقط یکی از طرفین بخواهد تلاش کند، نه تنها نتایج چشم‌گیری حاصل نمی‌شود بلکه در نهایت خسته خواهد شد و تنها حس یأس و ناامیدی برای او باقی خواهد ماند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.