طرز تهیه سوپ شیر

طرز تهیه سوپ شیر

سوپ شیر یکی از خوراکی‌های نمادین کشور سوئیس است. با اینکه امروزه این غذا در منوی رستوران‌ها کمتر دیده می‌شود اما مردم سوئیس به آن علاقه بسیاری داشته و آن را جزو غذای سنتی خود می‌دانند.

هیچکس به خاطر ندارد اولین بار از چه موادی برای تهیه این سوپ استفاده شد و اینکه اولین بار چگونه درست شد اما یک روایت است که اکثریت آن را قبول دارند:

خوراک خیلی تصادفی به وجود آمد. در ماه ژوئن سال ۱۵۲۹ دو لشکر گرسنه در زمینی که اکنون «مرتع سوپ شیر» نامیده می‌شود با هم روبرو شدند. این خوراک از آن زمان به بعد نقشی صلح‌آمیز در تاریخ سوئیس ایفا کرد و بعدها هم نماد صلح در دیپلماسی کشور شد.

طرز تهیه سوپ شیر

مواد لازم برای تهیه سوپ شیر:

  • بلغور جو ۱ لیوان
  • هویج ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • قارچ ۲۰۰ گرم
  • فیله مرغ ۲ تا ۳ عدد
  • شیر ۲ لیوان
  • آرد ۲ قاشق
  • خامه ۱۰۰ گرم
  • جعفری ساطوری شده ۳ قاشق
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • قارچ کنسروی
  • سس سفید

طرز تهیه سوپ شیر:

جو را با آب سرد خیس می‌کنیم و با آب سرد روی شعله می‌گذاریم تا خوب پخته شود. (استفاده از آب سرد باعث می‌شود که سوپ لعاب بدهد.) زمانی که سوپ را روی حرارت گذاشتیم، اصلا هم نمیزنیم تا زمانی که پخته شود، در غیر اینصورت جو به کف ظرف میچسبد و یا به اصطلاح ته می‌گیرد.

هویج‌ها را نگینی خرد می‌کنیم و بعد از ۴۰ دقیقه به جو اضافه می‌کنیم.

بعد از ۲۰ دقیقه مرغ را به قطعه‌های کوچک تقسیم می‌کنیم و پیاز را نگینی خرد می‌کنیم و بعد مرغ را با پیاز در کمی روغن تفت می‌دهیم. بعد که تکه‌های مرغ کمی به رنگ سفید درآمد به مواد قبلی اضافه می‌کنیم. ۱۵ دقیقه آخر سس سفید و قارچ کنسروی و ادویه‌ها را اضافه می‌کنیم.

طرز کنسروی کردن قارچ:

طرز تهیه سوپ شیر

بعد از اینکه قارچ‌ها را نگینی خرد کردیم در یک ظرف با ۱ الی ۲ قاشق آبلیمو مخلوط می‌کنیم و روی حرارت مستقیم و زیاد می‌گذاریم (بدون اضافه کردن مواد دیگر).

آب کدر و سیاه قارچ خارج می‌شود و در این مرحله می‌توانیم به دلخواه یکی از دو روش زیر را انجام دهیم:

۱) قارچ را درون آبکش بریزیم تا آبلیمو و آب آن خارج شود.

۲) روی حرارت بماند تا آب آن تبخیر شود.

کنسروی کردن قارچ به سفید ماندن سوپ شیر کمک می‌کند و از کدر شدن آن جلوگیری خواهد کرد.

طرز تهیه سس سفید:

طرز تهیه سوپ شیر

آرد را در شیر سرد حل می‌کنیم و روی حرارت می‌گذاریم تا به غلظت مشخص برسد و مرتب هم می‌زنیم. وقتی به غلظت مشخص رسید، آن را از روی حرارت برمی‌داریم و خامه را اضافه می‌کنیم و مجدد هم می‌زنیم. وقتی تمام شد سس را به سوپ اضافه می‌کنیم.

جعفری ساطوری شده را برای تزئین روی سوپ می‌ریزیم. در نهایت اگر تمایل داشتیم می‌توانیم هنگام سرو مقداری آبلیمو تازه به سوپ اضافه کنیم.

نکته: به سوپ‌های سفید که حاوی شیر هستند، نباید هنگام پخت لیمو اضافه کنیم چون باعث می‌شود که شیر بلافاصله ببرد.

دیدگاه شما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.